آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش ایسنا، «علیاکبر حقدوست» در جلسهی شورای سلامت استان کرمان با اشاره به طرح ملی تحول نظام سلامت اظهار کرد: یکی از دغدغههای جدی مردم و ما وضعیت درمان بستری است که به مردم فشار آورده و با توجه به سیاستهای کلان رئیس جمهور، جزو اصول کاری دولت است و بستههایی تکمیل و با همکاری مجلس و وزارتخانههای بهداشت و رفاه از 15 اردیبهشتماه در کشور اجرا شد.
وی افزود: مهمترین و دشوارترین بخش این بسته، پرداخت تنها 10 و پنج درصدی هزینهی درمان بستری از سوی مردم است و اینکه هیچ بیماری بابت آزمایشگاه، دارو و .... به خارج بیمارستان فرستاده نشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: ما تلاشمان را در این زمینه انجام دادیم و همراهی خوب دانشگاههای علوم پزشکی رفسنجان، بم و جیرفت را در استان داشتیم و این بسته اجرا شد.
حقدوست اظهار کرد: چالشهای زیادی وجود دارد و با توجه به کمبود منابع مالی در سالهای گذشته، شماری از دستگاههای ام.آر. آی، سی.تی.اسکن و ... خراب است و با وجود آزمایشگاههای فرسوده، مشکلاتی در این زمینه داریم.
وی گفت: 22 میلیارد تومان بدهی دارویی داریم و در این زمینه تعامل برای رساندن سریع و صحیح دارو به بیمار دشوار است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزود: البته یکسری از درمانهای خاص نیز در این بسته سلامت گنجانده نمیشود که میتوان بعنوان مثال به جراحی زیبایی و بخشهای VIP اشاره کرد. در برخی بیماریهای خاص هم ممکن است 100 درصد حمایت شود.
حقدوست گفت: خطر جدی این حوزه، افزایش مصرف داروها و تکنولوژیهای پیشرفته است که ممکن است از سوی پزشک و مریض تقاضای اضافه شود و نتوانیم از بودجهی مشخص درست استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: ماندگاری پزشکان در مناطق محروم بسته دیگر طرح ملی تحول سلامت است و در این راستا پرداخت ثابت به پزشکان افزایش یافته و امیدواریم مناطق محروم که مدتها از کمبود پزشک رنج میبرند، با این طرح بتوانند از حضور پزشک برخوردار شوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان اظهار کرد: ارتقای کیفیت ویزیت سرپایی، بسته دیگر طرح تحول است و در این بسته باید کلینیکهای بیشتری راهاندازی و کلینیکهای ویژه بیمارستانها نیز فعال شود.
حقدوست افزود: بسته بعدی، ارتقای کیفیت هتلینگ بیمارستانهای وابسته به وزارت بهداشت است که در این زمینه بهعلت فرسودگی بیمارستانها چالش جدی داریم و امیدواریم با بودجهی اختصاص یافته، بتوانیم این وضعیت را ارتقا دهیم.
بهگفتهی وی، حمایت از بیماران خاص، نیازمند و صعبالعلاج بسته دیگر طرح ملی تحول نظام سلامت است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: در بستهی نظارتی داخل دانشگاه و وزارتخانه، نظارت بر اجرای طرح بصورت محسوس و نامحسوس افزایش یافته و از طریق تماسهای مردمی و برپایی نظارتها، توبیخیهایی نیز نوشته میشود.
حقدوست ادامه داد: این نظارتها در هفتههای اخیر سبب تغییرات قابل ملاحظهای در روسای بیمارستانها و مسئولان دانشگاههای استانها شده است.
وی با اشاره به بستهی زایمان طبیعی طرح ملی تحول سلامت یادآور شد: طبق نرم جهانی باید 20 درصد زایمانها، سزارین باشد و این در کشور 54 درصد است و در برخی شهرها مانند تهران به 70 درصد رسیده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزود: ما در پنج کشور نرخ زیاد سزارین قرار گرفتیم و در این بسته قرار است زایمان طبیعی رایگان باشد و از سوی دیگر تعرفهی ماما و پزشکان زایمان طبیعی افزایش یابد که البته باید فرهنگسازی انجام و مردم با عوارض سزارین آشنا شوند.
حقدوست خاطرنشان کرد: موظف شدیم که 10 درصد سزارین را در منطقه خود تا پایان سال کاهش دهیم و در این راستا باید اقدامات مورد نیاز از جمله ایجاد زایشگاه و ... به سرعت در شهر انجام شود.