آفتابنیوز : آفتاب: آیت الله ˈناصر مکارم شیرازیˈ روز چهارشنبه در درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم افزود: انتقاد نباید انتقامجویانه و مبتنی بر بغض شخصی مطرح شود.
این مرجع تقلید با بیان اینکه همگان در برابر مسایل اجتماعی و سیاسی جامعه مسوولیت دارند گفت: اسلام دینی اجتماعی است و در مقابل مسایل احساس مسوولیت می کند.
آیت الله مکارم شیرازی ادامه داد: بعضی می گویند انتقاد نکنید زیرا شرایط اجازه نمی دهد و برخی می گویند که باید همه چیز را مورد انتقاد قرار داد، در حالی که هیچکدام این دو ملاک نیست بلکه ملاک خیرخواهی برای جامعه اسلامی است.
وی گفت: انتقاد در اسلام در چارچوب امر به معروف و نهی از منکر گنجانده شده است.
این مرجع تقلید افزود: با در نظر گرفتن شرایط این فریضه در کتب فقهی، مساله انتقاد در جامعه مطرح شود اما باید دقت کرد تا انتقاد با ایذا، تخریب، دروغ و تهمت همراه نباشد.
آیت الله مکارم شیرازی همچنین از متون برخی رسانه ها و کتب در جامعه ابراز نارضایتی و بیان کرد: باید با انتقاد سازنده بعضی متون این کتب را اصلاح کرد و تذکر داد.
وی گفت: هدف از تذکر اصلاح امور است و اگر بدانیم که این اصلاح با تذکر شخصی و محرمانه صورت می گیرد آن را رسانه ای نمی کنیم.
این مرجع تقلید همچنین در بخش دیگری از سخنانش اظهارداشت: خنده و شادی در اسلام مطرود نیست به شرط آنکه مودبانه و توام با وقار باشد.
وی افزود: خنده بیجا و پر سر و صدا در اسلام نهی شده است.
آیت الله مکارم شیرازی گفت: اسلام در عین حال اجازه داده و تشویق کرده که مسلمانان خنده رو باشند که غالبا باید به صورت تبسم باشد.