کد خبر: ۲۴۵۱۵۱
تاریخ انتشار : ۰۲ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۹
هشدار برای افزایش شکایت از پزشکان به خاطر بدخطی

پزشکان چگونه گرفتار دادگاه می‌شوند؟

بیست و پنجمین کنگره جامعه پزشکان متخصص داخلی روز گذشته برگزار شد. در جریان این کنگره، سخنرانان به چالش هایی که موجب شکایت از پزشکان می شود، پرداختند.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: رئیس کمیسیون پزشکی قانونی استان تهران در این کنگره گفت: متأسفانه پرونده های شکایت از پزشکان به دلیل بدخطی ومشکلات ناشی ازآن به شکل قابل توجهی افزایش یافته که مسایل مختلفی هم برای مردم وپزشکان ایجادکرده است. 

دکتر غلامعلی جعفری گفت: رشته داخلی مادر تمام رشته هاست به همین خاطر خواسته و نا خواسته این گروه ازپزشکان درگیر پرونده های مختلفی می شوند.

او گفت: علی رغم این که ما از شکایت برعلیه پزشکان به خاطرقصورهای احتمالی دراین حرفه شرمسار می شویم اما در هر صورت واقعیت امر حاکی از این است که هیچ راهی برای جلوگیری از شکایت توسط سیستم قضایی، نظام پزشکی و پزشکی قانونی وجود ندارد.

رئیس کمیسیون پزشکی قانونی استان تهران گفت: پزشکان باید سعی کنند تا حد ممکن از آنها شکایت نشود. البته بایدبدانیم شکایت های پزشکی تنها مختص کشور ما نیست .زیرا آمارهای کشور امریکا نشان میدهد که 120هزار مرگ و میر ناشی از خطاهای پزشکی طی یک سال دراین کشورثبت شده است.

او گفت: این امر پنجمین دلیل مرگ و میر در کشور امریکا محسوب می شود یعنی به عبارتی میزان تلفات آن از تلفات تصادفات،سقوط از ارتفاع، غرق شدن و ... خیلی بیشتر است.

جعفری گفت: کسانی که به طور کتبی برای شکایت به مراجع مختلف مراجعه می کنند 100 تا 400 برابر از کار ما شکایت نمی کنند بلکه از کار ما ناراضی اند و غر می زنند.

او با بیان این که از سال 2000 در کشور امریکا دیگر کسی به فکر سو کردن پزشکان نیست گفت: زیرا پزشکان برای فرارازمجازات وپرداخت خسارت های سنگین به فکر پیشگیری افتادند واین همان کاری است که ما در کشور انجام نمی دهیم. این در حالی است که در کشور امریکا پزشکی که به دلیل تجویز داروی اشتباهی منجر به مرگ فردی شده بود 50هزار دلار جریمه شد و علت این امرهم فقط ناشی از بدخطی وی بود.

رئیس کمیسیون پزشکی قانونی استان تهران تأکید کرد: در مملکت ما متاسفانه تطابقی میان تعرفه ها و هزینه ها و هیچ چیز دیگردراین حوزه وجود ندارد اما هنگام جریمه ومجازات ،مسایل به خوبی وبادقت برعلیه پزشکان اعمال می شود که این موضوع پذیرفتنی نیست.بنابراین تمامی مسولان ودست اندرکاران مربوطه باید به فکرامنیت شغلی پزشکانی باشند که در تمام ساعات شبانه روز به فکر نجات جان مردم هستند.

 
پزشکان چگونه گرفتار دادگاه می شوند

رئیس انجمن پزشکان متخصصین داخلی ایران گفت: پزشکان نباید جواز دفن را برای بیمارانی که کمتر از 48 ساعت بیمار آنان بوده اند بنویسند زیرا این موضوع عامل تشکیل بسیاری از پرونده های شکایت از پزشکان است.

دکتر ایرج خسرونیا در جریان برگزاری بیست و پنجمین کنگره متخصصین داخلی با بیان این مطلب گفت: به تمامی پزشکان توصیه می شود حتی اگر رئیس بیمارستان هم دستور داد بدون شناسایی دقیق بیمار و بررسی شرح حال نباید دست به چنین کاری زد.
رئیس دادگاه بدوی نظام پزشکی ادامه داد:به عنوان نمونه درپرونده ای ف فردی به خاطر سرفه و سرماخوردگی به پزشک مراجعه کرده و بعد از 48 ساعت که تحت نظر پزشک بوده فوت کرده است. غافل از این که بیماریک هفته قبل دچار تصادف شده و علت مرگ پای پزشک نوشته شده و پایش هم به دادگاه باز شده است.

او گفت: هیچ یک از پزشکان به خصوص پزشکان داخلی نمی خواهند گرفتار قانون شوند اما هر هفته در پزشکی قانونی و نظام پزشکی پرونده هایی وجود دارد که یا پزشک به طور مستقیم دخالت دارد و یا به دلیل دریافت 20 تا 30هزار تومان حق ویزیت گرفتار پرونده ای شده که رهایی از آن دشوار است.

خسرونیا گفت: به عنوان کارشناس و رئیس دادگاه بدوی زمانی که یک پزشک 50 - 60 ساله را برای رسیدگی به پرونده شکایتش می بینم شرمسار و خجالت زده می شوم. حال دراین پرونده پزشک محکوم شود یا نشود این معطل شدن ها وبه هم ریختگی اعصاب به دلیل ازدیاد پرونده ها مایه خجالت ما می شود.

 
شایع ترین علل شکایت از پزشکان/انواع قصور پزشکی

متخصص پزشکی قانونی عدم موفقیت پزشکان در برقراری رابطه با بیمار را ازعوامل اصلی افزایش شکایت بیماران از آنان اعلام کرد.

دکتر فریدون مردانی درجریان برگزاری بیست و پنجمین کنگره پزشکان متخصص داخلی با بیان این مطلب اظهار داشت:مطبوعات و سایر رسانه های جمعی،افزایش سطح انتظارات مردم از درمان؛افزایش تعداد دانش آموختگان رشته های گروه پزشکی و حقوق در خانواده و جامعه از دیگر علل شکایات بیماران وخانواده هایشان از پزشکان است

وی ادامه داد: همچنین روی آوردن اندکی از پزشکان به اعمال خلاف در جهت کسب در آمد بیشتر بر شکایت بیماران از آنان نیز دامن می زند. در یک پرونده پزشکی حتی اگر رأی درنهایت به نفع پزشک و کادر درمانی تمام شود، باز هم به ضرر پزشک است وبه طورقطع هیچ گاه پزشک برنده نیست.

مردانی عدم تفهیم- پاسخ هیجانی و قصور واقعی را 3 عامل قصور پزشکی دانست که تمامی شکایت ها مربوط به یکی از آنها می شود: بر اساس تجربه کمیسیون های قصور، شایع ترین عامل شکایت بیماران از پزشکان ناشی از عدم تفهیم است که آن هم به دنبال تفهیم نکردن بیماری از سوی پزشک به بیمار است.

وی تأکید کرد: زمانی که خود بیمار یا یکی از بستگانش دچار آسیب جدی از سوی پزشکی می شود برای دفاع و اضافه کردن پزشک به عنوان شریک دست به شکایت از آن می زند.

متخصص پزشکی قانونی ، قصور واقعی را ناشی از بی احتیاطی، بی مبالاتی، عدم رعایت نظامات دولتی و عدم مهارت علمی یا عملی پزشکان اعلام و بیان کرد: به طور کلی هر امری که مغایر الزامات خاص پزشکی باشد قصور پزشکی نامیده می شود.

 به گزارش حبرآنلاین؛ وی درباره انواع قصور گفت: خطا در تشخیص- جراحی- تجویز دارو- بیهوشی- پره ناتال زایمان- خطا در پیگیری و ... جزء قصور پزشکی نیز محسوب می شوند. وظیفه، تخطی یا خطا،آسیب و رابطه عامل مستقیم شرایط اثبات قصور پزشکی محسوب می شوند. در صورتی که پزشک مرتکب خطایی نشده باشد مسوولیت کیفری ندارد و همچنین اگر بیمار دچار آسیب جسمی؛ضررو زیان مالی و حتی مرگ نشده باشد مسوول نیست.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین