کد خبر: ۲۴۵۲۰۸
تاریخ انتشار : ۰۲ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۲:۱۳
در ایستگاه تولید مقاله مانده‌ایم

رییس پژوهشگاه استاندارد: خام‌فروشی در ایران بسیار دردناک است

رییس پژوهشگاه استاندارد گفت: بسیاری از یافته‌های علمی ما تبدیل به تولیدات صنعتی نمی‌شوند و در واقع بین تولید علم و تولید محصول، تناسبی وجود ندارد؛ چرا که ما در ایستگاه تولید مقاله مانده‌ایم.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: رحمت ستوده قره‌باغ در همایش ملی فناوریهای نوین و مهندسی شیمی که در دانشگاه آزاد قوچان برگزار شد، با اشاره به بحث عملی کردن نتیجه تحقیقات و تطبیق بیشتر آنها با نیازهای روز دنیا اظهار کرد: علیرغم تلاش برای گسترش واحدهای دانشگاهی که باید نتیجه آن افزایش رفاه جامعه به واسطه تولید علم باشد، اما ما همچنان از سطح رفاهی پایین در جامعه رنج می‌بریم.

رئیس پژوهشگاه استاندارد افزود: ما در اقتصاد دانش بنیان به دو زیرساخت مالکیت معنوی و استانداردسازی نیازمندیم.

ستوده در ادامه تاکید کرد: بحث کیفیت در آموزش مهندسی و انتقال مهارتهای عملی و شناخت خوب از بازار بحث بسیار جدی است.

وی با اشاره به افزایش تعداد واحدهای دانشگاهی در سالهای اخیر اظهار کرد: در 10 سال اخیر تعداد واحدهای دانشگاهی دولتی سه برابر شده است که بسیاری از آنها حداقل امکانات را هم ندارند و دانشگاههای غیرانتفاعی نیز مانند گذشته قادر به جذب دانشجو نیستند بنابراین نظامهای آموزشی باید ارزیابی شوند که جای این امر در ایران خالی است.

رئیس پژوهشگاه استاندارد با اشاره به توجه به بحث کیفیت‌سازی در یافته‌های علمی عنوان کرد: آمریکا بیش از 90 درصد یافته‌های علمی خود را در بازار مورد استفاده قرار می‌دهد ولی ما با تولید یک درصد علم جهان از همین میزان اندک نیز استفاده بهینه‌ای انجام نمی‌دهیم.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه ما از یافته‌های علمی خود استفاده نمی‌کنیم و تنها به تولید مقاله اکتفا کرده‌ایم افزود: گردش مالی دنیا در صنایع شیمیایی حدود 1000 میلیارد دلار در سال است. دنیا تمام انرژی خود را برای تبدیل یافته‌های علمی به محصولات گذاشته است ولی ما همچنان به دنبال خام فروشی داشته‌های خود هستیم و این شرایط بسیار دردناکی است.

به گفته وی، دنیا به سمت ایجاد زیرساختهای لازم برای تبدیل علم به محصول رفته است و ما در ایستگاه تولید مقاله متوقف شده‌ایم. رتبه علمی ما در جهان یک فرصت طلایی است که باید قدم هایی برداشته شود تا از این فرصت به نحو بهینه استفاده شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین