آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش روز دوشنبه ایرنا، هرچند بازار سرمایه دو ماه ابتدای سال جاری را با ریزش های زیادی پشت سر گذاشت اما با توجه به اینکه بازار در آستانه برگزاری فصل مجامع سالانه شرکت ها قرار گرفته و در این دو ماه اطلاعات زیادی به بورس ارایه می شود، به شرط ثبات سایر بازارها به نظر می رسد که نوسانات در این بازار در این مدت به کمترین میزان خود برسد.
در حالی که شاخص کل بازار سهام کار خود را در ابتدای سال جاری با رقم 79 هزار و 15 واحد آغاز کرده بود این رقم در روز یکشنبه چهارم اردیبشهت ماه به رقم 76 هزار و 394 واحد افت کرد.
علاوه بر شاخص کل، سایر متغیرهای بازار سرمایه همانند شاخص بازارهای اول و دوم طی دو ماه ابتدایی فصل بهار با نوسانات زیاد و افت های متفاوتی مواجه شدند.
همزمان با افت های پیاپی در بورس در ماه ابتدایی سال جاری، دولت و مسوولان اقتصادی کشور برای جلوگیری از کاهش بیشتر شاخص های بازار سهام علاوه بر تقویت صندوق توسعه بازار، تصمیم به کاهش نرخ سود سپرده های بانکی گرفتند که پس از آن شاخص در دوره ای با رشد و ثابت مواجه شد اما در نهایت در روزهای اخیر این بازار باز هم با افت هایی مواجه شده است.
البته کارشناسان بازار سرمایه معتقدند که افت های مجدد بازار سرمایه به میزانی نیست که سرمایه گذاران را با مشکل جدی مواجه کند زیرا این بازار به ثبات نزدیک شده است.
** بورس در فروردین ماهدر پایان معاملات منتهی به 31 فروردین ماه، ارزش کل معاملات سهام و حق تقدم به 27هزار و 826 میلیارد ریال رسید شد که این رقم نسبت به ماه قبل (اسفند 92) حدود 66 درصد کاهش یافت.
همچنین در 17 روز کاری فروردین ماه تعداد 7 هزار و 389 میلیون سهم در 867 هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت و به ترتیب 47.7 و 15.7 درصد کاهش را نسبت به 20 روز کاری اسفندماه 92 تجربه کرد.
همچنین ارزش کل معاملات نرمال به 25 هزار و 586 میلیارد رسید و حجم معاملات نرمال با 7 هزار و 229 میلیون سهم به ترتیب با 48 و 36.2 درصد کاهش نسبت به ماه گذشته همراه شدند.
براین اساس 629 هزار و 275 برگه اوراق مشارکت به ارزش 629 میلیارد ریال معامله شد که این میزان نسبت به اسفند ماه سال گذشته کاهش 54.3 درصدی را نشان می دهد.
این در حالی است که شاخص کل با چهار هزار و 855 واحد یا 6.4 درصد کاهش نسبت به ماه قبل به 74 هزار و 160 واحد رسید.
** بورس در اردیبهشت ماهدر دومین ماه بهار امسال تعداد 20 هزار و 104 میلیون سهم در یک میلیون و 561 هزار دفعه در 22 روز کاری مورد معامله قرار گرفت که به ترتیب 172 و 80 درصد افزایش را نسبت به 17 روز کاری فروردین 93 نشان می دهد.
ارزش کل معاملات نرمال نیز در اردیبهشت امسال به 46 هزار و 517 میلیارد ریال و حجم این معاملات به 15 هزار و 192 میلیون سهم رسید که به ترتیب با 82 و 110 درصد افزایش نسبت به ماه گذشته همراه شدند.
همچنین تعداد 660 هزار و 657 برگه اوراق مشارکت به ارزش 663 میلیارد ریال در دومین ماه امسال معامله شد که نسبت به فروردین گذشته افزایش 5 درصدی را نشان می دهد.
شاخص کل نیز در اردیبهشت امسال با 2608 واحد افزایش نسبت به فروردین 3.52 درصد افزایش را به ثبت رساند و در آخرین روز معاملاتی دومین ماه امسال دماسنج بازار سرمایه به رقم 76 هزار و 767 واحد رسید.
یک کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در خصوص وضعیت بازار سرمایه در دو ماهه ابتدای سال جاری، گفت: افت های ابتدای سال جاری به نوعی امتداد نزول های سال گذشته بود و مطابق سال های گذشته بهار بورس با بهار طبیعت همزمان نشد ولی با توجه به حمایت هایی که از طرف دلسوزان و مسوولان بازار صورت گرفت مقداری شرایط بهتر شد.
حامد ستاک، تغییر نگرش سرمایه گذاران را عامل مهم دیگری در بهبود شرایط عنوان کرد و افزود: این امر سبب شد تا سرمایه گذاران با تعدیل انتظارات خود دیگر منتظر سودهای زودهنگام و نجومی در بورس نباشند.
وی ادامه داد: علاوه بر این حرکت متعادل بازار، دیگر سرمایه گذاران را آزرده خاطر نکرد و با گذشت زمان غالب سرمایه گذاران قیمت های جدید سهام خود را که اکثرا پایین تر از قیمت های سال گذشته بود، قبول و با توجه به استراتژی جدید خود اقدام به فعالیت در بازار کردند.
این کارشناس بازار سرمایه، تصریح کرد: البته اکثریت کارشناسان بازار سرمایه بر این باورند که سطوح قیمتی جدید بسیار جذاب بوده و اگر اتفاقات خوب سیاسی پیش بینی شده اجرایی شود، احتمالا با رشد معقولی در بازه زمانی مناسب و به شرط صبور بودن سرمایه گذاران اتفاق می افتد.
یکی دیگر از کارشناسان بازار سرمایه نیز در این خصوص به ایرنا، گفت: بازار سرمایه تا اوایل اردیبهشت ماه تحت تاثیر روند نزولی سال گذشته (نیمه دی ماه 92)فعالیت خود را آغاز کرده بود، به همین دلیل روند نزولی آن در فروردین ماه ادامه یافت.
حسین خزلی خرازی با بیان اینکه، چند اتفاق سبب شد که بازار سرمایه در اوایل اردیبهشت ماه به سمت رونق و مثبت شدن حرکت کند، افزود: هرچند این عوامل باعث شد تا روند نزولی معکوس شود اما باز هم روزهای مثبت بازار اندک و شاخص نیز از 74 هزار واحد تا 76 هزار واحد در نوسان بود.
وی با اشاره به تغییر نرخ سود سپرده بانک ها و حمایت مسوولان ارشد اقتصادی کشور به خصوص وزیر امور اقتصادی و دارایی از طریق صندوق توسعه بازار، گفت: علاوه بر این، مشخص شدن نرخ قطعی حامل های انرژی بر تصمیم گیری فعالان بازار تاثیر گذاشت.
خزلی خرازی تصریح کرد: با توجه به اینکه قیمت برق و گاز در اسفند ماه سال گذشته و نرخ مابقی حامل های انرژی پس از مرحله جدید ثبت نام هدفمندی یارانه ها مشخص شد و اثر آن در سود و هزینه شرکت ها نیز تعیین شد، به این ترتیب ابهامات بازار سرمایه کاهش یافت.
وی با بیان آنکه بازار سرمایه از دی ماه سال 92 تا اردیبهشت ماه امسال 17 تا 18 درصد نزول داشته است، اظهار داشت: هرچند نرخ ها 40 تا 50 درصد کاهش یافته اما بازار باثبات همراه و حتی در برخی از روزها نیز مثبت شد.
این کارشناس بازار سرمایه درباره وضعیت بورس در روزهای آتی نیز گفت: از آنجا که خرداد و تیرماه فصل برگزاری مجامع شرکت ها است به همین دلیل بازار سرمایه دوماه پر از اطلاعات را پیش رو دارد.
وی گفت: اکثر شرکت ها در این مجامع علاوه بر ارایه گزارش عملکرد سالانه، اطلاعات جدیدی را نیز ارایه می کنند به همین دلیل خرداد و تیر ماه فصل پر گردش اطلاعات، حجم معاملات و تجزیه و تحلیل خواهد بود و به همین دلیل بازار سرمایه از رونق و گرمای خاصی برخوردار خواهد شد.
وی پیش بینی کرد: شاخص کل بورس در دو ماه خرداد و تیر ماه دامنه تغییر تا 5 درصد بالا و پایین می شود.