هنگامي كه بحث و اختلاف نظر پيرامون برنامه هاي هسته اي ايران مطرح شد سران كاخ سفيد داعيه حمله نظامي به ايران را سر دادند در همين اثنا اروپايي ها بخصوص 3 كشور آلمان ، فرانسه و انگليس با در پيش گرفتن سياست گفتگوهاي ديپلماتيك ابراز اميدواري كردند كه اختلاف نظرهاي موجود پيرامون برنامه هاي هسته اي اين كشور بدين روش برطرف شود .
كشورهاي اروپايي در نخستين گام خواستار توقف كامل غني سازي اورانيوم از سوي ايران شدند كه بدنبال آن مقامات ايران از تعليق غني سازي اورانيوم خبر داده و تاكيد كردند كه به هيچ وجه از حق مسلم خود در غني سازي اورانيوم به منظور دستيابي به تكنولوژي صلح آميز هسته اي چشم پوشي نخواهند كرد .
مفسر دویچه وله بر این باور است که: اروپايي در طول گفتگوهاي خود با ايران از موافقت خود با عضويت ايران در سازمان تجارت جهاني ( WTO ) سخن به ميان آوردند . واشنگتن بلافاصله مخالفت خود را با اظهارنظر اروپايي ها اعلام كرد . اين در حالي است كه به تازگي و در چرخشي كه كاخ سفيد در مواضع خود ايجاد كرده آمادگي خود را براي حمايت از اين مسئله و تحقق آن ابراز كرده است .
تحليلگر دويچه وله افزود : درست زماني كه آمريكا به صراحت در مواضع خود در قبال برخورد با ايران تغييراتي ايجاد كرد اروپايي ها خاطر نشان ساختند كه گامهاي برداشته شده از سوي ايران در مذاكرات صورت گرفته رضايت بخش نيست . آنها همچنين مسئله ارجاع پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت سازمان ملل را كه پيش از اين منتفي اعلام كرده بودند را غير ممكن ندانستند . بيان اين نكته ضرورت دارد كه اين امر از سوي ايراني ها با واكنش شديدي مواجه شد .
" كاندوليزا رايس " وزير امورخارجه آمريكا در سفر ماه فوريه خود به اروپا و ديدار و گفتگو با مقامات تعدادي از كشورهاي اروپايي پيرامون برنامه هاي هسته اي ايران خاطر نشان ساخته بود كه نه تنها اروپا بلكه آمريكا نيز از بابت فعاليتهاي هسته اي ايران به شدت ابراز نگراني مي كند .
به عقيده مفسر دويچه وله در همين اثنا زمزمه هايي از واشنگتن به گوش مي رسد كه كاخ سفيد حمله نظامي به ايران را منتفي دانسته است . سران كاخ سفيد مي دانستند كه با توجه به تداوم مشكلات خود در عراق نمي توانند حمله نظامي به كشور ديگري را در برنامه هاي خود بگنجانند .
آنها پس از رد نظريه ابتدايي خود در برخورد با برنامه هاي هسته اي ايران يعني حمله نظامي مسئله اعمال تحريمهاي بين المللي عليه تهران را مطرح كردند و مدتي پيرامون آن مانورهاي تبليغاتي دادند . به تازگي مقامات ايران اعلام كردند كه هيچ واهمه اي از ارجاع پرونده هسته اي خود به شوراي امنيت سازمان ملل ندارند . اما در همان زمان شاهد عقد دو قرارداد مهم ميان تهران - پكن و تهران - مسكو بودند . اين دو كشور كه داراي حق وتو در شوراي امنيت سازمان ملل هستند مخالفتهاي مجدانه خود را با ارجاع پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت سازمان ملل اعلام كردند .
مفسر دويچه وله در پايان نوشت : به نظر مي رسد گفتگوهاي اروپا و ايران از پيشرفت چنداني برخوردار نشده است . نكته ديگر اين است كه ايراني ها عضويت در سازمان تجارت جهاني را حق مسلم خود مي دانند و معتقدند كه تحقق اين امر به كمي زمان نياز دارد اما غير ممكن نيست به همين دليل حاضر نيستند كه حمايت آمريكا از اين مسئله را براحتي بپذيرند .