آفتابنیوز : آفتاب: کمیسیونهای پنجگانه جشنوارهی تولیدات رادیو و تلویزیونی مراکز استانها صبح چهارشنبه (هفتم خرداد ماه) در هتل ایلگلی تبریز برگزار شد.
صدا، سیما، خبر، موسیقی و پژوهش از جمله کمیسیونهایی بودند که امروز صبح کار خودشان را آغاز کردند.
حیدری، رییس کمیسیون سیما در سخنانی خاطر نشان کرد: فاصلهای میان دوره هفدهم تا هجدهم جشنواره مراکز استانها باعث شد که به این نتیجه برسیم که به مباحث کلیدی در این دوره از جشنواره و همچنین کارگاههای آموزشی بیشتر بپردازیم که یکی از آنها سبک زندگی است که در این زمینه یک بسته آموزشی در اختیار برنامهسازان قرار خواهیم داد.
در ادامه سخنان رییس کمیسیون سیما حجتالاسلام حسین اسکندری که در کمیسیون سیما حاضر شده بود، در جملاتی درخصوص نحوه پرداختن به موضوع سبک زندگی در برنامههای تلویزیون خاطرنشان کرد: سبک زندگی ترکیبی از کلمه سبک و زندگی است و معادل قرآنی سبک سیره است.
وی همچنین تاکید کرد: همه برنامههای صدا و سیما سبک زندگی را انتقال میدهند؛ چراکه چه بخواهیم و چه نخواهیم سبک زندگی انتقال داده میشود بنابراین باید یک الگوی مناسب برای پرداخت به سبک زندگی در برنامهها در نظر بگیریم که در ذهنها بنشیند و در دلها جای بگیرد.
وی سپس به کتابچهای در رادیو اشاره کرد و گفت: 20 سال پیش در رادیو کتابچهای تحت عنوان صدا و سیما از منظر امام و رهبری داشتیم که در آن کتابچه حضرت امام (ره) فرمودهاند کاری که شما در صدا و سیما انجام میدهید یک هفته بعد اثرش را در جامعه میبینید پس این اتفاق نشاندهنده این است که هر کاری که در رسانه ملی انجام شود، تاثیرات زیادی را به دنبال خواهد داشت.
حجتالاسلام اسکندری در بخشی از صحبتهایش عنوان کرد: شاکله جامعه انسانی را سه چیز تشکیل میدهد که آن هم شامل باورها، ارزشها و رفتارها میشود. سبک زندگی هم منبعث از باورها و ارزشهاست. باورها یعنی نوع نگاه من و شما که شامل جهانبینی میشود.
این روحانی در بخش دیگری از سخنانش اشارهای به جهان بینی الهی و مادی کرد و گفت: مادیون فقط عالم را نگاه میکنند اما الهیون از منظر خداوند عالم را میبینند. همچنین در جهان بینی الهی ارزشها بر مبنای باورها شکل میگیرد.
حجتالاسلام اسکندری در پایان صحبتهایش با تاکید مجدد بر پرداخت سبک زندگی اسلامی در برنامههای تلویزیون اظهار کرد: نباید در برنامههای تلویزیون در زمینه سبک زندگی مستقیمگویی داشته باشیم و مفاهیم غیرمستقیم بیان شوند؛ چرا که طبق گفته امیرالمومنین هر چیزی را که زیاد بگوییم آتش لجاجت را بر طرف مقابل شعلهورتر میکنیم.
*** کمیسیون موسیقی
در بخش کمیسیون موسیقی تقیپور، رییس کمیسیون موسیقی کیفیت آثار این دوره از جشنواره مراکز استانها را خوب ارزیابی کرد و گفت: امسال در این دوره از جشنواره کیفیت آثار خیلی خوب بود حتی تولیدات استانی در برخی مواقع بهتر از شهر تهران بوده است. برای این کمیسیون در جشنواره امسال 1800 اثر به بخش داوری راه پیدا کرده است که از میان آنها 537 اثر متعلق به بخش مسابقه، 212 اثر محلی، 82 اثر سنتی، ایرانی، 153 اثر ترکستان، 44 اثر پاپ، 14 اثر کودک، 30 اثر بیکلام، 24 اثر تک نواز و در نهایت دو قطعه همنوایی را شامل میشود.
وی در ادامه گفت: ما باید ملودیها و آهنگهای محلیمان را شناسایی کنیم تا بتوانیم برای همیشه آنها را زنده نگه داریم پس نباید دنبال تکرار و مکررات برویم و برای اینکه بتوانیم سری در میان سرها در دنیا درآوریم، باید حتما روی موسیقیهای محلی و مقامیمان کار کنیم.
رییس کمیسیون موسیقی در پایان عنوان کرد: ملودیهای محلیمان همچنان نجابت خودشان را دارند؛ ضمن اینکه باید با کیفیتتر شوند تا در میان اقشار مختلف جامعه قابل قبول باشند.
*** کمیسیون صدا
در کمیسیون صدا، مدیر کل صدای استانها ابوالفضل معصومیفر ضمن خیرمقدم به برنامهسازان و معاون و مدیران صدا خاطرنشان کرد: خوشحالم که این توفیق بعد از چهار سال از برگزاری هفدهمین جشنواره مراکز استانها همکاران برنامهساز را و به ویژه رادیویِیها را در محفلی دور هم جمع کرده است.
وی سپس به برگزاری جشنواره مراکز استانها اشاره کرد و گفت: این جشنواره به جهت معرفی استعدادها و تواناییها برگزار میشود تا برنامهسازان از تجربیات یکدیگر استفاده کنند. ضمن اینکه این جشنواره میتواند بسته مناسبی برای آموزش و ارتقای برنامه سازان مراکز استانها باشد.
معصومیفر در بخش دیگری از گفتههای خود گفت: در این دوره از جشنواره مراکز استانها بر اساس تصمیم شورای سیاستگذاری جشنواره تغییرات اندکی در زمینه نحوه برگزاری حاصل شده است بنابراین در نهایت تصمیم گرفته شد که کمیسیونهای پنجگانه به شکل کارگاهی و کاملا آموزشی اداره شوند و عمدتا مباحثی را مطرح کنند که در اولویت نیاز دوستان است.
وی سپس اظهار امیدواری کرد و افزود: امیدوارم این کارگاههای آموزشی مفید واقع شود و دوستان برنامهساز هم بتوانند بهره ببرند.
مدیر کل صدای استانها در ادامه اشارهای هم به آثاری که در این جشنواره به عنوان برگزیده اعلام نشدند داشت و خاطرنشان کرد: این جزو محدودیتهای جشنواره است و ما را ناگزیر کرده است که برخی از آثاری که عنوان اثر خوب را برایش اتخاذ کردیم، اما برگزیده نشدند و شاید خیلی از دوستان از ما سوال کنند که چرا آثارشان به بخش داوری راه پیدا نکرده است. همچنین جا دارد بگویم در این دوره از جشنواره نسبت به دوره هفدهم 9 امتیاز از امتیازات داوریمان ارتقاء پیدا کرده است.
وی در سخنانی دیگر خاطرنشان کرد: خوشبختانه شبکههای استانی ما نسبت به خیلی از رادیوییها جلوتر هستند که این باعث افتخار ماست. همچنین ایدههایی که از برنامهسازان گرفتهایم در حال ساماندهی هستند.
همچنین نحوه چینش کنداکتور در شبکههای استانی در نظر گرفته میشود و همچنین کاهش میزان مخاطب در بخش مراکز استانها مورد ارزیابی قرار میگیرد.
معصومیفر این جشنواره را فرصتی مناسب برای تبادل نظر و مبادله تجربیات دانست.
در ادامه صحبتهای معصومیفر در بخش کمیسیون صدا، زهرا صفاییان یکی از پیشکسوتان رادیو و از اساتید دانشکده صدا و سیما گفت: باید به این نکته توجه کنیم که هدفمان از برنامهسازی چیست همچنین در عین حال باید در نظر بگیریم که هدف گزارشهایمان باید مستمر باشند.
به گزارش ایسنا، بخشی از کمیسیون صدا به پخش کلیپی از محمود فرشچیان اختصاص یافت.
*** کمیسیون خبر
سید داوود موسوی، مسئول کمیسیون خبر طی سخنانی با اشاره به آثار راه یافته به بخش داوری در بخش خبر یادآور شد: طی چهار سال گذشته آثار راه یافته در بخش خبر رادیو و تلویزیون در جشنواره مراکز استانها رشد قابل توجهی داشته است و در بررسیهای آثار مراکز استانها از رتبههای خوبی برخوردار بوده است.
همچنین در بررسیهای انجام شده برخی از آثار مراکز استانها که در دورههای قبل رتبههای خوبی را کسب کرده بودند اما در این دوره از جشنواره حضور کمرنگتری داشتند ولی بالعکس آثاری که در دورههای پیش مقام نیاورده بودند در این دوره از جشنواره رتبههای خوبی کسب کردند.
وی گفت: 40 جایزه برای جشنواره امسال در بخش خبر در نظر گرفته شده است که به لحاظ کیفی بودن و موفقیت بخشهای مختلف به برگزیدگان اهدا خواهد شد.
در کمیسیون خبر پرسشی درخصوص اینکه اگر روزی امام زمان ظهور کند مراکز خبری چقدر آمادگی پوشش دارند، مطرح شد که در پاسخ به این پرسش حسن عابدینی، از کارشناسان و سردبیران بخشهای خبری صداوسیما خاطرنشان کرد: این اتفاق جزو آرزوهای هر خبرنگاری است؛ بنابراین آرزو داریم این اتفاق بیفتد اتفاقا پیش از این هم به این مساله فکر کرده بودیم که اگر چنین اتفاقی بیفتد ما به عنوان خبرنگاران شیعه چه کار خواهیم کرد. مشخصا انشاالله اگر این اتفاق بیفتد ما این ظرفیت را داریم که پوشش دهیم.
*** کمیته پژوهش
در کمیسیون پژوهش و تحقیقات جعفر عبدالملکی، مدیر کل آموزش و پژوهش صداوسیمای مراکز استانها خاطرنشان کرد: خوشبختانه در بحث پژوهش به رشد 62 درصدی رسیدهایم. مدیران آموزش و پژوهش باید چند وجهی باشند و نسبت به خبر و پژوهش بیتفاوت نباشند.
به گزارش ایسنا، در کمیسیون پژوهش و تحقیقات همچنین علیصادق مقدسی رییس کمیسیون پژوهش و تحقیقات در سخنانی کوتاه عنوان کرد: امروزه مدیران صداوسیمای مراکز استانها باید نیازها را تعریف کنند و همچنین نسبت به واحد پژوهش و تحقیقات توجه داشته باشند؛ چرا که تأثیرات بسیار زیادی در تولیدات خواهد داشت و همچنین در عین حال باید نیروهای شایستهای را به خدمت بگیرند تا در این بخش شاهد پیشرفت باشیم.
به گزارش ایسنا، در بخش کمیسیونهای پنجگانه 21 جایزه به بخش کمیسیون تحقیقات، 36 جایزه به بخش کمیسیون خبر، 55 جایزه به بخش کیمسیون صدا ، 36 جایزه به بخش موسیقی و 140 جایزه به بخش کمیسیون سیما به برگزیدگان اهدا شد.