کد خبر: ۲۴۶۱۱۲
تاریخ انتشار : ۰۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۵

لاریجانی: تحقق اقتصاد مقاومتی منوط به برقراری آرامش در کشور است

رییس مجلس شورای اسلامی تحقق اقتصاد مقاومتی را منوط به برقراری آرامش در کشور عنوان کرد و با تاکید بر لزوم ایجاد همگرایی در کشور، گفت که باید از حواشی پرهیز کنیم و به یکدیگر حسن ظن داشته باشیم.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: علی لاریجانی در جلسه شورای اداری استان مرکزی، این استان را یک استان زبده‌پرور توصیف کرد و گفت: ما باید از این جهت وجوه مختلف استان مرکزی برای توسعه اقتصادی، فرهنگی و دینی آن را مورد توجه قرار دهیم.

 به گزارش ایسنا،وی افزود: خوشبختانه استان مرکزی استاندار خوبی دارد و ایشان سابقه اجرایی و مدیریتی خوبی در طول سال‌های گذشته دارند. همچنین نمایندگان پرکار و پرتحرکی در استان مرکزی حضور دارند که می‌توان امیدوار بود گام‌های بلندتری برای این استان برداشته شود.

رییس مجلس شورای اسلامی با تحلیل شرایط اقتصادی کشور افزود: وضعیت ما شبیه تاجرهایی است که کرکره مغازه را کشیده‌اند و نیم بند کار می‌کنند و در کار آن پلیس موانعی را در بیرون از تجارتخانه ایجاد کرده که افراد خیلی راحت به آن مراجعه نمی کنند، این وضع و حال ماست و اولین کار این است که کرکره را بالا بکشیم تا بعدا به موانعی که ایجاد شده برسیم و آنها را برطرف کنیم.

لاریجانی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر لزوم توجه به ظرفیت‌های داخلی کشور اظهار کرد: ما کشوری غنی هستیم و امکانات زیادی داریم اما متاسفانه سوء مدیریت و درست مصرف نشدن منابع دست به دست هم داده تا تجارتخانه فعال نباشد. ضمن اینکه جلوی آن مانع هم گذاشته‌اند. در شرایط فعلی کشور ضروری است که به مسائل با دیدی ملی نگاه کنیم.

وی با تاکید بر لزوم تشخیص مساله اصلی کشور در شرایط فعلی، اظهار کرد: اگر مدیری نتواند مساله اصلی را درست تشخیص دهد تا آخر کار خیلی موفق نیست. من فکر می‌کنم مساله اصلی کشور ما نکته‌ای است که چند روز پیش رهبری در ملاقات نمایندگان مطرح کردند و آن رونق تولید، اقتصاد مقاومتی، توجه به فرهنگ اسلامی و رونق و تقویت علم و فناوری بود.

رییس قوه مقننه با تاکید بر لزوم تقویت فرهنگ تصریح کرد: مساله اصلی ما رونق تولید در داخل است و برای این کار باید به لوازم آن پایبند باشیم. ما فرهنگ اسلامی غنی داریم و باید به سمت تقویت اراده‌ها در جهت پایداری و ایستادگی برویم. اینها مساله اصلی کشور است و حتی می‌تواند در مذاکرات هم تاثیر بگذارد لذا باید عزم‌مان را برای آن راسخ کنیم.

باید در کشور ایجاد امیدواری کنیم نه اینکه یاس را در کشور پمپاژ کنیم
وی در ادامه برقراری آرامش را از دیگر لوازم مورد نیاز برای تحقق اقتصاد مقاومتی و رونق تولید عنوان و خاطرنشان کرد: ما باید در کشور ایجاد امیدواری کنیم نه اینکه یاس را در کشور پمپاژ کنیم. البته کسی نمی‌گوید که اشکالی در کشور وجود ندارد اما با دو نگاه می‌توان با مشکل برخورد کرد؛ یکی حل مشکل و دیگری بزرگ کردن و طرح اغراق‌آمیز آن.

لاریجانی اضافه کرد: اگر با نگاه ملی و مسئولیت‌پذیری به سرنوشت کشور نگاه کنیم نباید بگذاریم شرایط ناآرام باشد. ما باید همگرایی ایجاد کنیم و از حواشی پرهیز کنیم. این هم به کسانی بر می‌گردد که حاشیه بلاوجه درست می‌کنند و هم کسانی که به این حاشیه‌ها می‌پردازند. مساله مهم دیگر این است که به یکدیگر حسن ظن داشته باشیم. چرا ذهن‌ها نسبت به یکدیگر اینقدر مکدر است و با سوء ظن به یکدیگر نگاه می‌شود؟ کجای سنت رسول الله چنین است؟

وی با تاکید بر لزوم استفاده از استعدادهای مختلف، گفت: البته ما نباید خام‌اندیش باشیم اما باید حسن ظن داشته باشیم.

رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اظهارات استاندار و نمایندگان استان مرکزی در مورد وضعیت بانک‌ها و برخورد آنها با تولیدکنندگان و صنعتگران، افزود: تحلیل‌ها در مورد وضعیت بانک‌ها درست است. قطعا بانک‌ها باید به کمک تولید بیایند. در جریان بررسی بودجه هم پیشنهاداتی برای افزایش سرمایه بانک‌ها مطرح بود که البته در مورد آن به جمع‌بندی نرسیدیم اما آن را پیگیری خواهیم کرد و با دولت هم هماهنگی‌هایی در این زمینه خواهیم داشت.

لاریجانی درباره معوقات بانکی نیز اظهار کرد: معوقات بانکی دو بخش است یکی مربوط به کسانی که سوء استفاده و فریبکاری کرده‌اند و باید با آنها برخورد شود و بخش دیگر متعلق به کسانی است که در تغییرات قیمت ارز متضرر شدند. ما باید سرمایه در گردش بانک‌ها را افزایش دهیم و بانک‌ها می‌توانند در این زمینه موثر باشند. البته شاید بانک‌های به خاطر پرونده‌های قضایی ترسیده‌اند و بعضا تسهیلات را به شرکت‌هایی می‌دهند که متعلق به خود بانک‌هاست که اگر اینطور باشد یک نگاه ملی نیست. البته رییس قوه قضاییه هم گفته که از سرمایه‌گذاران حمایت می‌شود بنابراین اگر تخلفی وجود دارد این ربطی ندارد که در کار بانک‌ها رکود ایجاد شود. ان‌شاءالله این موضوع را در مجلس و جلسه سران قوا نیز مطرح خواهیم کرد.

وی درباره راه‌آهن سریع‌السیر تهران به اراک که از سوی نمایندگان استان مرکزی پیشنهاد شده بود نیز گفت: راه‌آهن تهران قم اصفهان از پیش مطالعه شده بود و کم کم کارهای اجرایی آن انجام می‌شود اما اینکه از ایستگاه قم به سمت اراک هم خط راه‌آهن کشیده شود منطق خوبی دارد و ما آن را پیگیری خواهیم کرد و با آقای وزیر نیز در این باره صحبت می‌کنیم.

رییس قوه مقننه درباره اقدامات دولت و مجلس در زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی، یادآور شد: در دولت و مجلس ستادهای جداگانه‌ای در این زمینه تشکیل شده است. ستاد مربوطه در دولت 300 اقدام عملیاتی را تعریف کرده که در دستور کار شورای اقتصاد قرار دارد و قرار است کار را به جلو ببرند. اگر هم جایی قرار است قانونی عوض شود یا قانون جدید مورد نیاز است یا باید نسبت به زدودن قوانین مزاحم اقدام شود موضوع را به ما پیشنهاد خواهند داد. البته این موضوع در مرکز پژوهش‌ها و مجلس هم به صورت جدی دنبال می‌شود و امیدواریم تا یکی دو ماه آینده نتایج مثمرثمری داشته باشد و تکلیف وزارتخانه‌ها در این زمینه مشخص شود.

لاریجانی با بیان اینکه از چند ماه دیگر تدوین برنامه ششم توسعه آغاز می‌شود به تاکیدات مقام معظم رهبری در این زمینه اشاره و خاطرنشان کرد:‌ محور برنامه ششم باید تحقق اقتصاد مقاومتی باشد. یکی از کارهای مهم دیگر در این زمینه طرح آمایش سرزمین است که در برنامه‌های توسعه گنجانده می‌شود اما دولت‌های مختلف هیچ کدام به آن عمل نکرده‌اند. این طرح منابع را متناسب با مزیت‌های نسبی استان‌ها سامان خواهد داد.

وی در ادامه سخنان خود در جلسه شورای اداری استان مرکزی، تمرکز بر مسائل اصلی و اساسی کشور را خواستار شد و افزود: ما باید در دولت و مجلس مسائل را با سعه صدر بررسی کنیم و به جای اینکه مسائل مرتب رسانه‌ای شود مشکل را حل کنیم.

رییس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عدم اجرای قانون سیاست‌های اصل 44 ، اظهار کرد: ما امیدواریم کشور به سمت اصلاح امور برود و درک درستی نسبت به مساله اصلی کشور ایجاد شود تا همه برای حل مشکلات همت کنیم.

لاریجانی توجه به مقوله فرهنگ و استفاده از ظرفیت روحانیت برای ترویج فرهنگ اسلامی را نیز مورد اشاره قرار داد و گفت: پس از انقلاب توجه به کار منبر و محراب کم شد در حالیکه ما باید فعالیت بیشتری در این زمینه داشته باشیم و مساجد را فعال کنیم چرا که راهنمایی و موعظه روحانیون در ایجاد بیداری در افراد تاثیرگذار است. ما باید در سطح ملی و استان‌ها و در مدیریت بخش‌های مختلف به این موضوع توجه کنیم و به آن حساس باشیم و از روحانیون کمک و مشاوره بگیریم و این را جزو وظایف خود بدانیم.

وی در پایان وجود افراد متدین را سرمایه کشور دانست و تاکید کرد: با راهنمایی روحانیت و آباد کردن مساجد این امر محقق خواهد شد.

به گزارش ایسنا، لاریجانی پس از سخنرانی در جلسه شورای اداری استان مرکزی که با حضور نمایندگان استان، استاندار و مدیران استانی برگزار شد، به سفر یک روزه خود به این استان پایان داد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین