کد خبر: ۲۴۶۲۷۰
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۷

دارو به تنهایی فشار خون را کنترل نمی‌کند

سرپرست گروه مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام گفت: یک پزشک گفت: تنها دارو به کنترل فشار خون کمک نمی‌کند بلکه باید مراقب محیط اطراف و عوامل تشدید کننده فشار خون بود.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: «اسد احسان‌زاده»، در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه ایلام، فشار خون را یکی از بیماری‌های زمینه‌ای قلب و عروق عنوان و اظهار کرد: امروزه به دلیل فاکتورهایی همچون ماشینی شدن و پراسترش شدن زندگی و همچنین سالمند شدن جامعه تبدیل به امری شایع و در حال گسترش شده است.

سرپرست گروه مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با بیان اینکه اگر فشار وارده بر دیواره رگ‌ها و فشار جریان خون که در حد نرمالی است بالاتر برود فشار خون بالا یا هایپرتنسیون گفته می‌شود، ادامه داد: 40 درصد افراد بالای 40 سال در کشور ایران مبتلا به فشار خون هستند، حتی در حال حاضر براساس بررسی‌های رسمی کشوری و استانی در جمعیت روستایی استان ایلام 10 درصد افراد بالای 30 سال مبتلا به فشارخون بالا هستند.

وی با بیان اینکه فشارخون بالا بصورت سیستولی مساوی یا بیشتر از 150 میلی‌متر جیوه یا دیاستولی 90 یا بیشتر تعریف می‌شود خاطرنشان کرد: افراد در صورتی که فشار خون سیستولی بیشتر از 120 و دیاستولی بیش از 85 داشته باشند باید اقدامات پیشگیرانه هم از لحاظ تحرک و هم رژیم غذایی داشته باشند و در فشارخون‌های شدید و بالا اقدامات مراقبتی و درمان دارویی باید در دستور کار قرار گیرد.

احسان‌زاده تصریح کرد: فشار خون بالا به عواملی از جمله فاکتورهای ارث، کم‌تحرکی و چاقی، مصرف غذاهای شور و چرب، زمینه‌های استرس و مصرف دخانیات بستگی دارد که بعضا فشارخون بالا هیچ علامتی نداشته، اما سردردهای صبحگاهی در ناحیه‌ی پشت سر و علائم مبهمی مثل سنگینی سر، سبکی سر و گنگی را علائمی برای این بیماری نام برده‌اند.

این پزشک بررسی‌های بالینی جهت یافتن علت فشار خون در افراد جوان زیر 30 سال را در صورتی که فشارخون بروز کرده باشد ضروری دانست و افزود: در چنین مواردی فشار خون به علت بیماری خاصی رخ بدهد، برای مثال ممکن است فرد دچار بیماری‌های کلیوی باشد و در زمینه‌ی آنواری فشار خون بروز کرده باشد، اما در افراد بالای 30 سال به طور معمول چنین بررسی‌های لازم نیست.

وی با بیان اینکه فشار خون دو حالت اولیه و ثانویه دارد که در افراد بالای 30 سال از نوع اولیه است و دلیل مشخصی برای بروز آن وجود ندارد، خاطرنشان کرد: فشار خون ثانویه در جوانان زیر 30 سال به احتمال بیشتر به دلیل وجود بیماری مسبب فشارخون است و مسلماً درمان بیماری اصلی به درمان فشار خون در این گروه کمک می‌کند.

احسان‌زاده اضافه کرد: فشار خون اولیه که در افراد بالای 30 سال مشاهده می‌شود، درمان ندارد و باید تا پایان عمر کنترل شود.

وی تاکید کرد: براساس وجود فاکتورهای زمینه‌ای از جمله استرس، چاقی، رژیم بد غذایی و مصرف دخانیات باید مداخلات لازم صورت گیرد، بعلاوه مصرف دارو در دستور کار افرادی که فشار خون دارند، قرار گیرد.

احسان‌زاده با تاکید بر این که پیشگیری و کنترل بیماری فشارخون نیازمند اصلاح شیوه زندگی است که باید به خوردن گوشت سفید از جمله ماهی و میگو توجه شود، ادامه داد: باید میزان مصرف نمک خوراکی به اندازه نصف مصرف فعلی کاهش داده شود و علاوه بر داشتن تحرک روزانه حداقل نیم ساعت پیاده‌روی باید استرس را از محل کار و زندگی خود دور کرد و نهایتاً از مصرف دخانیات در دسترس مثل سییگار و قلیان به شدت پرهیز شود.

این پزشک ادامه داد: دخانیات علاوه بر اثر فزایندهی بر فشار خون و تاثیر بیشتری بر تشدید عوامل قلبی‌عروقی دارد و از آنجائی‌که عوارض فشار خون ایجاد کننده عوامل قلبی و مغزی است پس مصرف دخانیات علی‌الخصوص همزمان در بیماران دارای فشار خون موجب هم‌افزایی احتمال ایجاد بیماری‌های قلبی عروقی و مغزی خواهد شد، بنابراین به این گونه افراد توصیه می‌شود تا از مصرف دخانیات خودداری کنند.

احسان‌زاده به اشتباه فاحش عامه‌ی مردم که مصرف دارو را برای فشارخون کافی می‌دانند و توجه کمتری به شرایط محیطی دارند اضافه کرد: این بیماران باید داروها را به همراه داشته باشند و نسبت به بروز مشکل به دلیل ورود به جریانات استرس‌زا، فضاهای پرتنش و حتی مصرف دخانیات بی‌توجه نباشند و مصرف صرف دارو را به عنوان ایمنی در مقابل بیماری قلمداد نکنند.

این پزشک در سوال پاسخ به این سوال در خصوص مصرف داروهای گیاهی و تاثیر بر بیماری فشار خون خاطرنشان کرد: داروهای گیاهی ضد فشار خون باید مهر تایید وزارت بهداشت و درمان داشته باشد، چون یک دارو باید تمام مسیر علمی خود را به لحاظ تاثیر و عوارض دارو طی کند و به تایید کمیته علمی و فنی برسد در غیر این‌صورت و حتی مشاهده اثرات مثبت دارو از مصرف خودداری شود.

وی با بیان اینکه بعضی داروها که مورد تایید قرار گرفته و حتی اثرات فوری و کوتاه‌مدت بر روی درد داشته اما در درازمدت عوارضی را به همراه دارند افزود: با مشاهده عوارض و تاثیر منفی یک دارو بر روی جنین، نسل جدید و یا عمر انسان باعث شده تاییدیه یک دارو لغو و به علت عوارض برجای گذاشته در درازمدت مصرف آن ممنوع شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین