آفتابنیوز : پيشتر ديپلماتهاي مطلع در اين خصوص گفته بودند اسلام آباد پذيرفته كه اين اجزا را به آژانس ارائه دهد تا كارشناسان آژانس بتوانند آنها را با دستگاههايي كه از سوي شبكه هستهاي عبدالقديرخان به ايران ارائه شده، مقايسه كنند.
يك ديپلمات با اشاره به تغيير موضع پاكستان، آن را واكنشي در مقابل فشارهاي آمريكا دانسته و افزوده است: پاكستان از سوي آژانس بينالمللي انرژي اتمي هم تحت فشار قرار دارد زيرا آژانس تهيه مواد لازم براي برنامه پيشرفته سانتريفيوژ نسل سوم پاكستان را سخت كرده است و حالا پاكستان اميدوار است بتواند به اين طريق، راه تهيه و تأمين مواد لازم براي اين برنامه را آسانتر كند.
بخشهايي از اين دستگاهها كه قرار است به وين منتقل شوند، از همان گروه سانتريفيوژهايي است كه به ايران فروخته شده بود.
يك ديپلمات اروپايي هم در اين خصوص گفته بود: «اين بخشها به طور محرمانه به وين منتقل خواهند شد.» در عين حال، گفته ميشود يكي از آزمايشگاههاي آژانس به نام سايبرسدوف در حومه وي به حال آمادهباش در آمده و قرار است بررسي اين وسايل را آغاز كند.
اگر آژانس بتواند نشانههايي از اورانيوم غني شده يافت شده در ايران را با اجزا و مواد ارائه شده از سوي پاكستان تطبيق دهد، بدين معني است كه اظهارات ايران مبنيبر «آلودگي» تجهيزات، صحت داشته است.
اما اگر اين تطبيق امكانپذير نباشد، يعني پاكستان، منبع اين آلودگي نبوده و آلودگي از جاي ديگري منتقل شده و يا آنكه ايران به طور محرمانه، به غنيسازي اورانيوم مشغول بوده است.