کد خبر: ۲۴۶۷۲۴
تاریخ انتشار : ۱۳ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۴

راه‌اندازی یک شبکه تلویزیونی نزدیک به جبهه پایداری؟

صداو سیمای جمهوری اسلامی ایرانی در حالی سرگرم آماده سازی مراسم افتتاحیه شبکه «افق» است که حرف و حدیث‌ها در مورد این شبکه تلویزیونی زیاد است.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: مسئولان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران از شبکه «افق» به عنوان شبکه‌ای نام می‌برند که قرار است با رویکرد فرهنگی به جمع شبکه‌های تلویزیونی ایران اضافه شود. تاکنون اما نه نامی از مدیر این شبکه برده شده است و نه ساز و کار آن به صورت کامل مشخص شده است.

صدا و سیمای ایران طی سال‌های اخیر شبکه‌های مختلفی را راه اندازی کرده که از آن‌ها به عنوان نسل دوم شبکه‌های تلویزیونی نام برده می‌شود. «نسیم»، «بازار»، «تماشا»، «شما» و ... از جمله این شبکه‌ها هستند.

برخی اما از این شبکه به عنوان شبکه فرهنگی نام می‌برند که رویکرد آن به حوزه فرهنگ نزدیک به طیف جبهه پایداری و سعید جلیلی است. دلیل این مدعی هم حضور بعضی از مسئولان برپایی جشنواره «فیلم عمار» در این شبکه تلویزونی است. نادر طالب زاده مجری برنامه تلویزونی «راز» و دبیر جشنواره فیلم «عمار» یکی از افرادی است که در این شبکه تلویزیونی حضور دارد.

از سوی دیگر، سازمان هنری و زسانه‌ای «اوج»، موسسه‌ای است که گفته می‌شود، تهیه و تولید بخش عمده‌ای از برنامه‌های این شبکه تلویزیونی را به عهده دارد. این موسسه که نزدیک به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است، پیش از این در صدد راه اندازی شبکه تلویزیونی خصوصی در ایران بود.

روح الله سهرابی مدیرروابط عمومی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی با تایید رویکرد فرهنگی شبکه تلویزیونی «افق» به خبرگزاری خبرآنلاین می‌گوید که هنوز مدیر این شبکه مشخص نشده و پس از جمعبندی‌های لازم نام فردی که قرار است مدیریت شبکه «افق» را به عهده بگیرد اعلام خواهد شد.

برخی از برنامه‌های تولید شده برای شبکه «افق» این روزها از شبکه چهار سیما پخش می‌شود. پیش از این مسئولان صدا و سیما اعلام کرده بودند که این شبکه قرار است در زمینه خفظ و نشر ارزش‌ها و فرهنگ دفاع مقدس فعالیت کند.

سهرابی اما در پاسخ به این پرسش که آیا قرار است برنامه های این شبکه را سازمان «اوج» تولید کند؟ اصل این موضوع را رد نمی کند و می‌گوید:«نسل دوم شبکه‌های تلویزیونی رسانه ملی، شبکه‌های تعاملی هستند و رسانه ملی هم از مشارکت سایر سازمان‌ها، موسسات، وزارتخانه ها در ساخت برنامه‌های تلویزیونی استقبال می‌کند. چندی پیش هم معاون حقوقی ریاست جمهوری با آقای ضرغامی دیدار داشتند و در این دیدار مقرر شد تا برنامه‌ای در شبکه نسیم تولید و پخش شود که در آن به مسائل حقوقی شهروندان ایران پرداخته می‌شود.»

در سایت سازمان هنری رسانه‌ای «اوج» و در تعریف این سازمان آمده است: «دستگاه‌های دولتی برآمده از انقلاب اسلامی و فعال در زمینه‌ی رسانه علی‌رغم گسترش کیفی قابل توجه نسبت به مقطع تأسیس، در استفاده از بخش عظیمی از ظرفیت رسانه‌ای و تبلیغاتی نظام ناتوان بوده‌اند. قسمت عمده‌ای از این مشکل، از عدم انسجام یا کمبود مدیران و تولیدکنندگان کارآمد و دغدغه‌مند نشأت می‌گیرد. سازمان هنری - رسانه‌ای اوج در تابستان ۱۳۹۰ و در پی احساس چنین مشکلی فعالیتش را آغاز نمود. اهداف این سازمان، ایجاد بستری برای شناسایی، آموزش و جهت‌دهی نیروهای مستعد انقلابی در عرصه‌های مختلف هنری و رسانه‌ای و نیز فراهم کردن زمینه‌ی تولید و توزیع محصولات هم‌سو با انقلاب اسلامی عنوان شده است.»

نام این سازمان پس از نصب پوسترهایی بر علیه مذاکرات هسته ای در سطح شهر تهران بر سر زبان‌ها افتاد.

سهرابی در مورد نزدیکی رویکرد این شبکه به جبهه پایداری هم می‌گوید که صدا و سیما رسانه ملی است و مباحثی را مطرح می‌کند که در چارچوب گفتمان ملی باشد. او تاکید می‌کند که این سازمان متعلق به مردم و جمهوری اسلامی ایران است و به هیچ حزب و گروهی تعلق ندارد.

به گزارش خبرآنلاین، حالا باید منتظر ماند و دید که شبکه «افق» به عنوان شبکه‌ای که می‌خواهد در حوزه فرهنگ فعالیت کند، در عمل به چه سمت و سویی می‌رود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین