کد خبر: ۲۴۶۹۶۹
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۹

تاکید مراجع تقلید بر حمایت از دولت

رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی روز گذشته (پنجشنبه) با شماری از علما و مراجع در قم دیدار و گفت و گو کرد که آن ها بر حمایت از دولت، اجرای اقتصاد مقاومتی و بانکداری اسلامی تاکید کردند.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب:  ˈولی الله سیفˈ به همراه شماری از معاونان و اعضای شورای فقهی بانک مرکزی دراین سفر یک روزه، گزارشی از فعالیت بانک مرکزی و سیاست های پولی و مالی دولت یازدهم ارائه و موفقیت های به دست آمده در این مدت را تشریح کرد. 

مراجع تقلید نیز در این دیدارها با ارائه رهنمودهایی، ضمن حمایت از دولت، بر ضرورت ایجاد یک اقتصاد قوی از طریق اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، تقویت تولید و ادامه مهار تورم و نیز توجه بیش از پیش به مبانی و معیارهای بانکداری اسلامی تاکید کردند. 

رییس کل بانک مرکزی در این سفر نخست به دیدار آیت الله ˈناصر مکارم شیرازیˈ رفت و با این مرجع تقلید دیدار و گفت و گو کرد. 

**آیت الله مکارم شیرازی: آمارهای غیرواقعی گذشته موجب دردسر مردم شد

آیت الله ˈناصر مکارم شیرازیˈ گفت: متاسفانه ارائه آمارهای غیرواقعی و نادرست در گذشته موجب دردسر مردم شد.

وی بیان داشت: هر تشکیلاتی برای توسعه و پیشرفت باید به اعداد و آمار واقعی تکیه کند و از ارائه آمار غیرواقعی و شعاری فاصله بگیرد. 

وی با بیان اینکه با روی کارآمدن دولت یازدهم، مردم نسبت به حل آبرومند مساله انرژی هسته ای و بهبود وضعیت اقتصادی امیدوار شده اند، اضافه کرد: دولت بخوبی در مسیر حل مذاکرات هسته ای گام برمی دارد و اگر غربی ها لج بازی نکنند، امیدواریم این مذاکرات به سرانجام برسد. 

آیت الله مکارم شیرازی همچنین با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور و فشار تورم بر اقشار محروم و ضعیف جامعه، گفت: اگر دولت بتواند این دو موضوع را بخوبی برطرف کند، پایه های دولت بسیار مستحکم خواهد شد. 

این مرجع تقلید در بخش دیگری از سخنانش به بحث بانکداری و عدم رعایت عقود شرعی در برخی موارد اشاره کرد و گفت: بانکداری ما در حال تبدیل به بانکداری اسلامی توام با ربا است درحالی ک در عقود اسلامی باید به همان عقد عمل شود و برای غیر آن نمی توان عمل کرد.

وی با تاکید بر این که فعالیت و خدمات بانک باید بیش از هر چیز در قدمت تولید باشد نه سودبردن و سود دادن، خواستار اصلاح برخی روندها در نظام بانکداری کشور از جمله مساله اخذ جریمه تاخیر شد.

آیت الله مکارم شیرازی باردیگر با انتقاد از بحث هدفمندی یارانه ها و نحوه اجرای آن در فاز نخست، گفت: این یارانه ها از ابتدا بلایی برای مملکت بود و بنده به مجلس گفتم که باید جلوی این مساله را از ابتدا می گرفتید. 

وی گفت: تزریق پول هنگفت به جامعه، چرخ اقتصاد را می خواباند و یارانه ها فقط باید به نیازمندان داده شود.

**آیت الله موسوی اردبیلی: دولت یازدهم را تایید می کنیم

آیت الله ˈسید عبدالکریم موسوی اردبیلیˈ از مراجع تقلید گفت: من طرفدار دولت یازدهم هستم، البته برای آن سینه نمی زنم و شعار هم نمی دهم، اما کسی بپرسد این دولت را تایید می کنم.

وی در دیدار رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ، بر ضرورت بهبود اوضاع اقتصادی کشور تاکید و اظهار داشت: از سوی مردم به دلیل مشکلات اقتصادی و بانکی، نامه هایی به دست ما می رسد که امیدواریم، مسوولان در حل این مشکلات بکوشند.

این مرجع تقلید همچنین، رسیدگی به مشکلات بخش تولید و کارخانه ها را مورد تاکید قرار داد. 

 
** آیت الله جوادی آملی: اقتصاد و فرهنگ را از سیره امام(ره) دریابیم

آیت الله ˈعبدالله جوادی آملی نیز گفت: باید اقتصاد و فرهنگ را از سیره اسلام و امام راحل دریابیم و معرفت شناسی امام(ره) نسبت به اسلام این بود که اسلام مانند یک خیمه است که همه چیز در آن موجود است. 

وی ادامه داد: این خیمه دو ستون نیاز دارد که همه چیز آن تامین شود که شامل باور دین و حضور و درک مردمی است. 

وی گفت: باید به مردم فهم دهیم و راست بگوییم ، اکثر مردم فطرت خوبی دارند و در چارچوب دین هستند اما اگر از جامعه کج روی ببیند از دین خدا خارج خواهند شد. 

آیت الله جوادی آملی با اشاره به این که باید در سال جاری توجه ویژه ای به اقتصاد و فرهنگ صورت گیرد بیان داشت: از نظر قرآن کریم، مال ستون است و اگر سخن از اقتصاد مقاومتی است مال در فرهنگ دین و قرآن ستون اقتصادی است. 

**آیت الله سبحانی: درهای کشور بر روی واردات بی رویه بسته شود

آیت الله ˈجعفر سبحانیˈ از مراجع تقلید گفت: برای کاهش تورم باید اشتغال ایجاد کنیم و درهای کشور را بر روی واردات بی رویه ببندیم.

وی با تاکید بر حمایت از تولیدات، اقتصاد و صنایع در حال رشد داخلی، اظهار کرد: باید صادرات افزایش یابد ولی واردات به اندازه ضرورت باشد. 

وی همچنین با بیان اینکه همه به این مساله اذعان دارند که دولت تاجر خوبی نیست و ناظر خوبی است، گفت: کاری کنید که تجارت در دست مردم باشد و بانک، تجارت نکند. 

این مرجع تقلید تاکید کرد: در این زمینه در دولت مذاکره شود و بتدریج کار به دست مردم سپرده شود. 

 
**آیت الله نوری همدانی: استقامت، پایداری و وحدت فقر را از بین می برد 

آیت الله ˈحسین نوری همدانیˈ از مراجع تقلید گفت: ریشه همه مشکلات اقتصادی تنها مربوط به تحریم ها نیست ، اگر استقامت، پایداری و وحدت داشته باشیم ، فقر را می توان از میان برداشت.

وی با اشاره با اهمیت توجه مسوولان به اقتصاد کشور و تلاش برای از بین بردن فقر گفت: متاسفانه بر قیمت ها نظارت و اشراف مناسبی نداریم و همین امر یکی از دلایل بروز فقر است و در ایران قیمت ها نوسان زیادی در نقاط مختلف دارد. 

این مرجع تقلید با اشاره به این که 50 درصد گرانی ها به دلیل عدم نظارت بر قیمت هاست گفت: فقر عارضه کمرشکن و تلخی است و اهل بیت (ع) در روایات از تلخی فقر مطالب زیادی داشته اند و این مساله باعث بسیاری از عقب ماندگی ها و تخلفات است. 

وی با اشاره به این که دولت باید یکی از کارهای خود را قیمت گذاری بر اجناس و نظارت بر قیمت ها قرار دهد گفت: باید با متخلفان به سختی برخورد شده و مجازات شوند. 

 
**مدیر حوزه های علمیه: علما و مراجع برای موفقیت دولت دعا می کنند 

مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور گفت: علما و مراجع تقلید برای پیشرفت و موفقیت دولت دعا می کنند، زیرا موفقیت مسوولان در انجام وظایفشان، موفقیت همه کشور است.

آیت الله ˈسیدهاشم حسینی بوشهریˈ با اشاره به این که علما و مراجع تقلید نسبت به وضعیت اقتصادی کشور بسیار دغدغه دارند، مهار تورم توسط دولت یازدهم را بشارت خوبی دانست و گفت: امکانات و ظرفیت های بانک ها باید در جهت رونق تولید درکشور بیش از پیش فعال شود. 

 
** شهرستانی: از طرفیت حوزه در بانکداری اسلامی استفاده شود

نماینده آیت الله سیستانی در ایران گفت: افراد فاضل، متخصص و توانمندی در حوزه غنی علمیه قم حضور دارند که باید از ظرفیت آنان در بحث بانکداری اسلامی بخوبی استفاده شود.

حجت الاسلام والمسلمینˈ سیدجواد شهرستانیˈ افزود: متخصصانی در بحث اقتصاد اسلامی درحوزه هستند که ارتباطات قوی و خوب بانک مرکزی و حوزه می تواند زمینه را برای برون رفت از وضعیت فعلی فراهم کند.

شهرستانی همچنین بهره مندی از افراد متخصص، کارآمد و کارشناس را مورد تاکید قرار داد و گفت: اینکه ما بگوییم ما باشیم و دیگران نباید باشند برای جامعه خطرناک است، باید از ظرفیت افراد متخصص خوب استفاده کرد.
 
* سیف: تا پایان سال جاری تورم را به 25 درصد می رسانیم

رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی نیز در این دیدار ها گفت: کاهش چشمگیر تورم از دستاوردهای بزرگ دولت یازدهم بوده و امیدواریم روند بهبود وضعیت اقتصادی در کشور بخوبی ادامه داشته باشد.

ˈولی الله سیفˈ افزود: کاهش تورم درکشور به دلیل وسواس دولت در رعایت نظم و انضباط پولی و مالی و افزایش امید و خوشبینی مردم با روی کار آمدن دولت یازدهم است. 

وی با بیان اینکه امروز کشور دچار رکود تورمی شده و برطرف کردن این معضل کار بسیار سخت و پیچیده ای است، گفت: بر اساس برنامه ریزی ها تلاش می کنیم تا پایان سال 93 تورم متوسط به 25 درصد برسد.

وی با بیان اینکه صدور مجوز برای ایجاد بانک های جدید متوقف شده است، از ادغام بانک ها و موسسات کوچک در آینده خبر داد و گفت: برای جذب منابع قرض الحسنه، صندوق ویژه و جاذبه هایی در بانک ها شکل خواهد گرفت و بانک ها نیز موظف هستند تا منابع و پرداخت تسهیلات قرض الحسنه را نسبت به سایر حساب هایشان کاملا متمایز کنند. 

سیف همچنین تصریح کرد: در سال 91 رشد اقتصادی کشورمان منفی شش درصد شده بود و این رقم تا پایان شهریور 92 به منفی دو درصد رسید که امیدواریم تا پایان سال 93 به رشد اقتصادی دو تا سه درصدی دست یابیم. 

رییس کل بانک مرکزی بر ضرورت دستیابی به بانکداری بدون ربا و بانکداری اسلامی که بتواند پاسخگویی همه نیازهای مردم و نظام اقتصادی کشور باشد، تاکید کرد و گفت: یکی از مسائل مهم و مورد توجه ما تحقق بانکداری بدون ربا و اجرای بانکداری اسلامی است.

سیف افزود: شبهاتی در این زمینه وجود دارد که تلاش داریم این شبهات را از بین ببریم.

رییس کل بانک مرکزی در بخش دیگری از سخنانش گفت: با گسترش و رونق بانکداری الکترونیک، بسیاری از هزینه های تحمیلی به جامعه کاهش یافته و هم اکنون98درصد تراکنش ها با موفقیت انجام می شود.

وی افزود: دولت برای سر و سامان دادن به فعالیت های پولی و مالی، از منابع بانک ها به صورت غیر اصولی استفاده نمی کند.

سیف با تاکید بر این که استقلال بانک مرکزی به معنای جدا بودن سیاست پولی از سیاست مالی است، گفت: این بدان معناست که دولت به اندازه منابع بودجه هزینه کند تا بانک ها در خدمت تولید باشند. 

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به این که پیش از آغاز به کار دولت یازدهم ، مردم هر لحظه شاهد نوسانات قیمت ها بودند گفت: جهت گیری کار ما به سمتی رفته که تورم متوسط سالانه 44 درصد اکنون به رقم 30 درصد رسیده است. 

وی ادامه داد: تورم نقطه به نقطه که نشان دهنده تورم های آینده است پیش از دولت یازدهم حدود 45 درصد بود که اکنون به 16.6 درصد رسیده است ، البته این کاهش به معنای ارزانی نیست بلکه به سمتی می رویم که مردم آرامش داشته باشند.

رییس کل بانک مرکزی همچنین با انتقاد از سیاست های نادرستی که در گذشته در بخش مسکن مهر اعمال شد، آنرا مشکل آفرین و دارای اثرات منفی بر نقدینگی در کشور دانست. 

به گزارش ایرنا، سیف در این سفر همچنین از برخی طرح های عمرانی قم از جمله بلوار پیامبر اعظم (ص)، بخش های مختلف عمرانی مسجد جمکران و نیز کارگاه ساخت ضریح امامین عسکریین در این شهر بازدید کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین