آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش فرهیختگان، در این جشن پس از تقدیر از حسین هدایتی، او پرداخت مابقی مبلغ دیه امین جلیلوند- نوجوانی که در 17 سالگی و به خاطر کنترل نکردن خشونت دست به قتل زده بود و هماکنون در انتظار پرداخت دیه 350 میلیون تومانی است- را پذیرفت.
بهاره رهنما، هنرمندی که پیگیر موضوع پرداخت دیه امین جلیلوند بود پس از دریافت تندیس خود با اشاره به شرایط این نوجوان 17 ساله که در انتظار اجرای حکم اعدام است، گفت: دیه لازم برای بخشش این نوجوان 450 میلیون تومان است که خانوادهاش با فروش خانهشان بخشی از مبلغ را فراهم کردند، اما توان تهیه بقیه دیه را ندارند.
رهنما در این مراسم گفت: بخشش باید از خود انسان شروع شود. من هربار که این جایزه را
میبینم یادم میافتد که اول از همه خودم باید ببخشم.
وی ادامه داد: تنها یک درخواست از مسئولان دارم، آن هم این است که به کودکان زیر 18 سال که جرمی را مرتکب میشوند، نگاه و دید ویژهتری داشته باشند.
زمانیکه حسین هدایتی از سرمایهگذاران عرصه فوتبال، پس از رایزنی بهاره رهنما مابهالتفاوت دیه را متقبل شد، رهنما با در آغوش گرفتن مریلا زارعی اشک شوق ریخت.
عادل فردوسیپور نیز از تقدیرشدگان این جشن بود. او در سخنان کوتاهی ابراز امیدواری کرد که مردم به جای آنکه برای تماشای اعدام بروند و کف بزنند بیشتر به اموری مانند بخشش بپردازند.
کتایون ریاحی نیز پس از دریافت تندیسش اعلام کرد: من بعد از بررسیهای لازم پیشنهاد کردم که روز اول فروردین روز عفو و بخشش و روز بدون اعدام و خونریزی اعلام شود.
تابلوی کلینیک پیشگیری و کنترل خشم رونمایی شد
همچنین در ادامه این مراسم نیز از تابلوی کلینیک پیشگیری و کنترل خشم (آموزش پیشگیری، آموزش نحوه برخورد، مشاوره فردی و گروهی) رونمایی شد.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در مراسم رونمایی گفت: قرار است پس از تهران اوایل تیرماه در شهر مشهد آموزش پیشگیری از خشم را برگزار کنیم و قرار است براساس مذاکرات انجام شده با شهرداری اصفهان کلینیکهای خشم را در صورت همکاری آنان در این شهر نیز راهاندازی کنیم.
محمود گلزاری با بیان این مطلب گفت: تلاش میکنیم در این کلینیکها با همکاری شهرداری تهران مهارتهای زندگی و خویشتنداری را به جوانان بیاموزیم و آن را در سطح جامعه ترویج کنیم.
وی افزود: حدود 50 نفر از کارشناسان ارشد رشته روانشناسی بالینی را در خانه سلامت شهرداری تهران در منطقه 7 در زمینه پیشگیری از خشم آموزش دادیم و امیدواریم از اوایل دی ماه در دو منطقه تهران، کلینیک کنترل و پیشگیری از خشم راهاندازی شود.
گلزاری در پایان گفت: این کلینیکها با هزینه اندک و تخصیص یارانه از سوی شهرداری تهران در پی جلسه با معاون اجتماعی، فرهنگی شهرداری تهران راهاندازی میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مساله بخشش با پیشنهاد رئیسجمهوری در سازمان ملل که درباره جهان عاری از خشونت و افراطیگری بود، جهانی شده است.
علی جنتی در مراسم جشن بخشش ضمن تشکر از همه برگزارکنندگان این جشن، به سخنان رضا کیانیان که پیشنهاد جهانی شدن این جشن را داده بود، اشاره کرد و گفت: من فکر میکنم جهانیشدن این حرکت آغاز شده، چراکه پیشنهاد رئیسجمهور در سازمان ملل با عنوان جهان عاری از خشونت و افراطیگری با حداکثر آرا تصویب شده و این خودش آغازی است برای مبارزه با خشونت و جهانی مملو از بخشش و مهربانی.