آفتابنیوز : بتول محتشمي درباره حيطههاي تحقيق" سيماي سلامت زنان" افزود: سلامت باروري زنان، مرگ و مير مادران بر اثر عوارض بارداري و زايمان، مرگ و مير نوزادان زير 5 سال و پوشش روش هاي موثر در جلوگيري از بارداريهاي ناخواسته، سزارين و زايمان هاي غير ايمن و بيماري هاي منتقله جنسي و ايدز در اين تحقيق مورد بررسي قرار گرفته است.
وي گفت: آمارها در اين تحقيق نشان مي دهد روند ميزان مرگ و مير مادران در سال 53 از 237 مرگ در هر صد هزار تولد زنده به 37 نفر در سال 76 ميرسد. اگرچه هنوز شاخص مطلوبي نيست اما تغييرات قابل توجهي داشته است و اميدواريم اين ميزان مرگ و مير به زير 10نفر در هر صدهزار تولد زنده كاهش يابد.
محتشمي تصريح كرد: طبق بررسيهاي انجام شده در اين تحقيق، بخش قابل توجهي از دلايل مرگ و مير زنان در نه ماهگي به علت پايين بودن مراقبتها، مراجعه دير هنگام مادران در وضعيت هاي خيلي وخيم به بيمارستان، نامناسب بودن مراقبت هاي باليني و نبود مراقبت به موقع در بيمارستانها ميباشد.
وي يكي از مشكلات سلامت باروري براي زنان را زايمان هاي ناخواسته عنوان كرد و گفت: زايمان هاي ناخواسته به سقط جنين هاي عمدي، غيرعمدي و ناسالم منجر مي شود كه طبق اطلاعات جهاني حدود 200 هزار زن در سال بر اثر اين دلايل از بين مي روند.
محتشمي در خصوص سن باروري و خطرات آن افزود: سن باروري از حدود 19 تا 34 سال است كه در اين باره خطر باروري هايي كه در زير 18 سال و بالاي 35 سال براي مادران به وجود مي آيد به علاوه زايمان هاي ناخواسته در مناطق شهري و روستايي تهديدكننده جان مادران خواهد بود.
وي اظهار كرد: يكي از مشكلات سلامت باروري سزارين ميباشد كه 35 درصد زايمانها در شهرها و روستاها به وسيله عمل سزارين انجام مي شود.
وي گفت: زنان علاوه بر بيماري هاي خاص زنان در زمينه اختلالات رواني، افسردگي، مشكلات استخواني و مفصلي مثل آرتوروز روماتيسم، پوكي استخوان، سوءتغذيه بيماري هاي گوارشي ، زخم اثني عشر، پرفشاري خون و ديابت بيشتر از مردان با مشكل مواجه اند همچنين بخش زيادي از سالهاي عمرشان را با ترس از اين بيماريها مي گذرانند كه از وجود آنها هم رنج مي برند.
محتشمي گفت: بررسيها در اين تحقيق نشان مي دهد كه حدود 35 درصد زنان دارو مصرف مي كنند كه در مردان 25 درصد مي باشد.