کد خبر: ۲۴۸۲۶۳
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۰:۳۵

عراقچی:ناهار کاری ظریف و اشتون در وین/ تصمیم گیری درباره زمان و نحوه شروع مذاکرات وین 5

«سید عباس عراقچی» عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای اعلام کرد: دکتر«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه و «کاترین اشتون» مسوول سیاست خارجی اتحادیه روز 16 ژوئن ( دوشنبه 26 خردادماه) با یکدیگر ناهار کاری در وین خواهند داشت.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: معاون حقوقی و بین الملل وزیر امور خارجه روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا افزود: در این ناهار کاری، درباره نحوه شروع و ادامه مذاکرات وین تصمیم گیری خواهد شد.

عراقچی در پاسخ به این سوال که آیا بلافاصله پس از ناهار کاری، مذاکرات جمهوری اسلامی ایران با گروه 1+5 آغاز خواهد شد؟ گفت: درباره زمان آغاز مذاکرات نیز در این ناهار کاری تصمیم گیری می شود.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، این نخستین بار است که ظریف و اشتون با یکدیگر ناهار کاری خواهند داشت که در آن علاوه بر جمع بندی دیدگاهها و آخرین نظرات، درباره زمان و نحوه آغاز مذاکرات نیز تصمیم گیری خواهند کرد.

دور بعدی مذاکرات ایران و گروه 1+5 از 26 خردادماه (دوشنبه هفته جاری ) در وین آغاز می شود.

هفته گذشته اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای ایران بطور جداگانه با طرف های آمریکایی و فرانسوی در ژنو و با طرف روسی در رم ایتالیا دیدار و مذاکره کردند.

در مذاکرات ژنو، ریاست هیات آمریکایی را «ویلیام جوزف برنز» معروف به «بیل برنز» برعهده داشت و «وندی شرمن» نماینده واشنگتن در گروه 1+5 نیز او را همراهی می کرد.

عراقچی فضای این گفت و گوها را مثبت ارزیابی کرده و با مفید خواندن بحث ها گفته است که این مشورت ها و تبادل نظرها در حاشیه مذاکرات وین نیز ادامه خواهد یافت.

قرار است سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی فردا (یکشنبه) در آستانه دور جدید مذاکرات با «هانس دیتر لوکاس» نماینده آلمان در گروه 1+5 نیز دیدار و گفت و گو خواهند کرد.

حجت الاسلام و المسلمین «حسن روحانی» رییس جمهوری امروز (شنبه) در نشستی خبری با حضور خبرنگاران رسانه های داخلی و خارجی با اشاره به وجود اختلافات در مذاکرات گفت: با حُسن نیت و اراده جدی آنها اختلافات در طول 5 هفته آینده قابل حل و فصل است و اگر1+5 در مذاکرات حسن نیت نشان دهند، می توانیم در این مدت به توافق نهایی دست یابیم.

رییس دولت یازدهم خاطرنشان کرد: بنابراین اگر طرف مقابل ما، اراده لازم و حسن نیت داشته باشد این شدنی است که در 5 هفته دیگر به توافق برسیم.

رییس شورای عالی امنیت ملی اظهار داشت: توافق با 1+5 به معنای پایان کار تعامل با دنیا نیست بلکه به معنی آغاز آن است یعن این قدمی است که می توانیم پشت سر آن گام های فراوانی برداریم که آن قدم های فراوان بعدی نیز برد- برد خواهد بود.

روحانی همچنین گفت که در مذاکرات وین 4 می خواستیم به تدوین برسیم اما به دلیل برخی موارد اختلاف نظر به تدوین نرسیدیم و احتمال دارد در مذاکراتی که این هفته آغاز می شود، دو طرف به مرحله تدوین برسیم.

رییس جمهوری تاکید کرد: کار بزرگی در حال انجام است؛ توافق نهایی با 1+5 یکی از بزرگترین توافقات تاریخ سیاسی نه منطقه بلکه در سطح جهان است. این توافق بسیار مهم به شمار می رود.

روحانی اظهار داشت: این توافق دشمنان جدی دارد. شما می دانید به هر حال برخی از کشورها که البته اشتباه می کنند و صهیونیست ها و تندروهای آمریکا نیز به وضوح فریاد می زنند، برخی از کشورهایی هم هستند که تصور می کنند اگر این توافق انجام شود، به ضرر آنها است که اشتباه می کنند.

رییس شورای عالی امنیت ملی گفت: توافق با 1+5 به نفع همه، منطقه، جهان، ایران و به نفع توسعه، ثبات و امنیت خواهد بود و در واقع به نفع همه چیز است.

روحانی در عین حال گفت: اگر در مذاکرات هم تا پایان تیر ماه (20 جولای) به توافق نهایی دست نیابیم این موضوع روشن باشد که هیچ وقت شرایط به شرایط قبل بازنخواهد گشت. آریکا و 1+5 و همه آنها هم اگر جمع شوند محال است که شرایط قبل تکرار شود. آن نظام تحریم شکسته شده و روز بروز همه می بینند ما چه کار می کنیم.

رییس جمهوری تاکید کرد: تمام روابط خارجی ما مذاکرات هسته ای نیست؛ ما روابط خارجی مفصل اقتصادی با دنیا داریم و همه مشاهده می کنند که گروه های مختلف اقتصادی به ایران می آیند؛ مذاکرات اقتصادی و بسته شدن قرار دادها مشخص است؛ اصلا وضع به شرایط سابق باز نخواهد گشت. برای دنیا باید روشن باشد و حتی آمریکایی هم به خوبی می دانند وضع به گذشته باز نمی گردد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت : تا حد معقولی اطمینان دارم که می توان ظرف یک ماه آینده به توافقی جامع دست یافت.

«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه نیز روز جمعه در مقاله ای که در روزنامه واشنگتن پست منتشر شد، گفت : مذاکرات ایران و گروه 1+5 به مرحله حساسی رسیده است و اطمینان دارم که تا یک ماه آینده قادر خواهیم بود که به راه حل جامعی برسیم.

رییس هیات مذاکره کننده جمهوری اسلامی با تاکید بر اینکه در گذشته و در جریان مذاکرات، برخی توهمات فرصت های ایجاد شده برای رسیدن به توافق نهایی را از بین برد، افزود: نباید اجازه داد که یک بار دیگر چشم انداز واقعی امکان حصول به یک توافق تاریخی از بین برود.

وزیر امور خارجه با یادآوری طرحی که 10 سال پیش درجریان مذاکرات به طرف های مذاکره ارایه داد، تاکید کرد: در آن طرح مجموعه ای از اقدمات پیشنهادی برخی از دانشمندان مستقل و غیر ایرانی وجود داشت که تضمین می کرد برنامه هسته ای تا ابد صلح آمیز خواهد بود.

ظریف درباره کارشکنی آمریکایی ها در آن مقطع گفت: با این حال و با توجه به فشار دولت بوش، طرف های مقابل از ما خواستند تا از غنی سازی حداقل تا سال 2015 میلادی خودداری کنیم که این موضوع سبب شد عملا امکان حصول به توافق از بین برود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین