کد خبر: ۲۴۸۹۵۴
تاریخ انتشار : ۲۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۳:۳۲

مشاور پیشین کاخ سفید: آمریکا علاقمند به احداث نیروگاه های اتمی در ایران است

مشاور علمی پیشین کاخ سفید و استاد علوم و امنیت جهانی در دانشگاه ˈپرینستونˈ آمریکا، ادامه برنامه هسته ای را برای سیاستگذاری انرژی ایران در بلندمدت ضروری دانست و گفت: آمریکا به سرمایه گذاری و احداث نیروگاه های اتمی در ایران علاقمند است.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: ˈفرانک وان هیپلˈ استاد مدرسه ˈوودرو ویلسونˈ دانشگاه پرینستون آمریکا در گفت وگو با ایرنا سرمایه گذاری در سوخت های غیرفسیلی از جمله انرژی هسته ای را برای همه کشورهای جهان ضروری دانست و گفت که هرچند در کوتاه مدت ایران می تواند از گاز طبیعی به عنوان یک منبع ارزشمند و به صرفه انرژی استفاده کند؛ اما در بلندمدت مانند دیگر کشورها نیازمند منابع انرژی جایگزین از جمله انرژی خورشیدی و انرژی اتمی خواهد بود که با توجه به دشوارهای کنونی در کاربرد انرژی خورشیدی، انرژی اتمی جایگاه مهمتری دارد.

دکتر وان هیپل که در گذشته ریاست ˈآکادمی دانشمندان آمریکاˈ را بر عهده داشت، بر ضرورت مصالحه بین غرب و ایران برای موفقیت گفت وگوها تاکید کرد و در خصوص تغییر موضع آمریکا و پذیرش حق غنی سازی در داخل ایران گفت: این تغییر ناشی از 10 سال گفت وگو با ایران و پافشاری تهران بر داشتن برنامه غنی سازی بوده است. برای همین دولت آمریکا تصمیم به کوتاه آمدن در این زمینه و رسیدن به مصالحه ای گرفت که هم برای ما قابل قبول باشد و هم برای طرف ایرانی. به علاوه واقعیت ها هم از 10 سال پیش به این سو تغییر کرده و ایران به جای یکصد سانتریفوژ اکنون ده ها هزار سانتریفوژ دارد و نمی خواهد فعالیت آنها را که هزینه بالایی در بر داشته است، متوقف کند.

وان هیپل که اخیرا با انتشار مقاله ای مشترک با چند استاد دیگر دانشگاه پرینستون پیشنهاد مصالحه ای مرضی الطرفین بر سر سانتریفوژها و غنی سازی ایران داده است، گفت: ایران بر اساس این پیشنهاد در یک دوره کوتاه مدت برای نیازهای واقعی اش به مانند راکتورهای تحقیقاتی، غنی سازی محدودتری خواهد کرد و سپس در بلندمدت میزان غنی سازی را برای مصارف نیروگاهی افزایش خواهد داد. در این صورت در سال 2021 که قرارداد ایران برای تحویل اورانیوم نیروگاه بوشهر با روسیه به پایان می رسد، ایران در صورت تمایل می تواند اورانیوم تولید و جایگزین کند. این راه حل دو مرحله ای می تواند هم نگرانی 1+5 را حل کرده و هم مورد رضایت ایران باشد و ما امیدواریم در مذاکرات مورد توجه قرار گیرد. البته دو طرف هنوز بر سر مدت این دو مرحله با هم اختلاف نظر دارند.

این کارشناس امور هسته ای آمریکا درباره اهمیت انرژی هسته ای برای ایران گفت: آمریکا پیش از انقلاب به شاه پیشنهاد کرده بود که 20 نیروگاه اتمی در ایران بسازد که نشان می دهد موضوع انرژی هسته ای بحثی بلندمدت در ایران بوده و هنوز هم بطور جدی در ایران پیگیری می شود. 

مشاور علمی اسبق کاخ سفید تاکید کرد که آمریکا به سرمایه گذاری و احداث راکتور و نیروگاه های هسته ای در ایران علاقمند است و با برداشته شدن تحریم ها هم آمریکا و هم اروپایی ها به رقابت با روس ها در این عرصه علاقه دارند.

وان هیپل در پایان ابراز امیدواری کرد که ایران و غرب تا تاریخ بیستم جولای (29 تیرماه) به توافق دست یابند، زیرا در صورت تمدید مذاکرات این خطر وجود دارد که گفت وگوها شکست بخورد. هرچند تحولات عراق به نزدیک شدن دیدگاه های واشنگتن و تهران کمک و به دو طرف یادآوری کرده که به همدیگر نیاز دارند و این می تواند به مصالحه بر سر برنامه اتمی ایران کمک کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین