آفتابنیوز : آفتاب: آیتالله صادق آملی لاریجانی طی سخنانی در همایش سراسری قوه قضاییه در رابطه با مشکل کمبود نیروی انسانی در این دستگاه، گفت: عمده مشکلات قوه قضاییه از جمله بخش اطاله دادرسی به نیروی انسانی بر میگردد.
وی ادامه داد: ما برای کمبود نیروی انسانی تلاش کردیم که دولت قبل زیر بار نمیرفت تا اینکه با الطاف مقام معظم رهبری، مجلس مساعدت کرد و در برنامه پنجم توسعه اجازه جذب چهار هزار قاضی و همچنین تامین نیرو برای 10 درصد پستهای خالی قوه قضاییه از سوی مجلس داده شد.
رییس قوه قضاییه گفت: تا امروز دو هزار و 500 قاضی وارد دستگاه قضایی شده و حدود هزار نفر نیز در حال طی کردن دوره کارآموزی هستند. تا پایان سال 93، هشتصد نفر و همچنین در سال 94 نیز هشتصد نفر دیگر قاضی وارد دستگاه قضایی خواهند شد.
وی با تاکید بر اهمیت ارتقای کیفی قوه قضاییه، گفت: از جمله مسائل موثر در این زمینه توجه به مبانی معرفتی و اعتقادی است. بسیار مهم است که قضات شریف ما علاوه بر تلاش برای کسب مبانی حقوقی، نسبت به تقویت مبانی فکری و اعتقادی هم تلاش کنند؛ زیرا این امر در حوزه کاری و دانش حقوقی آنها موثر است.
آملی لاریجانی اظهار کرد: ما در برهههایی در دانشکده حقوق و همچنین دانشگاه علوم قضایی خودمان از اساتیدی استفاده کردهایم که آنها مبانی حقوق اسلامی را قبول نداشتند و این جای تاسف است.
وی ادامه داد: در ابتدای دوره تصدی من در قوه قضاییه، یکی از مدیران دستگاه قضایی که برای ملاقات من آمده بود کتابی در زمینه حقوق جزا به من هدیه کرد. من این کتاب را مطالعه کردم و دیدم نویسنده آن مطلقاً سیاستهای دینی قوه قضاییه را قبول ندارد.
وی گفت: ما در نظامی زندگی میکنیم که قانون اساسی دارد. شریعت ما و هم قانون اساسی ما تسریع میکند که قوانین باید بر اساس اسلام باشد و شورای نگهبان باید قوانین را بر اساس شرع و قانون اساسی تایید یا رد کند.
آملیلاریجانی بیان کرد: در قانون اساسی ما چنین تاکیدی بر لزوم مطابقت قوانین با شرع و قانون اساسی وجود دارد، ولی این بزرگوار در کلامی این طور میگوید که «جز در نظام سرنگون شده طالبان در افغانستان و عربستان سعودی سیاست کیفری همه کشورهای اسلامی بر پایه قوانین اروپایی است که تجربیات بسیاری در زمینه جامعهشناسی و فلسفه دارند. استفاده از این الگوها که رجعت به نظام کیفری قبلی خودمان است میتواند سروسامانی به وضع آشفته قوه قضاییه بدهد.»
وی گفت: مانعی نمیدانم که استادی نظرش این باشد اما این کتاب را یک مدیر به من داد و همین استادها در دانشگاههای ما نیز هستند.
آملی لاریجانی خاطرنشان کرد: این حرفها بنیانهای سستی دارند. این که گفته شود کشورهای اروپایی تجربه دارند مغلطه است، البته تجربه دارند، اما این فرد قصاص نشدن پدر به خاطر قتل فرزند و دیوانه به خاطر قتل عاقل را مضحکه کرده است با این توجیح که در دنیا میگویند اگر پدر این کار را کرد باید به اشد مجازات برسد. آیا این حرفها معیار قوانین ماست؟ ما باید بحثهای مبناییتر را بررسی کنیم.
وی افزود: در دانشگاهها نیز همین حرفها را به خورد دانشجوها میدهند و البته قضات ما هم جزء همین دانشجوها هستند. من نمیگویم قضات به این حرفها گوش ندهند اما آیا ما باید دستورات الهی را رعایت نکنیم به خاطر اینکه فلان جامعه شناس غربی فلان حرف را زده است؟
به گزارش ایسنا، رییس قوه قضاییه گفت: قرآن به صراحت میگوید در قصاص حیات است. این نویسنده میگوید خشونت، خشونت میآورد. قصاص حق است و ما نمیتوانیم جلوی اقدام ولی دم را بگیرم.
ادامه دارد ...