آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدرضا صادق عصر دوشنبه در آئین اختتامیه نهمین جشنواره انتشارات روابط عمومی ها در هتل ارم تهران افزود: گفتمانی که در یک سال گذشته شاهد آن بودیم بر مبنای اعتدال و دوری از هر گونه وجه تبلیغی در بخش های مختلف به ویژه روابط عمومی ها بود.
وی حضور مردم در انتخابات سال گذشته را نمادی از دوری جستن آنان از تبلیغات کذب دانست و گفت: روی آوردن مردم به گفتمان اعتدال نشانگر وازدگی از تبلیغات همه جانبه و یکسویه است.
محمدرضا صادق در توضیح رابطه روابط عمومی ها با منش اعتدال با طرح این سوال، گفت: آیا با هدایت موضوعات در مسیر افراط و سوق دادن مسائل تا جایی که اذهان عمومی تحت تاثیر قرار گیرد، می توان به هدف های مورد نظر رسید؟
صادق افزود: عملکرد روابط عمومی ها باید به گونه ای باشد که برگرفته از اعتدال گرایی و بنیان های فکری این منش باشد.
مشاور رسانه ای ریاست جمهوری به تحولات سیاسی سال های بعد از 84 اشاره کرد و گفت: افراط گری در این سال ها روابط عمومی ها را ناگزیر به بزرگنمایی آنچه که اتفاق می افتاد کرده بود تا بدین وسیله افکار عمومی تحت تاثیر قرار گیرد.
وی تاکید کرد: بنای فکری و عملی دولت تدبیر و امید اعتدال گرایی و دوری از هر گونه افراط و تفریط است چرا که رویکرد افراطی همچنان که در سال های گذشته شاهد بودیم محکوم به شکست است.
** خدادی: روش های سنتی روابط عمومی ها مورد بازنگری قرار گیرد
مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی جایگاه روابط عمومی را در نهادها و دستگاه ها برای ارتباط موثر و مستمر بین آنها و جامعه، مهم و بی بدیل عنوان و تصریح کرد: امروز نیازمند بازنگری در روش های سنتی و گذشته روابط عمومی ها هستیم.
مدیر عامل خبرگزاری جمهوری اسلامی نیز در این آیین گفت: در حوزه روابط عمومی ها باید باور داشته باشیم که موفق نبوده ایم زیرا داشته های امروز ما در حوزه روابط عمومی مربوط به گذشته است. امروز بستر ارتباطات از پیچیدگی فراوانی برخوردار است. لذا باید با یک آسیب شناسی، نقاط ضعف در روابط عمومی ها را شناسایی و نسبت به برطرف کردن آنها تلاش شود.
مدیرعامل ایرنا با بیان اینکه در فضای رسانه ای کنونی با تحولات عجیب، غریب و نوینی مواجه ایم، عنوان کرد: باید دید در این فضا که به فضایی رقابتی تبدیل شده است، چقدر توانسته ایم از ابزارها و فناوری های نوین ارتباطی برای برقراری ارتباط استفاده کنیم.
خدادی یادآورشد: در گذشته از طریق رسانه ها، ارتباط معنا پیدا می کرد اما اکنون با تحول در فضای افکار عمومی، رسانه یکی از روش های ارتباطی است.
وی با تاکید بر اینکه امروزه ارتباط باید به عنوان یک اصل مورد توجه قرار گیرد، گفت: رسانه، یکی از ابزارهای ایجاد ارتباط است و باید به روش های دیگر توجه کرده و از آنها استفاده کنیم.
مدیرعامل ایرنا افزود: در فضای ایجاد ارتباط، عنصر تمایز و تنوع در پیام می تواند به جذب مخاطب کمک کند.
از سویی، نوآوری و خلاقیت در ارتباط نیز از عوامل مهم در جذب بیشتر مخاطبان است.
مدیرعامل ایرنا ادامه داد: باید با بررسی نحوه برقراری ارتباط درست و موثر روابط عمومی ها به این پرسش پاسخ داد که آیا آنهایی که در روابط عمومی ها کار می کنند، توانایی ارتباط موثر با مخاطبان خود دارند یا خیر؟ بنابراین ضروری است یک آسیب شناسی در دل نهادها و دستگاه ها انجام و از این طریق مشاهده شود که افراد تا چه میزان توانایی ارتباط موثر با همکاران خود را دارند.
مدیرعامل ایرنا تاکید کرد: به صورت جدی، اصولی و اساسی باور کنیم روابط عمومی ها انحصار خاصی ندارند و آنچه ادعا می کنیم فراگیر در عام جامعه است.
وی گفت: رقابت شرط اساسی است و اگر بتوانیم در مواجهه با افراد درست ارتباط برقرار کنیم به طور یقین مخاطب را جذب کرده و توانایی انتقال درست پیام را داریم.
مدیرعامل ایرنا در ادامه با بیان اینکه بقای هر دستگاهی به روابط عمومی آن است، گفت: ارتباط مستمر با همکاران در نهادها، دستگاه ها و سازمان ها در فضایی دوستانه همدلانه و دعوت آنها به همگرایی می تواند دستگاه ها را در رسیدن به اهداف خود کمک کند.
وی همچنین بر ضرورت بازشناسی مدل های ارتباطی و آسیب شناسی در حرفه روابط عمومی تاکید کرد.
خدادی به قدمت 80 ساله ایرنا اشاره کرد و افزود: ما در خبرگزاری جمهوری اسلامی ضمن انجام تمام تکالیف حرفه ای و رسانه ای خود، صحت را فدای سرعت نمی کنیم. موضوعی که بارها آن را به همکاران خود تاکید کرده ام.
**مسجد جامعی: پیوند روابط عمومی ها با هنر یک ضرورت است
رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز در سخنان خود پیشینه درخشان خبرگزاری جمهوری اسلامی را یاد آور شد و گفت: پیشنهاد می کنم جشن 80 سالگی این رسانه را به عنوان بینانگذار خبر و روابط عمومی برگزار کنیم.
خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) نخستین خبرگزاری رسمی ایران است که در سال 1313 تاسیس شد و هم اکنون در آستانه 80 سالگی خود قرار دارد.
رییس شورای شهر تهران با بیان اینکه تاکنون تعداد زیادی اسناد مهم در این خبرگزاری تهیه شده است، خاطرنشان کرد: این خبرگزاری در طول دوران فعالیت خود سهم قابل توجهی در پشتیبانی از جریان اندیشه، فکر، خبر، سیاست و تدبیر در کشور را داشته است.
وزیر پیشین فرهنگ و ارشاداسلامی تصریح کرد: هشتادمین سال تاسیس ایرنا نباید بی سر و صدا طی شود و باید همه مسئولان، خبرگزاری ها و اصحاب رسانه آستین همت را بالا زده تا جشن 80 سالگی نخستین خبرگزاری ایران (ایرنا) را برگزار کنند.
رییس شورای شهر تهران در بخش دیگری از سخنان خود به جایگاه مهم روابط عمومی ها در نهادها، سازمان ها و دستگاه های مختلف اشاره کرد و گفت: هنر و خلاقیت جنبه مهم کار روابط عمومی است، اگر در علم خلاقیت باشد می توان گفت هنر پدیدار گشته است.
مسجد جامعی با بیان اینکه روابط عمومی کاری هنرمندانه است، اظهار داشت: پیوند روابط عمومی ها با هنر یک ضرورت است تا شاهد خلاقیت و نوآوری در این حرفه باشیم.
وی خاطرنشان کرد: در عرصه انتخابات ریاست جمهوری برخی ابزارهای زیادی داشتند اما اثربخش نبود که بدون شک این مهم به روابط عمومی ها مربوط می شود.
آئین اختتامیه نهمین جشنواره انتشارات روابط عمومی ها با حضور محمد رضا صادق مشاور رسانه ای رئیس جمهوری، محمد خدادی مدیر عامل خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، احمد مسجدجامعی رییس شورای شهر تهران و جمعی از پیشکسوتان، اساتید و کارگزاران رشته ارتباطات و روزنامه نگاری در هتل ارم تهران برگزار شد.
در ادامه این مراسم از روابط عمومی های برتر نیز با حضور مسئولان تجلیل بعمل آمد.