آفتابنیوز : آفتاب: در شرایطی که درگیری ها در عراق باعث تعطیلی بزرگترین پالایشگاه نفت این کشور شده و مشکلات فنی صادرات جنوب عراق را کاهش داده تولید اوپک در ماه ژوئن کاهش یافت.
این کاهش تولید نشان دهنده تاثیر ناآرامیها در خاورمیانه و آفریقا روی تولید اوپک در شرایطی است که آژانس بینالمللی انرژی تاکید کرده که اوپک باید در نیمه دوم سال جاری تولید خود را افزایش دهد.
بررسیهای رویترز از آمار کشتیرانی و منابع آگاه در شرکتهای نفتی اوپک و مشاوران نفتی نشان می دهد، عرضه نفت سازمان کشورهای صادرکننده نفت اوپک در ماه ژوئن به طور متوسط روزانه 29 میلیون و 930 هزار بشکه در روز بوده که نسبت به تولید ماه می که روزانه 30 میلیون بشکه در روز بود کاهش یافته است.
اوپک یک سوم نفت جهان را تامین میکند. در ماه ژوئن تولید نفت عراق و ایران کاهش یافته که در نتیجه افزایش ناچیز تولید عربستان و دیگر اعضا را خنثی کرده است.
براساس ارزیابی رویترز، بیشترین کاهش تولید اوپک در ژوئن از سوی عراق بوده و تولید نفت این کشور روزانه 170 هزار بشکه کاهش یافته است.
مصرف داخلی نفت عراق نیز به دلیل تعطیلی پالایشگاه اصلی این کشور به دست داعش کاهش یافته است.
همچنین صادرات جنوب عراق نیز کاهش یافته است. صادرات نفت عراق در سه هفته اول ژوئن بدون تغییر بوده اما در مجموع ماه ژوئن به دلیل مسائل فنی از روزانه دو میلیون و 580 هزار بشکه در ماه می به روزانه دو میلیون و 430 هزار بشکه در روز
بررسیهای رویترز همچنین نشان می دهد که صادرات نفت خام ایران در ماه ژوئن نسبت به می کاهش یافته است.
براساس این بررسی عرضه نفت نیجریه کاهش و عرضه نفت عربستان افزایش ناچیزی را تجربه کرده است که بخشی از آن به دلیل افزایش تقاضای نفت در داخل این کشور بوده است.
به گزارش ایسنا، تولید نفت لیبی نیز روزانه با 30 هزار بشکه افزایش به متوسط 220 هزار بشکه در روز رسیده است.