علی لاریجانی در مستند «تهران، تل آویو» درباره سفرش به بیروت که هفته گذشته انجام شد گفت: دفعه قبل وقتی به لبنان رفتم که اسراییل به لبنان حمله کرده بود و خسارتهایی زده بود، اما همان موقع حزب الله رشادتها از خود نشان می داد که ادم یقین پیدا می کرد اسراییل حریف اینها نیست با اینکه سرداران و آدم های بزرگ شان را زده بودند و در حمله پیجری حدود سه هزار نفر را از بین برده بودند یا مجروح کرده بودند اما آنها توانستند خود را بازسازی کنند و مهم تر اینکه اجازه ندادند سرزمین دست اسراییل بیفتد و فقط چند تکه دست آنها بود. وقتی آن جوان ها را می دیدم یقین پیدا کردم که از پس اسراییل برمی آیند؛ درست است از آسمان بمباران می کرد ولی در زمین نمی توانست جلو بیاید.
وی گفت: امروز لبنان مناقشاتی دارد و دنبال راه حلهایی هستند. بحث ما با لبنان این است که در همه شرایط همراهتان هستیم، البته تصمیم گیر ملت لبنان است و دخالت در امور داخلی لبنان نمیکنیم ولی از این باب که همیشه کنارشان بودیم امروز هم کنارشان هستیم.
دبیر شورای عالی امنیت ملی اظهار کرد: اینکه کشورهای بزرگ برای کشورها ضربالاجل می گذارند را ما نمی پسندیم و این زبان گفتگو با یک ملت با تمدن نیست؛ برای ما هم آقای ترامپ یک زمانی را گذاشته بود اما این روش درست نیست و کسی هم به آن اعتنا نمی کند؛ این تفکر درست نیست. اینکه از هزاران کیلومتر آن سر دنیا می آیند برای اینجا می گویند در این زمان باید فلان کار را انجام دهید درست نیست، شما چه کاره هستید؟ بعد هم می گویند اگر فلان کار را انجام دهید یک شکلاتی به شما می دهیم؛ ما این را تحقیر می دانیم و نمی پسندیم.
لاریجانی افزود: روش ما با کشورها این است که باید سروری و آقایی خودشان را داشته باشند. اگر آمریکایی ها می خواهند، کمک کنند نه اینکه دستور دهند. اگر کشورهای منطقه از ما کمک بخواهند ما کمک و همراهی می کنیم، البته اگر بتوانیم. از این رو چه در عراق و چه کشورهای دیگر سخن ما این است که وظیفه داریم در کنار برادرانمان باشیم اما به آنها دستور نمی دهیم.