وی افزود: پوشش بیمهای مرخصی زایمان تا 6 ماه در تعهد تامین اجتماعی است و درباره پوشش تا 9 ماه دولت مخیل شده تا در صورت تحقق بار مالی آن را اجرایی کند.
وی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ایسنا، درباره اقدامات تامین اجتماعی در راستای تحقق وعدههای بیمهای دولت برای زنان گفت: از جمله این وعدهها بیمه زنان خانهدار است که در حال حاضر در حال انجام است و این قشر میتوانند با پرداخت حق بیمه تحت پوشش قرار بگیرند چرا که این بیمه اختیاری است.
رئیس سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه سال گذشته 30 هزار میلیارد تومان برای بیمه 200 هزار زن سرپرست خانوار پیشبینی و محقق شد، اظهار کرد: اما امسال 10 میلیارد تومان بودجه برای بیمه زنان سرپرست خانوار در نظر گرفته شده است که این مبلغ مناسب نیست و تکافوی نیاز را نمیکند و برای پوشش 10 هزار زن سرپرست خانوار کافی نیست.
نوربخش در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا در رابطه با برنامههای این سازمان برای پرداخت بن ویژه به مستمریبگیران به مناسبت ماه مبارک رمضان و هفته تامین اجتماعی اظهار کرد: در حال حاضر در سال 93 سازمان 50 درصد حق بن خوارو بار و مسکن را برای بیمهشدگان افزایش داد اما برای هفته تامین اجتماعی بن ویژهای را پیش بینی نکردیم.
وی تاکید کرد: اما باید گفت از جمله مسئولیتهای سازمان ایجاد مزیتهایی به حق برای مستمریبگیران است که از جمله آنها میتوان به افزایش 25 درصدی حقوق و دستمزد، کمک به بیمه تکمیلی، افزایش 50 درصدی حق خواروبار و مسکن و حذف فرانشیز در مراکز طرف قرارداد و ایجاد مسکن امید اشاره کرد که امسال محقق خواهد شد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی به تبیین اقدامات انجام شده در حوزه درمان پرداخت و گفت: حذف دفترچههای بیمه و عدم لزوم ارائه آنها در مراکز ملکی تامین اجتماعی و جایگزینی آنها با کارت هوشمند در سه ماه آینده محقق خواهد شد.
وی افزود: همچنین حذف فرانشیز مستمری بگیران در قالب نظام اجرا را در دستور کار داریم.
وی همچنین با بیان اینکه تمام مطالبات مراکز طرف قرارداد با سازمان تامین اجتماعی در سال 92 به طور کامل پرداخت شده است گفت: اکنون هیچ موسسهای از ما مطالبهای ندارد؛ ضمن آنکه مطالبات فروردین ماه 93 داروخانهها را نیز پرداخت کردهایم. این امر در افزایش اعتبار دفترچهها موثر خواهد بود.
وی در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری در رابطه با مشکلات بیماران خاص برای تایید نسخ داروییشان گفت: ما همواره در تلاش هستیم تا زحمت بیماران خاص را در خصوص تایید نسخ آنها به حداقل برسانیم، البته توزیع داروهای بیماران خاص در داروخانههای ویژه انجام میشود و عامل سازمان تامین اجتماعی در این داروخانهها مستقر است و با سیستم آنلاین ما نسخ را تایید میکند تا دیگر بیمه شده نیازی به خروج از داروخانه نداشته باشد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به پرسشی پیرامون مطالبات این سازمان از دولت اظهار کرد: به دلیل ارائه خدمات جدید هیچگاه بدهی دولت به سازمان به صفر نمیرسد و علیرغم اینکه مسئولان دولت قبل اعلام کرده بودند این مطالبات تسویه شده اما 54 هزار میلیارد تومان بدهی از دولت قبل به دولت جدید منتقل شد.
نوربخش افزود: تا پایان سال 92 بدهی دولت به سازمان 60 هزار میلیارد تومان بود. طی چند ماه ابتدایی امسال 17 میلیارد تومان بدهی جدید به آن اضافه شد و 15 هزار میلیارد تومان از محل سود اوراق مشارکت نیز به سازمان پرداخت نشده و در واقع میتوان گفت مجموع مطالبات تامین اجتماعی از دولت تاکنون به 90 هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی به ارائه راهکارهای پیش رو برای تسویه این بدهی پرداخت و گفت: یک راهکار پرداخت نقدی است که در حال حاضر به دلیل تحریمهای ظالمانه و شرایط اقتصادی موجود امکان آن وجود ندارد اما سعی میکنیم این مطالبات در بودجه سنواتی سازمان از طریق تهاتر لحاظ شود و دولت بخشی از اموال غیرنقدیاش را بابت بدهیها به سازمان منتقل کند.
به گفته مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، البته در حال حاضر بخشی از مطالبات از محل هدفمندی یارانهها در حال پرداخت است که مبلغ آن به 2 هزار میلیارد تومان میرسد.
وی در ادامه در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه طبق اظهارات رئیس انجمن صنفی کار، بیمه اجباری کارگران ساختمانی استانهای آذربایجان شرقی، لرستان و بوشهر متوقف شده است گفت: بیمه کارگران ساختمانی متوقف نشده و افراد همچنان تحت پوشش هستند اما اگر منظور از این پرسش افزایش سقف افراد تحت پوشش است باید گفت در این خصوص مشکل قانونی وجود دارد زیرا دولت مکلف شده براساس قانون برنامه پنجم توسعه تا 800 هزار نفر را تحت پوشش بیمه کارگران ساختمانی ببرد.
نوربخش تصریح کرد: البته در حال مشارکت برای تدوین و اصلاح این قانون هستیم تا هم این سقف برداشته شود و هم منابع مالی آن لحاظ شود.
به گزارش ایسنا، نوربخش ادامه داد: سال گذشته 600 هزار کارگر ساختمانی تحت پوشش بیمه بودند که این رقم تا پایان سال 92 به 200 هزار نفر رسید و میتوان گفت سقف در نظر گرفته شده کامل شد و در حال حاضر سهمیه بسیار کمی باقی مانده است.
نوربخش ادامه داد: البته افرادی هستند که از پوشش بیمه خارج میشوند اما مجدد افراد جدید را جایگزین میکنیم اما سقف پوشش همان 800 هزار نفر است.
نوربخش با بیان اینکه سازمان هماکنون بیش از 39 میلیون و 200 هزار نفر از جمعیت کشور را تحت پوشش خود دارد گفت: از این تعداد 2 میلیون و 200 هزار نفر مستمریبگیر اصلی و 2 میلیون و 400 هزار نفر مستمریبگیران تبعی تامین اجتماعی هستند.
وی ادامه داد: همچنین بیمه شدگان اجباری تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی هشت میلیون و 800 هزار نفر و بیمه شدگان مشاغل آزاد، اختیاری، خاص و توافقی چهار میلیون نفر هستند.
رئیس سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه سعی کردیم برای نخستین بار بودجه سازمان را قبل از آغاز سال به تصویب برسانیم گفت: علیرغم تغییرات مدیریتی دولت و بحث تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی که در شش ماهه دوم سال گذشته جاری بود در 27 اسفند 92 بودجه سازمان به تصویب رسید که این رقم بالغ بر 46 هزار میلیارد تومان است که یک چهارم کل بودجه جاری کشور را شامل میشود.
نوربخش در ادامه به اعلام مهمترین برنامههای سازمان تامین اجتماعی در سال 93 پرداخت و گفت: تدوین برنامه راهبردی سازمان تامین اجتماعی از جمله اولویتهای ما در سال جاری است که این امر از دو ماه پیش آغاز شده است.
وی افزود: تدوین ساختار جدید سازمان تامین اجتماعی که سالها بدون تغییر باقی مانده بود و همچنین تدوین بودجه مبتنی بر عملکرد سازمان در سال 94 از دیگر برنامههای تامین اجتماعی است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در ادامه از بازگشایی موسسه عالی پژوهش سازمان تامین اجتماعی همزمان با آغاز هفته تامین اجتماعی (از 19 تا 25 تیر ماه) خبر داد و گفت: این موسسه در دولت گذشته تعطیل شده بود، به هرحال باید در نظر داشت که تامین اجتماعی یک سازمان بیمهای، اقتصادی، اجتماعی است که در هر سه حوزه حرکت میکند و امیدواریم با احیای موسسه عالی پژوهش زمینه حضور نخبگان بیمهای و اجتماعی و اقتصادی در تصمیمسازیهای سازمان فراهم شود.
نوربخش در ادامه ضمن اعلام اینکه ساخت 26 مرکز درمان سرپایی در 26 استان کشور و ساخت سه بیمارستان لنگرود، دزفول و یزد در سال جاری آغاز خواهد شد، گفت: پنج بیمارستان عسلویه، زابل، ایلام، بیرجند و کرمان نیز آماده بهره برداری بوده و امسال راهاندازی خواهند شد.
به گفته وی، سازمان تامین اجتماعی موفق شد در سال جاری ماده 96 قانون تامین اجتماعی را که افزایش 25 درصدی حقوق و دستمزد مستمری بگیران بر اساس نرخ تورم است را به اجرا دربیاورد و این اقدام برای نخستین بار از اول فروردین 93 انجام شد.
به گزارش ایسنا، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره کمک سازمان تامین اجتماعی برای دو کارگر مترو که هفته گذشته در حین کار کشته شدند نیز گفت: پرداخت غرامت از کار افتادگی جز مزایای بیمهای است و ما مسائل مربوط به برقراری مستمری فوت این کارگران را پیگیری میکنیم ولی این امر مستقیما به سازمان تامین اجتماعی ارتباطی ندارد چرا که ایمنی محیط کار بسیار مهمتر از ابعاد مالی آن است.
نوربخش افزود: در گذشته سازمان تامین اجتماعی برای ایجاد ایمنی محیط با برخی دستگاههای مربوط همکاری و مشارکتهای لازم را داشت و در این امر سرمایهگذاری میکرد، اما این اقدام طی هشت سال گذشته متوقف شده بود که قصد داریم آن را احیا کنیم.