آفتابنیوز : 
اين گزارش به نقل از مقامات ياد شده افزود: تصميم براي ارجاع ايران به شوراي امنيت سازمان ملل در روز شكرگزاري اتخاذ خواهد شد كه طي آن شوراي حكام براي مذاكره در خصوص اطلاعات جديد يافت شده به وسيله بازرسان در ايران بار ديگر تشكيل جلسه ميدهد.
اين گزارش به نقل از مقامات آمريكايي و مقامات آژانس بينالمللي انرژي اتمي افزود كه محمد البرادعي، مديركل آژانس در خصوص آنچه «معاملهاي آبرومند» خواندند كه مذاكره كنندگان اروپايي ميتوانند طي نشستهايشان با كاندوليزا رايس، وزير امور خارجه آمريكا روز سهشنبه در واشنگتن به تهران پيشنهاد كنند، مذاكراتي كرده است.
يك مقام وزارت امور خارجه آمريكا در اين باره گفت: پيام ما به ايران اين است كه آن ها براي نفوذ بر زمان و ماهيت گزارش به شوراي امنيت يك فرصت دارند.
نيوزمكس با اشاره به گزارشهای در خصوص پيشنهاد غنيسازي اورانيوم ايران در روسيه به نقل از يك مقام اروپايي كه مستقيما در مذاكرات با ايران مشاركت دارد روي ميز قرار داشتن اين پيشنهاد را تكذيب كرد و گفت كه گزارش روزنامه نيويورك تايمز در اين باره غلط است.
وي با بيان اين كه پيشنهادي مطرح نيست؛ ادعا كرد: ايرانيها بودند كه تعهداتشان درباره تعليق را نقض كردند.
يك مقام آژانس بينالمللي انرژي اتمي نيز كه در نشستهاي واشنگتن كه طي آن اين نظريه مطرح شده، حضور داشته است به اشتباهاتي در گزارش نيويورك تايمز اشاره كرده و گفت: نظر بر آن است كه به ايران اجازه داده شود (UF4) و نه هگزا فلورايد اورانيوم (UF6) را توليد كند و اين كار بايد تحت نظارت آژانس باشد.
وي گفت: تعليق يا منع كامل تمامي فعاليتهاي چرخه سوخت به علت غرور ملي ايران، كاري نشدني است.
يك مقام وزارت امور خارجه آمريكا گفت: آمريكا به اعمال فشار براي تجديد تعليق تمامي فعاليتهاي پردازش سوخت هسته ای و غنيسازي ايران ادامه ميدهد.
وي ادامه داد: اين ممنوعيتي است كه آژانس بينالمللي انرژي اتمي قرار داده و اينها دستورات ماست؛ ايران بايد تعليق و همكاري با آژانس را از سر بگيرد و به مذاكرات با سه كشور اروپايي بازگردد.
يك مقام عالي رتبه آژانس گفت: آژانس معتقد است ايران ميتواند با كار محدود در اصفهان براي توليد UF4 موافقت كند.
اين گزارش افزود: مقامات اروپايي و آمريكايي تاكيد ميكنند كه لابي در ميان اعضاي شورا و مطرح كردن پيشنهادات برعهدهي البرادعي نيست و او فقط بايد نتايج بازرسيها در ايران را گزارش كند.
يك مقام وزارت امور خارجه آمريكا گفت: فقط شورا ميتواند تصميمگيري كند.
يك مقام آژانس كه در مذاكرات واشنگتن حاضر بوده است گفت: رايس از البرادعي خواسته است تا پيامرسان به تهران باشد و چون مديركل تمايل دارد راهحلي را بيابد كه تهران را به شوراي امنيت نفرستد با آن مخالفتي ندارد.
ديپلماتهاي وين گفتهاند كه پيشنهاد آمريكا كه براساس آن ايران مجاز به غنيسازي در روسيه ميباشد براي آن طراحي شده كه حمايت روسيه براي ارجاع ايران به شوراي امنيت در صورت رد اين پيشنهاد از سوي تهران كه انتظار ميرود چنين نيز باشد به دست آيد.
مقام اروپايي ياد شده گفت كه سه كشور اروپايي بر روي سندي كه پيش از 24 نوامبر به جريان درخواهد آمد كار ميكنند كه خطوط قرمز و اصولي كه بايد زيربناي يك توافق نهايي باشد را مطرح ميسازد.
اين گزارش افزود: آژانس تلاش ميكند شورا را متقاعد سازد كه ارجاع ايران به شوراي امنيت ميتواند باعث اخراج بازرسان سازمان ملل از ايران شود.
يك مقام عالي رتبه آژانس بينالمللي انرژي اتمي به نيوزمكس گفت: بهتر است بازرسان آژانس در ايران باشند تا اينكه بدون يك استراتژي ايران را به شوراي امنيت در نيويورك نبريم.
وي افزود: آنها سه سال قبل اين كار درباره كره انجام دادند و ببينيد در اين خصوص در كجا قرار گرفتهايم. دست كم در حال حاضر ايران پروتكل الحاقي را رعايت ميكند.