کد خبر: ۲۵۳۳۸
تاریخ انتشار : ۲۴ آبان ۱۳۸۴ - ۱۷:۵۶
متکی در بازگشت از دمشق:

همکاری مثبت ایران با شورای حکام باید در نظر گرفته شود

آفتاب‌‌نیوز :  منوچهر متكي، وزير امور خارجه كشورمان پس از بازگشت به تهران در پاسخ به پرسشی مبني بر اينكه چگونه مي‌توان انتظار داشت جلسه خوبي را در نشست آتي شوراي حكام پشت سر بگذاريم اظهار داشت: در جلسه 24 نوامبر شوراي حكام همکاری مثبت ایران باید در نظر گرفته شود.

وي گفت: ايران و آژانس بين‌المللي انرژي اتمي سعي‌شان را كرده‌اند تا بازرسي‌ها انجام شود و معاون البرادعي نيز دو نوبت مذاكراتي را با مسوولان جمهوري اسلامي ايران داشته و نيز رايزني‌هاي مناسبي از سوي جمهوري اسلامي طي يك ماه گذشته با اكثر كشورهاي عضو شوراي حكام صورت گرفته است و گزارشي كه مديركل آژانس ارايه خواهد كرد براساس اظهارات قبلی وي حاكي از بروز پيشرفت است، بنابراين ما در اجلاس آتي شوراي حكام از شرايط بهتري برخورداريم.

وی در توضيح سفرش به سوريه اظهار داشت: سفر بنده به كشور سوريه در چارچوب ديدارهاي دوره‌اي بين مقامات دو كشور صورت گرفت و با توجه به شرايط ويژه منطقه و مشخصا در ارتباط با مساله سوريه و لبنان از بیشتر مورد توجه واقع شد.

متكي همچنين اظهار داشت: در اين دو روز با رييس جمهور، نخست وزير و وزير امور خارجه و رييس مجلس سوريه ديدار داشتيم و از ديدگاه مقامات سوريه درباره موضوعات مختلف از جمله ابعاد سياسي، اقتصادي و فرهنگي روابط دو كشور و همچنين موضوع پرونده ترور رفيق حريري و مساله عراق اطلاع پيدا كرديم.

وي گفت: در ملاقات با نخست وزير سوريه ابعاد اقتصادي روابط دو كشور مورد بررسي قرار گرفت. همچنین درباره كميسيون اقتصادي دو كشور كه قرار است در سوريه برگزار شود مذاكراتي انجام شد و طي آن نخست وزير سوريه از داودي، معاون اول رييس جمهور دعوت كرد كه در اين نشست حضور يابد.

متكي از پروژه‌های در دست اجرای دو کشور در خصوص توليد خودرو در سوريه خبر داد.

وزير امور خارجه كشورمان در ادامه افزود: در خصوص موضوع عراق، سوري‌ها تلاش‌هاي جديد و جدي‌تري را در زمينه كنترل مرز عراق به اطلاع ما رساندند. فكر مي‌كنيم اين تدابير با توجه به سياست‌ كلي اتخاذ شده از جانب سوريه موجب تعامل نزديك سوريه و عراق شود.

وي ادامه داد: در مساله پرونده ترور رفيق حريري موضع جمهوري اسلامي مشخص است و آن اينكه ما از كشف حقيقت در اين پرونده و تحقيقات در دست انجام قويا حمايت مي‌كنيم. در عين حال ترجيح مي‌دهيم از سياسي شدن و انحراف از بررسي دقيق و حقوقي اين پرونده جلوگيري شود.

متكي همچنين اظهار داشت: سوريه موضع همكارانه‌اي را داشته است و در موضوع مصاحبه از افراد مورد نظر كميته تحقيق ضمن پذيرش اصل موضوع انجام مصاحبه در نظر داشته است كه اين ملاقات حتما در خاك سوريه صورت بگيرد و يا در منطقه‌اي تحت نظارت سازمان ملل يا نزديكي‌هاي جولان باشد.

متكي همچنين درباره دليل لغو سفر محمود احمدي نژاد، رييس جمهور كشورمان به تونس براي حضور در نشست سران جامعه‌ اطلاعاتي ابراز داشت: معمولا شركت در اجلاس‌ها متناسب با ملاحظات گوناگون صورت مي‌گيرد. اجلاس تونس اجلاس ارتباطات بوده كه معمولا وزيران ارتباطات در آن شركت مي‌كنند.


وي خاطر نشان كرد: در دو اجلاس گذشته از سران كشورها براي حضور در اين نشست دعوت شده بود اما در اين اجلاس كه فردا در تونس برگزار مي‌شود مجموع بررسي‌ها و موضوعات مطروحه، سطح شركت‌ كنندگان و همچنين مشكلات تونس براي برگزاري اين كنفرانس و نيز سرويس‌دهي مناسب به هيات‌هاي خارجي از عواملي بود كه باعث شد به رييس جمهور پيشنهاد دهيم در اين اجلاس شركت نكند كه ايشان هم موافقت كردند.

وزير امور خارجه كشورمان همچنين درباره نامه‌اي كه از سوي محمود احمدي نژاد براي بشار اسد، رييس جمهور سوريه برده است گفت: وزراي امور خارجه معمولا در سفر خارجي و ديدار با سران آن كشورها حامل پيام دوستي و برادري و و انتظار ارتقاي روابط با كشورها هستند كه من حامل اين پيام دولت و ملت و رييس جمهور كشورمان مبني بر تعميق برادري و همراهي با دولت و ملت سوريه بودم.

وی در خصوص ميانجيگري ايران بين لبنان و سوريه اظهار داشت: روابط سوريه و لبنان در نظر ما در منطقه مهم است. اين دو كشور ساليان طولاني در كنار هم زندگي كرده‌اند همه كشورها بايد تلاش كنند مناسبات اين دو كشور پس از مساله ترور رفيق حريري لطمه نبيند.

وزير امور خارجه كشورمان ادامه داد: با توجه به آنكه هر دو كشور در هم مرزي رژيم صهيونيستي و در معرض طمع‌ورزي اين رژيم باشند اين مساله بيش از پيش اهميت دارد.

وي تصريح كرد: بحث ميانجيگري ميان اين دو كشور مطرح نيست، اما من در ادامه‌ سفرهاي منطقه‌اي‌ام برنامه‌ سفر به لبنان نيز دارم.



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین