کد خبر: ۲۵۳۹۷
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۳۸۴ - ۱۰:۳۹

سیاست «فیفتی فیفتی» احمدی نژاد در معرفی وزراء

آفتاب‌‌نیوز :  اکنون تسلطی یکی از مدیران میانی صنایع پتروشیمی در 10 سال گذشته بعنوان سومین گزینه پیشنهادی احمدی ناد به مجلس معرفی شده است. 

اخذ رای اعتماد توسط تسلطی 50-50 به نظر می رسد. انتقادات به او و روش احمدی نژاد در معرفی‌اش شروع شده ولی در عین حال مجلسی‌ها می دانند که پاسخ منفی به پیشنهاد احمدی نژاد برای سومین بار متوالی بسار جنجال برانگیز خواهد بود. 

در میان ذی نفوذهای مجلس، کمال دانشیار رئیس کمیسیون انرژی از رئیس جمهور گلایه کرده که در معرفی نامزد جدید هم با مجلس مشورت نکرده است. دانشیار 24 ساعت قبل از معرفی تسلطی از سوی رئیس جمهور تشکیل جلسه مشترکی با دولت و رئیس جمهور درباره تعیین وزیر نفت را داده بود. دانشیار پیشنهاد کرده بود که اعضای کمیسیون انرژی، هیات رئیسه فراکسیون اکثریت و فراکسیون وفاق و رئیس جمهور یا نمایندگانش در این جلسه حضور داشته باشند.

 به اعتقاد دانشیار هدف این جلسه می توانست نزدیک کردن دیدگاههای مجلس و دولت برای فراهم کردن را بالای مجلس به وزیر پیشنهادی باشد. اما روز سه شنبه گلایه دانشیار نشان دادکه چنین جلسه‌ای تشکیل نشده و احمدی نژاد ترجیح داده که خود راسا وزیر نفت را معرفی کند. 

نکته مهم و تعیین کننده در گلایه دانشیار این است که وی علاوه بر آنکه رئیس کمیسیون انرژی بعنوان کمیسیون تخصصی ناظر بر وزارت نفت، است به نوعی دیدگاه نمایندگان خوزستانی را نیز نمایندگی می کند. آنگونه که از ابتدای معرفی دولت احمدی نژاد تاکنون در راهرو‌های پارلمان شایعه شده است، نمایندگان خوزستانی که رای قابل ملاحظه‌ای را در مجلس تشکیل می دهند، اصرار داشته و دارند که یکی از دو وزیر نفت یا نیرو باید خوزستانی باشد و حال که وزیر نیرو از آذربایجان انتخاب شده، وزیر نفت باید خوزستانی باشد زیرا بخش عمده‌ای از صنایع نفت و تولید آن در خوزستان قرار دارند و خوزستانی ها بیش از هر قشر دیگری از ایرانیان با مسایل مبتلا به این وزارتخانه سرو کار دارند. 

نکته حائز اهمیت دیگر شایعه‌ای است که دیروز یکی از سایت‌های اینترنتی درباره تابعیت دوگانه تسلطی منتشر کرد و مدعی شد که وی تابعیت آمریکا یعنی مهمترین کشور دارای چالش با ایران در جهان را دارد. 

با وجود این، تمامی متغیرها اینگونه نیست. محافظه‌کاران بعنوان جناح حاکم در مجلس اکنون و در پی دوبار رد وزیر پیشنهادی رئیس جمهور، اگر برای بار سوم به نامزد پیشنهادی وی رای منفی دهند، روابط مجلس و دولت مساله دار خواهد شد و بروز اختلاف نظر جدی بین اصولگرایان نقش ریش سفیدی و شیعوخیت را دارند، تلاش خواهند کرد تا نمایندگان را علیرغم ادامه انتقادهایشان به دولت، به رای مثبت مصلحتی به وزیر نفت جدید ترغیب کنند. 

به همین دلیل و در چنین اوضاعی شانس تسلطی برای رای اعتماد را باید به قبول دیپلمات‌ها فیفتی-فیفتی(50-50) دانست.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین