کد خبر: ۲۵۴۰۷۴
تاریخ انتشار : ۰۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۰

چه ورزشکارانی بعد از آسیب دیدگی‌ ناحیه سر" مشکلات روانی پیدا می‌کنند؟

حساسیت به نور و صدا بعد از آسیب دیدگی‌ ناحیه سر در ورزشکاران می‌تواند با عوارض روحی – روانی این نوع آسیب دیدگی‌ در ارتباط باشد.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب:  به گزارش ایسنا، طبق مطالعات جدید بعد از "آسیب دیدگی‌ ناحیه سر" که یکی از آسیب دیدگی‌های شایع در ورزشکاران است، نوجوانانی که بیشتر به صدا و نور حساس می‌شوند، اختلالات روانی از جمله اضطراب نیز پیدا می‌کنند.

نتایج این تحقیقات در کنفرانس "آسیب دیدگی‌ ناحیه سر در ورزش" مطرح شد. عوارض "آسیب دیدگی‌ ناحیه سر" از فردی به فرد دیگر متفاوت است. عوارض می‌تواند جسمانی، روحی – روانی و شناختی باشند.

مدیر این تحقیقات لیزا کول می‌گوید: با وجود این که ریکاوری "آسیب دیدگی‌ ناحیه سر" حدود یک هفته‌ به طول می‌انجامد، فاکتورهای خاصی بر ریکاوری افراد تاثیر می‌گذارد.

همچنین ریکاوری نوجوانان ورزشکار حدود هفت تا 10 روز بیشتر از افراد بالغ به طول می‌انجامد.

در این مطالعات 37 ورزشکار 12 تا 17 ساله تا حدود 40 روز بعد از "آسیب دیدگی‌ ناحیه سر" مورد بررسی قرار گرفتند. حدود 22 نفر از این نوجوانان عوارضی همچون خشونت، اضطراب،‌ افسردگی و تغییر مداوم خلق و خو را تجربه کردند. 15 نفر دیگر عوارض روانی احساس نکردند. هر دو گروه از نظر شدت آسیب دیدگی‌ شبیه به هم بودند.

از بین 22 نفری که عوارض روانی تجربه کردند 23 درصد به نور حساس بودند و 14 درصد به صدا حساسیت داشتند. در حالی که در پانزده نوجوان دیگر هیچ حساسیتی به نور و صدا وجود نداشت.

شدت آسیب دیدگی‌، سر درد و تهوع رابطه‌ای با عوارض روحی – روانی نداشتند. همچنین داشتن مسابقه مشکلات روانی در خانواده نیز تاثیر آن چنانی بر این مساله نمی گذارد.

محققان اعلام کردند که نیاز است تحقیقات بیشتری با نمونه‌های بیشتر در این زمینه انجام شوند. داشتن اطلاعاتی از این قبیل می‌تواند به درمان های بهتر و موثرتر این نوع آسیب دیدگی‌ در ورزشکاران کمک کند. اطلاعات به دست آمده از این تحقیقات به درمان ورزشکاران مدارس و دانشگاه‌ها کمک خواهد کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین