آفتابنیوز : آفتاب- سرویس سیاسی: محمدعلی اسفنانی، عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس گفت: نطقهایی که از تریبون مجلس توسط نمایندگان پخش می شود در فضای اجتماعی و سیاسی تاثیر گذار است و گاه باعث عکس العمل ها و واکنش های مثبت و منفی می شود.
اسفنانی در گفت وگو با «آفتاب» در واکنش به اظهارات یک عضو انصار حزب الله درباره حضور این جریان بعد از عید فطر در خیابانها برای امر به معروف و نهی از منکر بدون اخذ مجوزهای قانونی تاکید کرد: اینکه منتقدان حوزه های مختلف، مثلا حوزه فرهنگ به بهانه همسویی نطق های مجلس با خواست و مطالبات آنها شروع به عکس العمل خودسرانه کنند، درست نیست. وی ادامه داد: من فکر می کنم چه گروه های بامجوز فعالیت در حوزه اجتماعی و چه گروه هایی که بدون مجوز فعالیت می کنند نباید بدون دریافت مجوز از مراجع قانونی و ذی ربط وارد حوزه عمل در کشورشوند.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با بیان اینکه به هدف شرعی و قانونی که اینها برای توجیه رفتارشان اشاره می کنند کاری ندارم،تصریح کرد: این عمل دخالت در حوزه وظایف دیگر نهادها است و خود مصداق بارز قانون شکنی است. هر حرف حقی را نمی توان به طور خودسرانه اعمال کرد.
اسفنانی در پاسخ به این سوال که آیا قانون به تنهایی می تواند پاسخگوی اجرای امر به معروف و نهی از منکر باشد گفت:مطابق اصل 4 قانون اساسی تمام قوانین کشور منطبق بر اصول اسلامی و شرعی است و شورای نگهبان انطباق این قوانین با اصول اسلامی را قبل از تصویب نهایی مجلس بررسی می کنند. پس ارتکاب عملی خودسرانه به بهانه غیر شرعی بودن و غیر قانونی بودن آن مسئله، اصلا درست نیست.
وی ادامه داد:به عنوان مثال عکس العمل خودسرانه به وضعیت حجاب اگرچه خود بیحجابی مخالف قانون و شرع باشد، قابل توجیه و دفاع نیست. به همین خاطر این گروه ها اجازه فعالیت ندارند. نکته دیگر اینکه اگر هر کس خود تشخیص حق و ناحق را بدهد و خود اقدام کند، پس در جامعه سنگ روی سنگ بند نمی شود و آن وقت همه ذی حق ها خودشان وارد حوزه عمل می شوند.
اسفنانی با بیان اینکه این نوع نگرش مصداق بارز بی نظمی و هرج و مرج است، گفت: اگر کسی مطالبه ای داشته باشد، می تواند با هر وسیله اقدام به اخذ طلب خود بکند؟ در کشوری اسلامی که قانون آن منطبق بر اسلام و موازین اسلامی است، قانون شکنی به بهانه امر دینی و شرعی قابل توجیه نیست و این عمل مصداق بارز خلاف قانونی و اسلامی است.