آفتابنیوز : آفتاب: نگاه به کارنامه مدیران سینمایی محمود احمدینژاد نشان میدهد، سینماگران حالا خواهان تغییرات جدی در عرصه سینمایی هستند. امنیت حرفهای، فرصتهای برابر شغلی و کمک به سینمای خصوصی بخشی از دغدغه های هنرمنداني است که اين روزها مجال سخن پيدا كردهاند و ميتوانند خواستهايشان را با دولتمردان جديد در ميان بگذارند.
خسرو دهقان منتقد سینما در گفتوگو با «خرداد» نفس وجود این خواستهها را طبیعی دانسته و میگوید: «آنچه که در هشت سال گذشته بر ما رفت، مسئله سادهای نبود. اگر چه بحث سینمای دولتی همیشه وجود داشته و این موضوع حرف تازهای نیست اما متاسفانه در هشت سال گذشته برخی از دیدگاههای افراطی و مضر، در اين حوزه تشدید شد.»
این منتقد سینما تعریف گفتمان اعتدال را بحث مثبتی در فضای فرهنگی جامعه دانسته و تاکید کرد: «برخی تصور میکنند که همه چیز یک شبه و با یک دستور و با یک تلفن حل می شود. این نحوه مدیریت با تعریف اعتدال فاصله زیادی دارد. هنرمندان ما باید خواستههای خود را گام به گام پیش ببرند و خواستههایی مانند محدود شدن حصار سانسور، رونق سینمایی خصوصی و امنیت شغلی را آرام آرام به تحقق نزدیک کنند.»
دهقان در ادامه افزود: «اگر توقعات ما از بدنه فرهنگی دولت یازدهم شتابزده باشد به خواستههامان دست پیدا نمیکنیم زیرا تجربه نشان میدهد، عجله همیشه باعث درجا زدن است. در مقابل نگاههای کارشناسانه و تحولات تدریجی همیشه ماندگارتر هستند.»
این منتقد سینما نگاه مردم را یکی از عرصههایی دانست كه بايد مورد توجه قرار گيرد و افزود: «تحمل نظرات مخالف و ادبیات مناسب، سطح تحملپذیری جامعه را نشان میدهد. سینما نیز بخشی از خانواده بزرگ فرهنگ است. اگر سطح فرهنگ در بطن جامعه به گونهای تدریجی بالا رود، سینما نیز به تحولات بزرگی میرسد.»
دهقان تاکید کرد: «تمامی این اتفاقات در حالی رخ میدهد که ما مشی اعتدالی در عرصه فرهنگ را باور داشته باشیم و به رونق آن کمک کنیم.»