حسین زندباف (کارگردان، تهیهکننده و تدوینگر)،اسماعیل عباسی (عکاس، مترجم و نویسنده، مدرس دانشگاه)، محمدعلی طالبی (کارگردان)، احمد ناطقی (عکاس)، سیدحمید شریفی آلهاشم (گرافیست).
**********
1175 فیلم به دبیرخانه هشتمین جشنواره فیلم پروین اعتصامی ارسال شد.
1175 فیلم کوتاه شامل 580 فیلم داستانی، 365 فیلم مستند، 110 فیلم تجربی و 120 فیلم پویانمایی خواهان حضور در هشتمین جشنواره فیلم پروین اعتصامی شدند.
از این تعداد 765 فیلم اثر زنان فیلمساز و 410 فیلم اثر مردان فیلمساز میباشد.
نگاه سهرابی با فیلم "نیست" با 16 سال سن و مریم پگاه راد که یک ناشنواست با فیلم پویانمایی "زنگوله" نیز خواهان حضور در هشتمین جشنواره فیلم پروین اعتصامی هستند.
انجمن سینمای جوان، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، حوزه هنری، سازمان صدا و سیما، مرکز پویانمایی صبا، کانون پرورش فکری، موسسه تصویر شهر، موسسات روایت فتح و میثاق، مرکز فرهنگی سازمان بسیج و... و همچنین تعداد زیادی از تهیه کنندگان خصوصی از جمله تهیه کنندگان فیلم های ارسالی میباشند.
هشتمین جشنواره فیلم پروین اعتصامی 22 الی28 شهریور ماه سال جاری به دبیری مازیار رضاخانی در خانه هنرمندان ایران برگزار خواهد شد.
**************
اولین جشنواره فیلمهای مستند مردمشناسی خاورمیانه، آسیای مرکزی و خاور دور آغاز بکار کرد.
از روز پنجشنبه (9 مردادماه) اولین جشنواره فیلمهای مستند مردمشناسی خاورمیانه، آسیای مرکزی و خاوردور، در دانشگاه شهر تالین کشور استونی آغاز بکار کرد.
در این برنامه که به مدت سه روز برپا خواهد بود، فیلمهای مرتبط با موضوعهای مردمشناسی از کشورهای مختلف به نمایش درمیآیند.
برپایه این گزارش، در جلسات نمایش این فیلمها محققان رشتههای مختلف مردمشناسی نیز حضور دارند و در پایان هر جلسه، نشستی تخصصی برپا میشود.
در این برنامه که زیر نظر دکتر پدرام خسرونژاد و با حضور سیدمحمدمهدی طباطبایینژاد (مدیرعامل مرکز)، علیرضا قاسمخان (معاون پژوهشی مرکز) و جمعی از پژوهشگران و فیلمسازان از سراسر جهان برپاشده است، فیلمهایی با موضوعات مختلف مردمشناسی همچون آدابورسوم، باورها و اقلیتهای مذهبی و... به نمایش درآمده است.
شایان ذکر است که این برنامه در سال 2015 در «ایران» و همزمان با برگزاری نهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» برگزار خواهد شد.
**********
فروش حاصل از اولین اجرای عمومی نمایش «دورهمی زنان شکسپیر» که روز دوشنبه 13 مردادماه برگزارخواهد شد ،به زنان و کودکان غزه تقدیم میشود، این نمایش در تماشاخانه ایرانشهر ،سالن استاد سمندریان برصحنه میرود.
بهاره رهنما –کارگردان تئاتر «دورهمی زنان شکسپیر » که سفیر انجمن حمایت از حقوق کودکان نیز است ،عصر جمعه بعد از پایان اجرای خصوصی این نمایش، با بیان اینکه « کبوتران سفید صلح «ما» اولین اجرا و عوایدش را به زنان و کودکان غزه تقدیم میکنند» گفت :«این روزها زنان و کودکان غزه، بیشتر از همه نیازمند صلح هستند.«ما» امشب با لباس های سفید درشام ضیافت این نمایش حاضر شدیم.لباسهای سفیدی که در تمام جلسات عمومی و نشست های خبری این نمایش برتن خواهیم داشت که یک حرکت نمادین است. حرکتی برای همدلی با زنان و کودکان غزه ، شاید این کار، کوچک باشد، ولی به قصد یاد آوری است ، یادآوری به سیاستمداران و مردم جهان که نگاهشان را از زنان و کودکان غزه نگیرند ،نگاه از غزهای که این روزها هر تصویری از آن دیار به جهان مخابره می شود ،رنگ خون دارد و بوی مرگ ،آنجا زنان و کودکان بی پناه، بی گناه کشته می شوند و این وقایع ،یک قصه تلخ نیست ،یک حقیقت دردناک است.»
نمایش "دورهمی زنان شکسپیر" به کارگردانی بهاره رهنما شب گذشته، پیشاجرای عمومی خود را آغاز کرد.
این اجرا در سالن استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر با حضور جمعی از هنرمندان انجام گرفت. در این مراسم از تیزر و پوستر این نمایش نیز رونمایی شد.
مهناز افشار، نسیم ادبی، سحر دولتشاهی، بهنوش بختیاری، کمند امیرسلیمانی و بهاره رهنما بازیگران این اثر نمایش هستند که قرار است فردا افتتاحیه نمایش بعد ازاینکه «تهمینه میلانی » فیلمساز سینمای ایران زنگ افتتاح را به صدا در میآورد.با حضور هنرمندان و اهالی رسانه به اجرا درآید و از دوشنبه،13 مردادماه اجرای عمومی این نمایش آغاز میشود.
بهاره رهنما در کنار نویسندگی و کارگردانی در جمع بازیگران نمایش نیز حضور دارد و طراحی لباس این نمایش را نیز انجام داده است.
«دورهمی زنان شکسپیر»نگاهی آزاد به نمایشنامه "شکسپیر و زنان عاشق" نوشته چارلز جورج دارد که ترجمه آن را مریم منظمی انجام داده است و مشاور متن این نمایش نیز، پیمان قاسمخانی است.
************
از عصر فردا «هفته سینمای مستند هند» در سالن سینماحقیقت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی گشایش یافته و تا روز 15 مرداد ادامه خواهد داشت.
در روز نخست این برنامه که از ساعت 17:30 عصر فردا (یکشنبه 12 مردادماه) و به میزبانی سالن «سینماحقیقت» این مرکز برپا می شود، دو فیلم مستند زنان با کلاه بِره (فریدا پاچا) و مایانگ: اسطوره/ واقعیت (اوتپال بورپوجاری) به نمایش عمومی درمیآیند.
گفتنی است: شرکت در «هفته سینمای مستند هند» برای عموم آزاد و رایگان است و علاقمندان میتوانند از ساعت 17:30 عصر روزهای 12 تا 15 مرداد ماه 1393 به سالن سینماحقیقت «مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی» واقع در خیابان سهروردی شمالی، میدان شهید قندی، شماره 15 مراجعه نمایند.
*************
نمایش «یوبیتسومه» به نویسندگی و کارگردانی نیما نادری جمعه 10 مرداد ماه در میان استقبال قابل توجه تماشاگران به اجرای خود در کارگاه نمایش پایان داد.
نیما نادری بعد از پایان اجرای نمایش ضمن تقدیر از عوامل اجرای نمایش « یوبیتسومه» خطاب به تماشاگران گفت: در طول مدتی که به تمرین این اثر نمایشی مشغول بودم روزهایی را به خاطر دارم که سینا برادرم در کنار ما حضور داشت و من را در اجرای هرچه بهتر این اثر نمایشی کمک می کرد اما متاسفانه او از میانه راه من را تنها گذاشت و از این دنیا رفت و حالا در صحنه ای دیگر حضور دارد.
وی افزود: سینا نادری قلبش از سختیها سفت شد ولی سنگ نشد و خداوند شاهد است که او چه بازیگری بود. این نمایش و سختیهایش را به سینای عزیزم پیشکش میکنم . از آن روزی که سینا از دنیا رفت این نمایش خاطره عجیبی برای من شد که هیچگاه آن را فراموش نمی کنم.
نادری با اشاره به حضور بازیگران نمایش بیان کرد: مریم بوبانی ، معصومه رحمانی و مهدی صباغی دراین مدت مادرانه،خواهرانه و برادرانه در کنار من حضور داشتند و به من که برای اولینبار بود کارگردانی حرفهای تئاتر را تجربه میکردم کمک زیادی کردند که لازم است در اجرای آخر نمایش از این حضور صمیمانه بینهایت قدر دانی کنم.