آفتابنیوز : آفتاب- سرویس سیاسی: نماینده مردم سبزوار ضمن تشریح فضای کلی مجلس در پایان دادن استیضاح وزیر علوم به «آفتاب» گفت: «از میان گفت و شنودهای که میان همکاران میبینم، متوجه شدهام بسیاری از کسانی که طرح استیضاح وزیر علوم را امضا کردهاند، به دنبال آن هستند که امضایشان را پس بگیرند و به این کار هم اصرار دارند. برخی دوستان دیگر نظرشان تغییر کرده است. با توجه به جمیع تحولاتی که در چند روز گذشته در مجلس مشاهده میشد، میتوان این نتیجهگیری را کرد که امکان استیضاح بسیار پایین است.»
رمضانعلی سبحانیفر در خصوص نتیجه تلاشهای مخالفان استیضاح به «آفتاب» گفت: «به نظر میآید دو راه بیشتر وجود ندارد، یکی آنکه موضوع حل شود. به بیان دیگر بسیار تلاش میکنیم تا قبل از زمان استیضاح موضوع را فیصله بدهیم. اگر هم حل نشد و استیضاح انجام شد، امکان ابقای وزیر علوم بسیار زیاد است. فکر میکنم اگر استیضاح هم توسط آن نمایندگانی که اصرار زیاد دارند، صورت بپذیرد، بازهم تغییری در وضعیت وزارت آقای فرجیدانا انجام نشود.»
وی در خصوص تاثیر انتشار اسامی استفادهکنندگان از بورسیه در احتمال لغو استیضاح گفت: «انتشار این اسامی بیتاثیر نبود. مستندات آنها و موارد مطرح شده موثر بود. آن مستندات در افکار خیلی تاثیر داشت و البته این مسئله وجود دارد که صرف انتشار آنها دال بر اقدام غیرقانونی نیست بلکه باید به صورت روشن و قانونی و در مراجع ذیربط بررسی شود و بعد در مورد آن نظر داد اما به طور کلی همین که چنین اسامی منتشر شد، خیلی در روند استیضاح و پایان یافتن آن موثر بود.»
وی ادامه داد: «اعتقاد دارم باید تمام جزییات این سواستفادهها باید علنی بشود و حتی از صحن مجلس توسط صدا و سیما به صورت مستقیم پخش شود تا مردم در جریان روند کار قرار بگیرند و بدانند روند این داستان به چه صورت بوده است و همه بدانند چه کسانی استفادههای غیرقانونی و غیرمجاز از جایگاههای خود داشتهاند.»
نماینده سبزوار در مورد سیاسی یا علمی کلیت استیضاح گفت: «عمده بحثهای استیضاح که مطرح میشود، بحث انتصابات وزارت علوم است. که حساسیتهای روی آنها وجود دارد. البته در شهرستانها کلا منتفی است و هیچگونه حساسیتی وجود ندارد. افراد معتدل و اصولگرای معتدل هم در شهرستانها هستند که بر سر کار هستند و هیچ مشکلی هم ندارد.»
سبحانیفر در پاسخ به این سوال که استیضاحکنندگان در نهایت به دنبال چه هستند گفت: «آنها دنبال چه هستند را باید خود استیضاح کنندگان بگویند اما واقعا در این استیضاح دستاورد مثبتی نمیبینم. عملکرد وزارتخانه را هم در یک دوره خیلی کوتاه واقعا نمیتوان مشخص کرد. با اینهمه استیضاح حق نمایندگان است و همان روز اول هم میتوانند استیضاح کنند. اما اینکه مبنای استیضاح چیست و چرا میخواهند استیضاح کنند و دستاورد آنها چیست، بحث دیگری است که در این مورد خاص واقعا احساس میکنم دستاورد خاصی وجود ندارد. بخشی از استیضاح دقت بر روی این نکته است که بایستی وقتی به وزرا داد تا در بازه زمانی معین عملکردشان را نشان بدهند. در مورد وزارت علوم هم این چنین نیست که ما در عرض یک ماه یا یکسال بتوانیم ساختار را تغییر دهیم یا همه مشکلات را حل کنیم.»
فرجیدانا قربانی مخالفت تندروها با دولت
حامد قادرمرزی، نایب رییس اول فراکسیون دانشگاهیان مجلس نیز گفت: «وزیر علوم تا به اینجای کار یکی از وزرای خوب کابینه آقای روحانی است و البته از بد روزگار با مخالفت برخی در مجلس مواجه است که نگران از دست رفتن قدرتشان در دولت هستند و در عین حال ماجرا را سیاسی کردهاند و بنا دارند تا در استیضاح وزیر علوم با تمام ادبیات تولید شده از سوی دولت تا به اینجای کار مقابله کنند. در یک کلام رضا فرجیدانا قربانی مخالفت تندروها با دولت شده است.»
این نماینده مجلس به «
آفتاب» گفت: «هم آقای فرجیدانا و هم دیگر اعضای هیات دولت به خوبی میدانند که وزیر علوم نخستین قربانی دولت نهم در مسیر گروکشیهای سیاسی مجلس در برابر بهارستان است. امروز دیگر تنها مساله پرونده هستهای و مخالفخوانیها در مجلس مطرح نیست بلکه آنها به پیش آمده و این بار از آنچه در وزارت علوم دولت روحانی میگذرد، نگراناند. البته از یک منظر جای نگرانی هم دارد. دولت روحانی به قول خودش دارد ویرانه تحویل گرفته را آواربرداری میکند و قرار نیست آواربرداری به سبک مورد علاقه اصولگرایان و به ویژه برخی تندروها در مجلس باشد.»
با افشاگریها، منافع اقتصادی عدهای به خطر افتاده است
بهزاد سعید پور استاد دانشگاه محیط زیست نیز ضمن مثبت ارزیابی کردن اقدامات فرجیدانا به «
آفتاب» گفت: «ایشان با وجود سر و سامان دادن به وضعیت اساتید و دانشجویان کارهای مثبتی در چارچوب این وزارتخانه داشتهاند و امیدوارم این وزارتخانه و حوزه کاریاش در دانشگاهها به جایگاه گذشته خود بازگردد. ایشان باید بداند که پیکره دانشگاهیان از اساتید و دانشجویان حامی ایشان هستند و همین پشتوانه سبب میشود تا در مجلس بهترین دفاع را که همان حمله است از خود داشته باشند. زیرا اگر افشاگری به درستی صورت گیرد و نیت استیضاحکنندگان برملا شود، سایر نمایندگان هم متوجه میشوند که پشت پرده چه خبر است و این البته مستلزم دفاع تمام قد رییسجمهور از وزیر خود است.»
او البته به خطر افتادن منافع گروهی خاص را که در هشت ساله به منافع هنگفتی رسیدند را عامل این استیضاح میداند و به «آفتاب» میگوید: «بازگرداندن دانشجویان ستارهدار و اساتید بازنشسته اجباری در کنار افشای اسناد متعدد بورسیههای غیرقانونی سبب شده است تا عدهای به دنبال استیضاح باشند. هرچند در ردههای میانی این وزارتخانه هنوز افرادی وابسته به جناحج مقابل حضور دارند که کار با مانع و مشکل مواجه ساخته است. هرچند باید منتظر روز استیضاح ماند.»
فراکسیون رهروان ولایت تشکیل جلسه میدهد
داوود محمدی نماینده قزوین نیز درباره نتیجه استیضاح به «
آفتاب» گفت: قضاوت درباره نتیجه استیضاح و اینکه چه اتفاقی خواهد افتاد زود است. اما این به طور مسلم به طرح سوال و نوع سوال طراحان استیضاح ارتباط دارد. از طرف دیگر مهمترین مسئله نحوه پاسخدهی وزیر علوم، نوع دفاع رئیسجمهور از وزیر و نوع صحبت موافقان و مخالفان استیضاح ارتباط دارد. اگر در جلسه استیضاح وزیر علوم بتواند به طور صریح و روشن به سوالات پاسخ بدهد در نتیجه استیضاح خیلی تاثیرگذار خواهد بود.
نماینده قزوین درباره فراکسیون راهروان ولایت افزود: هنوز اعضای فراکسیون جلسهای تشکیل ندادهاند ولی به زودی در مورد پرونده استیضاح جلسهای با اعضای فراکسیون تشکیل خواهد شد.
محمدی درباره اینکه احتمال منتفیشدن استیضاح وجود دارد یا نه گفت: اگر 10 نماینده طرحی را امضا کنند و در مجلس اعلام وصول شود حتما به صحن علنی مجلس میآید. درباره استیضاح وزیر علوم هم این اتفاق میافتد. اما نتیجه استیضاح به خیلی از عوامل بستگی دارد.
در انتخاب نماینده بیشتر دقت کنیم .