موضوع اقتصاد فرهنگ از زبان دولتمردان فرهنگ دولت یازدهم بیشتر شنیده می شود . علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به تازگی گفته است" من به صورت ویژه دنبال مساله اقتصاد فرهنگ بوده ام. اگر هنر بتواند ارزش مادی پیدا کند علاقهمندان بیشتری دور آن جمع میشوند."این گفته وزیر ارشاد دولت یازدهم بحث کهنه اما حل نشده اقتصاد فرهنگ را دوباره به جریان انداخته است.
آفتابنیوز : آفتاب: راضیه تجار نویسنده و مدرس ادبیات که سوابقی همچون عضویت در هيات علمی بنياد پروين اعتصامی، عضو شورای فيلم نامه نويسی و ادبيات در بنياد فارابی را برعهده داشت استه ،مشکل نا متوازنی اقتصاد فرهنگ را بررسی و به «آفتاب» میگوید: «متاسفانه در چند سال اخیر اقتصاد کشور ما به سبب تحریم ها آسیب های جدی دید. آسیب هایی که قطعا تاثیرات منفی خود را نیز بر بدنه فرهنگی کشور بر جای گذاشت. در این چند سال اوضاع کتاب و ادبیات راکدتر از گذشته شد. بنابراین واضح و مبرهن است که اقتصاد فر" به تابعی است از وضعیت کلی اقتصاد، اوضاع وخیمی دارد.»
به گزارش آفتاب، تجارنویسنده کتاب گلریزان که تحسین منتقدان را در بر داشته است؛ مصداق هایی برای این وضعیت فرهنگی آورده و می گوید :« شما فرض کنید جوانی علاقمند به نوشتن باشد و سعی کند داستان های کوتاه خود را به صورت پاورقی در مطبوعات منتشر کند آیا فضایی برای چاپ داستان وجود دارد؟ مسلما چنین نیست کسی خواهان خرید داستان نیست و برای آن پولی نیز نمی پردازد. در این شرایط حتی ناشران بزرگ هم دویا سه سال بعد از چاپ یک اثر حق التالیف می پردازند.بنابراین چرخه اقتصاد فرهنگی توازن و تعادل ندارد.»
تجار که کلاس های کارگاهی داستان نویسی برگزار می کند در ادامه میافزاید: «نهادهای فرهنگی ما برای اینجاد علاقه و عشق کتاب خوانی تلاش جدی دارند صدا و سیما چقدر آگهی تبلیغات کتاب دارد؟ تقریبا میزان آن صفر است . ناشران با این اوضاع نمی توانند هزینه آگهی و تبلیغات بدهند بنابراین باید یک عزم ملی برای کتاب خوانی وجود داشته باشد که این عزم فعلا وجود ندارد.»
این نویسنده که شهرت وی به سبب داستان هایی کوتاه اوست بی رونقی بازار کتاب را ناشی از گرفتارهایی اقتصادی دانسته و می گوید: «در شرایطی که خوراک روزانه با دشواری به دست می آید آدم ها ازغذای روح می زنند. مردم ما فواید کتاب هایی مفید را به صورت عملی درک نمی کنند چون معمولا کتاب و رمان های زرد که محتوای عشقی دارد ،اکثرا مورد توجه قرارمی گیرد وهمه فکر می کنند کتاب ها همین است و حرف تازه ای ندارد.در این شرایط است که مردم از خود سوال می کنند چرا باید برای کتاب ها پول بدهیم؟ قطعا دراین شرایط کتاب ها آنچنان که باید دیده نمی شوند و چرخه اقتصادی فرهنگ هم نمی چرخد. مدارس و دانشگاه ها نیز برای کتاب خوانی آنچنان که باید تلاش نمی کنند .حال آنکه می توانند با بستن قراردداد و فعالیت های عملی بچه ها رابه کتاب خواندن تشویق کنند.»