آفتابنیوز : آفتاب: حجت الاسلام و المسلمین روحانی عصر جمعه در آیین تجلیل از قهرمانان و مدالآوران کشورمان ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع مدالآوران و قهرمانان همزمان با میلاد با سعادت امام رضا (ع) گفت: از آغاز دولت یازدهم ظاهرا اقبال و بخت با این دولت همراه بوده چنانچه همزمان با جشنی که مردم برای انتخابات ریاست جمهوری برپا کرده بودند جشن و شادی حضور ورزشکاران ما و صعود آنها برای جام جهانی، نشاط و خوشحالی مردم را مضاعف کرد و بعد از آن نیز در زمینه ها و بخش های دیگر ورزشی همواره ورزشکاران ما توانستند لبخند را بر لبان ملت بزرگ و عزیز ایران بنشانند.
به گزارش آفتاب به نقل از ایسنا، وی با بیان اینکه یکی از آثار ورزش قهرمانی ایجاد هیجان و نشاط در جامعه است اظهار کرد: البته در گذشته و سالهای قبل از انقلاب گاهی این سخن مطرح می شد که اساسا قهرمانی در میان یک ملت معنا و مفهومی ندارد. مردم همه قهرمانند و باید باشند البته این از لحاظ تعبیر و شعار شاید بد نباشد اما وقتی موضوع را با واقعیت در زمینه های مختلف تطبیق می دهیم می بینیم که دنیای ما هم دنیای رقابت و هم دنیای قهرمانی است.
روحانی در ادامه خطاب به جمع حاضر گفت: شما و جوانان ایرانی در رقابتهای علمی و در المپیادهای مختلف میتوانید پیروزی به دست بیاورید و صاحب مدال شوید و این قهرمانی برای مردم و ملت ما نشاطآور قلمداد میشود.
او همچنین گفت: در دنیای دیپلماسی وقتی قهرمانان دیپلماسی ما در صحنه منطق و گفتوگو با دنیا و دیپلماتهای جهان پیروزی به دست میآورند این قهرمانی سیاسی برای ملت ما سرورانگیز است.
رئیس جمهور در ادامه خاطرنشان کرد: اصولا قهرمانانی نشاطآورند و همین که قادرند بهترین الگوها برای نسل جوان و جامعه ما باشند. البته ما دلمان میخواهد قهرمانانمان پهلوان هم باشند و بین پهلوانی و قهرمانی منافاتی نیست؛ اگرچه پهلوانی رتبه بالایی است و الگویمان نیز در این زمینه امیر المومنین علی (ع) است. امیرالمومنین قهرمان میدانهای نبرد بود و همچنین پهلوان.
روحانی در ادامه اظهار کرد: هر کس به میدان میرود قاعدتا برای پیروزی و قهرمانی میرود اما نه پیروزی به هر قیمتی. پیروزی توام با قوانین و قواعد رقابت و اخلاق ورزش و رقابت مدنظر است. ما هم نیاز به قانون و هم نیاز به اخلاق داریم.
رئیس جمهور در همین راستا اضافه کرد در میدان های ورزشی قانون توسط داور با پشتوانه ای که همراه با کارت زرد و قرمز دارد اعمال میشود. کارت زرد و قرمز بد نیست به شرط اینکه داوران بیرون و تیزبینان جهان آن داوری را بپسندند و بپذیرند. چراکه دیده ایم که گاهی وقتی از کارتی استفاده میشود همه تماشاگران با نگاه و زبانشان داور را محکوم میکنند. به هر حال چارهای نیست در میدان ورزش باید کارت داور را پذیرفت اما همه یادمان باشد چشمها و وجدان جهانیان داوران اصلی هستند اگر چه در میدان ورزش قانون را داور صحنه اعمال میکند اما اخلاق را داوری جهانی قضاوتگر است.
وی با بیان این که ما میخواهیم ورزشکاران ما هم قهرمان و هم پهلوان باشند خاطرنشان کرد: وقتی شما بازیهای جام جهانی را تماشا میکردید و البته من هم خودم در ساعاتی تماشاگر این بازی بودم زمانی که جوانان ایرانی در صحنه خوب بازی میکردند این موضوع غرورآفرین و نشاط آفرین بود. و در این راستا این نکته حائز اهمیت است که ما هم به ادب جسم و هم به ادب جان نیازمندیم. ما بدن ورزیده و اخلاق وارسته میخواهیم و شما میتوانید برای نسل جوان ما هر دو را داشته باشید و نسل ما را به سمت زندگی پرنشاط دعوت کنید. چراکه شادی هم حق مسلم ماست.
روحانی با بیان این که مردم ما میخواهند با نشاط و شاد باشند و بسیاری از اوقات شما ورزشکاران میتوانید این شادی را برای ملت ما به ارمغان بیاورید افزود: البته دولت وظایف بسیار سنگین تری برای شادی مردم به دوش دارد آنوقت که شاخص تورم پایین میآید این موضوع برای مردم شادی آفرین و نشاط آور است وهمچنین وقتی که مردم می بینند دولت تلاش دارد که بر رکود فائق بیاید و قدمهای اولیه را برداشته شاد میشوند.
او افزود: برای مردم زیبا است که میبینند آستانه تحمل دولت بالاست و حتی تخریب و نقد ناروا را تحمل میکند. مردم دلشان میخواهد آستانه تحمل بالا برود و همه ما باید آستانه تحملمان را بالا ببریم.
روحانی گفت: وقتی در محیط زیست تحول پیدا میشود و هوای شهرهای بزرگ بهتر میشود این موضوع نیز برای مردم ما شادی آفرین است و به طور کلی ما باید مردممان را شاد کنیم و در این شادی همه مردم باید سهیم و شریک باشیم.
به گزارش ایسنا، روحانی در ادامه با مورد توجه قرار دادن موضوع ورزش همگانی و اهمیت دولت به سلامت مردم گفت: قدم اول نظام سلامت تحرک است. در حال حاضر شاهد هستیم که یکی از مشکلات اصلی جهان صنعتی شدن و یا کم کردن تحرک است و در اینجاست که جایگاه و اثر ورزش دو چندان میشود، اگرچه ورزش در دنیای امروز علم، تکنیک و هنر است. وزارت ورزش و همه دست اندرکاران باید بر این نکته توجه کنند که ورزش همگانی باید در مدارس ما توسعه پیدا کند و نوجوانان و جوانان ما از دوران دبستان با ورزش و حتی با اصول ورزش حرفهیی کم وبیش آشنا شوند.
او درادامه سخنرانی خود با بیان این که ورزش تنها به نشاط و سلامت جامعه خلاصه نمیشود و هنرهای زیادی دارد گفت: گاهی ورزش میتواند گره دیپلماسی را باز کند چنانچه بازی پینگپنگ در دهه 1970 توانست گره دیپلماسی بین آمریکا و چین را بگشاید.
وی با بیان این که ورزش بهترین تبلیغ برای کشورما محسوب میشود گفت: ورزش میتواند فرهنگ یک ملت را به خوبی تبلیغ و ترویج کند چنانچه مثلا بازی ایران و آرژانتین توانست نگاه جهانی را به ایران تغییر دهد. در واقع ورزش میتواند به جای صدها ساعت حرف زدن و یا با زبان مطلبی را ترویج دادن یک تبلیغ باشد و جایگاه کشور را نظر عموم دنیا تغییر دهد.
روحانی همچنین ورزش را کمک کننده به اقتصاد و فرهنگ همچنین بهترین وسیله برای پرکردن ساعات فراغت نسل جوان دانست و در ادامه با مدنظر قرار دادن اهمیت دولت به ورزش بانوان گفت: بانوان ما سالها از صحنه ورزش دور بودند؛ همانطور که ورزش آقایان برای ما مهم است ورزش بانوان از جهتی برای ما مهمتر است چرا که ورزش کردن برای بانوان ما سختتر است بنابراین ما باید ورزشگاهها و باشگاههای ویژه بانوان در کشور را توسعه دهیم و لازم است تا فرصت ورزش کردن را برابر کنیم. این که فرصت برای آقایان باشد ولی برای خانمها نباشد حتما بیعدالتی است و عدالت یعنی ایجاد فرصت برابر.
رئیس جمهور همچنین امنیت، آزادی مشروع و اخلاق را سه عنصر مهم برای ورزش بانوان عنوان کرد.
او در ادامه با تاکید بر ضرورت واگذاری ورزش به مردم اظهار کرد: دخالتهای دولت در این زمینه باید به حداقل کاهش پیدا کند. دولت باشگاهدار نیست و نمیتواند باشگاهدار باشد و ورزشکار خوب تحویل دهد. دولت باید برای مردم و بخش خصوصی زمینه را آماده کند تا اینها بتوانند ورزش کشور را سامان دهند.
وی تاکید کرد: ورزش سیاسی و مساله سیاسی نیست. رانتها را کنار بگذارید چراکه ورزش یک مساله اجتماعی است. باید بگذاریم فضا باز شود اگرچه ورزش میتواند به سیاست کلی ما در بخشهایی کمک کند اما اساس و مساله ورزش اجتماعی است.
رئیس جمهور دولت را حامی ورزش دانست و گفت: دولت یازدهم با همه توان و امکانی که در اختیار دارد به ورزش کمک خواهد کرد و این را وظیفه خود میداند به این دلیل که ورزش هم سلامت هم نشاط و هم فرهنگ است.
روحانی افزود: فقط رستم دستان و یا پوریای ولی نبودهاند که بگوییم اینها تاریخ و اسطوره هستند ما در زمان خودمان تختی را هم داشتیم. تختی مدال زیاد گرفت ولی آن مدال مهمش را از جانب مردم گرفت. ملت ایران به تختی نه به خاطر قهرمانیاش بلکه به خاطر مرامش مدال داد برای این که او در برابر ظالم و ستمکار خم نشد و دستبوسی نکرد. حال ما در جامعه خود تختیها میخواهیم. ما چهرههایی را میخواهیم که برای جامعه ما هم روحیه بیاورند و هم این که قهرمانی و هم پهلوانی را برای ما به ارمغان بیاورند.
رئیس جمهور در ادامه با ابراز خوشحالی از این که در صحنههای مختلف ورزشی همچون فوتبال، والیبال، بسکتبال، کشتی، وزنهبرداری، ورزش جانبازان و معلولین و مخصوصا ورزش بانوان افتخار کسب شده و همه ورزشکاران در رشتههای مختلف غرور آفرین بودهاند افزود: در آستانه بازیهای آسیایی امیدواریم ورزشکاران ما بتوانند در همه زمینه روی سکوهای افتخار قرار بگیرند.
او همچنین گفت: چقدر زیبا است وقتی ورزشکاران ما پس از پیروزی دست شکر به سوی آسمان بلند میکنند چرا که هر افتخاری داریم از ناحیه پروردگار بزرگ و پیامبر عظیم شأن و مولا امیرالمومنین و مولا علی ابن موسی الرضا است و وقتی شما ورزشکاران دست به سوی آسمان بلند میکنید این موضوع نشان میدهد که دل شما با حق و تکه گاه شما خداوند است.
روحانی ادامه داد: معنویت اساس ماست و نباید ادب جسم، ادب جان، قهرمانی جسم و قهرمانی اخلاق یادمان برود.