آفتابنیوز : عضو شورای سردبیری روزنامه رسالت در گفتگو با خبرنگار سیاسی آفتاب با بیان مطلب فوق افزود: اگر به تعریف دقیق حزب بپردازیم و احزابی را که اعلام موجودیت می کنند به لحاظ سیاسی و اجتماعی رصد کنیم، در می یابیم که حزب یعنی یک تفکر و اندیشه و تکثر آن در جامعه با رهبر و شورای مرکزی مشخص که کارشان تولید،توزیع و تکثر فکر و اندیشه است.
انبارلویی در ادامه اظهار کرد: اگر این تعریف را بپذیریم بسیاری از احزاب و گروه های جامعه مصداق حزب نیستند بلکه مصداق کاریابی در بدنه اجرایی، تقنینی و قضایی کشور هستند.
به گفته وی، در حزب بحث تولید فکر و اندیشه سیاسی مطرح می شود و متناسب با آن فکر برای حضور در عرصه اجتماعی و سیاسی قدرت تولید می شود. اگر احزاب جدید این مسیر را طی کنند آینده خوبی خواهند داشت اما اگر در زمینه تولید فکر و اندیشه عقیم باشند، ماندگار نخواهند بود.
وی تصریح کرد: حزب گرایی در جامعه حادثه جدیدی نیست. در جامعه ما احزابی با سابقه نیم قرن وجود دارند و چون از نظر تئوری و عمل کارنامه مشخصی دارند، پویایی خود را حافظ کرده اند در حالی که عمر بعضی از احزاب به اندازه عمر دولت ها بوده است.
وی در مورد میزان تاثیرگذاری احزاب در تصمیم سازی در کشور خاطرنشان کرد: در تمام دموکراسی های جهان احزاب و گروه ها مستقیم و غیرمستقیم بافت حکومت ها را مشخص می کنند و حکومت از کادرهای احزاب تغذیه می کند. این تاثیرگذاری در جامعه ما در سطح قابل قبولی است.