آفتابنیوز : آفتاب- سرویس فرهنگی: «در میان مدیران ما، هیچ ارادهای بری حفظ نام و تاریخ خلیج فارس وجود ندارد.» این اظهارنظری بود که «حمیدرضا بختیاریفرد» در گفتوگو با «آفتاب» مطرح کرد.
بختیاریفرد که همراه مریم گیور، کتاب «درسنامه وصف خلیج فارس در نقشههای تاریخی؛ یادمان دکتر حسن حبیبی و دکتر محمدحسن گنجی» را با حمایت تالیف و تدوین معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با مقدمه «علی جنتی» وزیر ارشاد بر کتاب، از سوی انتشارات سپند مینو منتشر کرده است، درباره چگونگی انتشار این کتاب اظهار داشت: «اولین همکاری بنده با مرحوم دکتر حبیبی در بنیاد ایرانشناسی و در تدوین کتاب «وصف خلیج فارس در نقشههای تاریخی» بود که در سال ۱۳۸۵ گروهی از دانشمندان تاریخ و جغرافیا از جمله مرحوم دکتر گنجی و دکتر جواد صفینژاد، انتشار یافته و با وجود قطع بزرگ و قیمت بالا، در مدت کوتاهی به فروش رسید و هیچگاه هم شرایطی ممکن نشد تا به رغم درخواستهای مکرر مبنی بر ویرایش و تجدید چاپ کتاب، شاهد بازنشر آن باشیم.»
وی افزود: «در این کتاب، اشاره کوتاهی درباره «نقشهنگاری» شده بود که حالت درس گفتار داشت. در نتیجه بر آن شدیم تا این مبحث را بسط داده و علاوه بر پرداختن به نقشه نگاری ایرانی (باستان) و یونانی، به نقشه نگاری اسلامی در دو مکتب عراقی و ابوزیذ بلخی بپردازیم. علمی که پس از آن، به اروپا رفت و نفشه نگاری اروپایی نام گرفت. ما در این اثر، شواهد نام خلیج فارس را در نقشه های تاریخی آوردیم و مورد بررسی قرار دادیم تا تکملهای بر کتابِ هشت سال پیش باشد. آقای وزیر هم به عنوان عالیترین مقام اجراییِ فرهنگ و هنر کشور، لطف کردند و بر کتاب، مقدمه جامع و مانعی نگاشتند.»
وی ادامه داد: «خاطرهای هم از دکتر حسن حبیبی که جالب توجه است: من ایشان را در عین اینکه مسلمانی کامل میدانم، ایرانیِ تمامعیاری هم قلمداد میکنم که همه چیز را خیلی ایرانی میدید. به یاد دارم در جلسهای صحبت از خلیج فارس بود. ایشان گفتند میدانید چرا یک همیشه و در همه حال یاحسین میگوییم چون از «علی» غافل شدیم و حالا میخواهیم «حسین» را حفظ کنیم. شما هم خلیج فارس را رها نکنید و نگذارید که از دست برود.»
بختیاریفرد گفت: «اخیرا مطلع شدم که فیفا قبول کرده تا در جام جهانی ۲۰۲۲ که قرار است به میزبانی قطر باشد، از واژه مجعول «خلیج ع ر ب ی» استفاده کند. اما متاسفانه بسیاری از سازمانهای مرتبط با خلیج فارس که بودجههای دولتی میگیرند و میتوانند کاری کنند، ارادهای مبنی بر حفظ این نام و جایگاهش ندارند. گویی هیچ تعهدی نسبت به خلیجفارس وجود ندارد و بیگانگان و اعراب هم از این بیتوجهی تا میتوانند سوءاستفاده میکنند. متاسفانه پس از کار دکتر حبیبی و گروه پژوهشگران که از همه چیز خود برای به انجام رسیدن آن، گذشتند هیچ کس نیامد و کاری صورت نگرفت. باید فکری کرد وگرنه خیلج فارس از دست خواهد رفت.»