کد خبر: ۲۶۳۱۴
تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۳۸۴ - ۱۳:۳۲

سفیران ایران در سه کشور اروپایی تغییر می کنند

آفتاب‌‌نیوز : این در حالی است که تاکنون سفیران ایران در برلین و پاریس مراسم تودیع خود را بجا آورده اند و اعلام شده که به زودی راهی تهران می شوند.

دکترحمید رضا آصفی درباره بيانيه‌ پارلمان اروپا که ایران را به شناسایی اسرائیل خوانده بود به خبرنگاران گفت: اين بيانيه‌ها را خيلي نبايد جدي گرفت.

وي افزود: به نظرم اين بيانيه‌ها خيلي جدي نيستند و تصور مي‌رود كه پارلمان اروپا خواسته تا به رژيم صهيونيستي خوش‌خدمتي كند تا يك دين تاريخي را كه برخي از اروپايي‌ها احساس مي‌كنند به اين رژيم دارند، ادا نمايند.

آصفي ادامه داد: به هر حال باعث تاسف است كه پارلمان اروپا چشم خود را به جنايات رژيم صهيونيستي بسته و از نقض حقوق بشر در اراضي اشغالي صحبت نمي‌كند و از كشتار بي‌رحمانه مردم فلسطين سخن نمي‌راند و در حمايت رژيم صهيونيستي حركت مي‌كند.

سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان همچنين گفت: من فكر مي‌كنم تكرار اين قبيل قطعنامه‌هاي بي‌مبنا باعث شده تا ديگر كسي ارزشي براي اين قبيل قطعنامه‌ها قائل نشود و به هر حال اين يك كار سياسي بود كه توسط پارلمان اروپا صورت گرفت و ما خيلي آن را جدي نگرفته و ارزشي هم براي آن قائل نيستيم.

وي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه آيا مي‌توان صدور قطعنامه پارلمان اروپا را با موضوع هسته‌اي كشورمان مرتبط دانست؟ گفت: اگر سوابق اروپايي‌ها و خيلي از كشورهاي غربي را نگاه كنيم و عملكرد فعلي‌شان را ارزيابي نماييم، روشن است كه از نقض‌كننده‌هاي جدي حقوق‌بشر هستند.

وي افزود: همين امروز من گزارشي را در يكي از روزنامه‌هاي انگليسي خواندم كه در يكي از كشورهاي غربي با مته اتباع را مي‌كشند. وقتي مشخص شده كه آمريكا در روماني، لهستان و بسياري از جاها زندان‌هاي آنچناني دارد و هواپيماي شكنجه به راه مي‌اندازند و از اين دست مسايل نوع برخوردي كه با خبرنگاران مي‌شود، نوع برخوردي كه با اقليت‌هاي مسلمانان و اقليت‌هاي غيرمسلمان مي‌شود و تحولاتي كه در حال حاضر هم در اروپا شاهديم كه ناشي از تبعيض و مشكلات اجتماعي در آنجاست، روشن مي‌كند كه اروپايي‌ها و آمريكايي‌ها خودشان از ناقضان جدي حقوق‌بشر هستند.

آصفي با بيان اينكه ما همواره در اين خصوص روشن‌گري كرده‌ايم، خاطرنشان كرد: ارتباط چندان مستقيمي بين آن قطعنامه و شوراي حكام نمي‌بينم. اگر چه طبيعي است كه برخي محافل هميشه درصدد هستند تا به نوعي آژانس را تحت فشار قرار دهند.
مبادلات تجاري ايران و اروپا

آصفي در ارتباط با وضعيت كنوني مبادلات تجاري كشورمان با اروپا افزود: تفاوت چنداني با گذشته نكرده و شايد به لحاظ حجم و مقدار ممكن است با برخي از كشورها كمتر شده و با برخي بيشتر شده باشد، ولي مجموعه آن حاكي از تفاوت بارز و محسوسي نيست.

همان كه متكي گفت

سخنگوي وزارت امور خارجه‌ي كشورمان در خصوص علت لغو سفر رييس جمهور كشورمان به تونس گفت: فكر مي‌كنم آقاي متكي در اين خصوص توضيح دادند و دليل لغو اين سفر هم همان است.

بی توجه به ارزيابي ساير كشورها

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان در پاسخ به اين سوال كه با توجه به نفوذ و مساعدت كشورمان در كشورهاي افغانستان و عراق، جمهوري اسلامي ايران چه درخواستي را از آمريكا دارد؟ افزود: كاري كه ما در عراق و افغانستان مي‌كنيم، بر اساس وظايف و مسووليت‌هاي‌مان در منطقه است و فكر مي‌كنيم كاري كه ايران در عراق كرده، يك كار بسيار انساني و اسلامي بوده است.

آصفي ادامه داد: سفري كه آقاي متكي به مصر داشتند نيز در همين چارچوب بود و در اين سفر ما پس از صحبت‌ با عراقي‌ها و كشورهاي ديگر اعلام كرديم كه طرفدار وحدت، همگرايي و اتفاق نظر گروه‌هاي مختلف عراقي و از مذاهب و فرق مختلف هستيم و اين خط مشي ما در گذشته بوده و در آينده هم ادامه پيدا خواهد كرد.

وي همچنين گفت: طبيعي است كه صرف‌نظر از اقدامات ما، آمريكا هميشه روش خصمانه داشته است و ما هم انتظاري از آمريكايي‌ها نداريم، چون ماهيت و خوي آمريكايي‌ها با كارهايي كه مي‌كنند در تطابق است و لذا ما وظايف و مسووليت‌هاي خودمان را انجام مي‌دهيم، بدون در نظر گرفتن اين كه كشورهاي ديگر آن را چگونه تفسير و ارزيابي مي‌كنند.

كانال خاص ايجاد رابطه با مصر

سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان با اشاره به سفر وزير امور خارجه‌ي كشورمان به مصر افزود: آقاي متكي به مصر سفر كرد و در اين سفر با مقامات مصري ملاقات و گفت‌وگو داشتند، بحث رابطه ما با مصر نيز در كانال و مجراي خاص خود قرار دارد.

وي همچنين گفت: البته فضاي خوبي بر روابط ايران و مصر حاكم است و پس از سفر آقاي متكي قاعدتا اين فضا گرم‌تر خواهد شد، اما بحث ايجاد رابطه از مسير و كانال خاص خود بايد دنبال شود.

آصفي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اين كه اظهارات روز گذشته وزير امور خارجه مصر مبني بر دخالت كشورمان در امور داخلي عراق با گرم‌تر شدن فضا بين دو كشور در تناقض است، گفت: اينكه من گفتم فضاي خوبي با مصر وجود دارد، تفاوت دارد. آن اظهارات پاسخ خود را دارد و اظهاراتي بي‌اساس و بي‌پايه است كه ما كرارا هم گفته‌ايم، وقتي صحبت از فضا مي‌كنيم مجموعه‌اي از رفتارها و مواضع را مدنظر قرار داده و به يك موضع و نظر خاص اشاره نداريم.

آصفي گفت: كل مسايل، گفت‌وگوها و همكاري‌ها در ابعاد بين‌المللي و دوجانبه مورد نظر قرار مي‌گيرد و آنگاه ارزيابي صورت مي‌گيرد حال در اين چارچوب ممكن است يك موضع نامطلوب و بي‌اساس هم وجود داشته باشد.

محكوميت انفجارات عراق

وي در ارتباط با انفجارات اخير عراق تاكيد كرد: ما اين انفجارات را با شديدترين ادبيات و لحن محكوم كرديم و فكر مي‌كنيم متاسفانه اقداماتي غيرانساني در عراق صورت مي‌گيرد.

ادامه ادامه داد: فكر مي‌كنيم بعضي از گروه‌هايي كه به هيچ موازين اخلاقي و انساني پايبند نيستند، اين اقدامات را مرتكب مي‌شوند و البته نمي‌توان مسووليت اشغالگران را نيز در اين خصوص ناديده گرفت. يعني اشغالگران نيز به صورت ناظرين بي‌طرف درآمده‌اند و هيچ فعاليت موثري را انجام نمي‌دهند تا امنيت به عراق بازگردد.

سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان خاطرنشان كرد: آنها هم بايد مسووليت‌شان را بپذيرند و ما هم هر تلاشي كه بتوانيم انجام داده‌ايم، چه در گفت‌وگو با مسوولان عراقي و گروه‌هاي مختلف و چه با كشورهاي مختلف تا از اين فضا بيرون بياييم و در آينده هم به همين سياق عمل خواهيم كرد.

بي‌اطلاعي از سفر خاتمي به لبنان

سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان در ارتباط با خبري مبني بر سفر قريب الوقوع سيد محمد خاتمي رييس جمهور سابق كشورمان به لبنان براي پيگيري سرنوشت امام موسي صدر گفت: اين را من در رسانه‌ها ديدم و هنوز اطلاع دقيقي از موضوع ندارم.

خبر تجزيه‌ي عراق، رسانه‌اي است

آصفي در خصوص اخباري مبني بر طرح آمريكا، انگليس تركيه و عربستان براي تجزيه عراق به سه منطقه تصريح كرد: اين يك خبر رسانه‌يي است و اگر هم درست باشد كه فكر نمي‌كنم درست باشد، باعث تاسف است و هيچ كشوري در منطقه آن را نمي‌پذيرد و ايران هم آن را نمي‌پذيرد. بحث تماميت ارضي و يكپارچگي عراق مورد تاييد كشورهاي منطقه است.

دليل لغو پروازهاي بغداد - تهران؟

وي در پاسخ به سوالي درباره دليل لغو پروازهاي هوايي بغداد - تهران در گذشته اظهار داشت: در اين خصوص دو مطلب مطرح شده، ولي شايد اگر از هواپيمايي كشوري بپرسيد، جواب دقيق‌تري را به شما بدهند. يكي بحث قيمت اين سفرها بود چون رقم واقعا بالا بود و ترجيح مي‌دادند كه زميني بروند، البته بحث امنيت نيز در اين خصوص مطرح شده و فكر مي‌كنم بيشتر بحث قيمت در اين خصوص بود كه من ديدم اين پروازها با كاهش قيمت مجددا در حال ازسرگيري است؛ منتها بهتر است دقيق‌ترش را از سازمان هواپيمايي كشوري بپرسيم.

طرح ايران براي فلسطين

آصفي در پاسخ به سوال ديگري در ارتباط با طرحي كه كشورمان در خصوص فلسطين به سازمان ملل متحد گفت: ما چند بار اين طرح را مطرح كرده‌ايم و درباره آن مشغول به كار هستيم. بحث بازگشت آوارگان، برگزاري رفراندوم با همه گروه‌ها، مذاهب و مليت‌ها براي اين كه آينده‌ي كشور فلسطين ساخته شود و اين مجموعه و رئوس كار است كه قبلا هم گفته‌ايم كه بايد با يك رفراندوم عمومي وضعيت فلسطين مشخص شود.

مرزهاي ايران تحت كنترل‌مان است

سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان در پاسخ به سوال ديگري در خصوص اخباري مبني بر اين كه ايران ابومصعب زرقاوي، از اعضاي القاعده را در خاك خود پنهان كرده است، تاكيد كرد: ما مرزهاي‌مان را تا جايي كه توانسته‌ايم، بسته‌ايم و بر آنها كنترل داريم. با عراقي‌ها هم صحبت مي‌كنيم.

آصفي افزود: در سفر اخيري هم كه مسوولان عراقي از جمله آقاي موفق الربيعي به ايران داشتند، راجع به مرزها و كنترل مرزها و همكاري طرفين براي پيشگيري از مشكلات امنيتي صحبت كرديم و اين گونه اخبار معمولا رسانه‌يي است و بدون هيچ پايه دليل و سند و مدركي گفته مي‌شود.

انتخابات سريلانكا آزاد بوده است

وي در ارتباط با انتخابات اخير سريلانكا نيز گفت: به هر حال پس از كش و قوس بسيار، اين انتخابات صورت گرفت و بر اساس گزارش‌هايي كه به دست آمده اين انتخابات، انتخاباتي آزاد بوده است.

آصفي ادامه داد: رييس جمهور جديد مشغول به كار شده و ما از انتخابات استقبال مي‌كنيم و فكر مي‌كنيم گروه‌ها و گرايشات مختلف بايد كمك كنند تا سريلانكا از حالت جنگ خارج شود و بتواند به ثبات و امنيت برسد. ضمن آنكه جمهوري اسلامي ايران از روند ايجاد ثبات و امنيت در سريلانكا حمايت مي‌كند و آماده است تا در اين روند مشاركت نمايد و همچنين آماده است تا با دولت جديد همكاري گسترده و روابطي تنگاتنگ و نزديك داشته باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین