آفتابنیوز : آفتاب- سرویس فرهنگی: این نویسنده حوزه ادبیات دفاع مقدس از مناسبتی نگاه کردن به ادبیات دفاع مقدس انتقاد کرده و به «آفتاب» گفت: «متاسفانه در سالهای اخیر نگاههای تک بعدی به ادبیات دفاع مقدس حرف اول و آخر را می زند.ما یاد گرفتیم که فقط از یک زوایه به تابلو جنگ نگاه کنیم. این رویکرد یک جانبه مانع رشد و بالندگی ادبیات جنگ شده است.»
به گزارش آفتاب، مجید قیصری نویسندهای است که با داستانهای جنگیاش شناخته شده است. قیصری در اوایل دهه ٧٠ به طور جدی به نوشتن داستان کوتاه پرداخت. مجموعه داستان «صلح»، رمان «جنگی بود، جنگی نبود»، مجموعه داستان«طعم باروت» و مجموعه داستان«نفر سوم از سمت چپ» محصول تلاشهای او در زمینه داستاننویسی در دهه گذشته است. این نویسنده دفاع مقدس افزود: «همه ما می دانیم دفاع رزمندگان از کشور امری احترام بر انگیز و سرشار از زیبایی است اما در نگارش متن داستانی فقط بر این عنصر تکیه کرد. نتیجه این نگاه هایی که با افراط و تفریط همراه است؛ شخصیت هایی هستند که با متعادل نیستند و با مخاطب ارتباط برقرار نمی کنند.»
قیصری در ادامه به نگاه سلیقه ای به ادبیات و موازی کاری برخی نهادها در حوزه فرهنگ اشاره کرد و گفت: «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها نهادی نیست که در حوزه فرهنگ فعالیت دارد ،نهادهای دیگر نیز در حوزه فرهنگ فعالیت می کنند. متاسفانه گاهی این موازی کاری ها سبب فشار به وزارت فرهنگ و ارشاد می شود. مثلا کتابی که از سوی ممیزی وزارت ارشاد بدون اشکال بوده و چاپ شده است با مانع تراشی های عده ای مواجه می شود.این امر تا کنون ضربه های زیادی به ادبیات کشور زده است.»
قیصری در ادامه افزود: «جنگ پر از لحظه های ناب است وسر شار از حرف های ناگفته .جنگی که هزاران نفر درآن کشته و معلول شدند و مسیر زندگی بسیاری از آدم ها را تغییر داده است حرف های زیادی برای گفتن دارد بنابراین نباید از آن گذشت و توصیف آن را به برخی از نگاه ها محدود ومحصور کرد.»
قیصری تاکید کرد: «اجازه دهیم ادبیات دفاع مقدس تجربه های بیشتری را در دامان خود پرورش دهد. من فکر می کنم برداشتن نگاه های دستوری بزرگترین خدمت به حوزه ادبیات دفاع مقدس است.»