آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش ایسنا، در این جلسه که به بررسی «بازبینی مقادیر و کمیتهای مطلوب شاخصهای نقشه جامع علمی کشور» اختصاص داشت، گزارش تهیه شده در این زمینه به استحضار اعضا رسید.
در این گزارش اعلام شد، در دستهبندی شاخصهای نقشه جامع علمی، 64 شاخص مورد بررسی قرار گرفته که 53 شاخص کمی و مشتمل بر آمار و ارقام است.
همچنین اعلام شد برای تهیه این گزارش الزامات و اهداف بالادستی استخراج شده و با بررسی وضع موجود ایران در زمینه شاخصها، وضع موجود کشورهای الگو و هدفگیری کشورهای مشابه بررسی شده است.
از میان شاخصهای مورد بررسی می توان به موارد «شاخصهای سرمایه انسانی با درنظر گرفتن پوشش تحصیلی، مقدارناخالص ثبت نام در آموزش عالی، سهم دانشجویان تحصیلات تکمیلی و دکترا از کل دانشجویان، تعداد فارغ التحصیلان و پژوهشگران تمام وقت»،«تعداد مقالات فارسی نمایه شده در مجلات معتبر بینالمللی و تعداد مقالات با بیش از یک نویسنده، ثبت اختراعات با بیش از یک نام، تعداد مقالات مشترک با کشورهای اسلامی، نوآوری در کشورهای پیشرو، تعداد شرکتهای دانش بنیان و شاخصهای فناوری و نوآوری» اشاره کرد.
پس از ارائه این گزارش اعضا به بیان نظرات خود پرداختند، که اهم آن عبارت از عدم تکیه بر شاخص دیگر کشورها و لزوم تعریف شاخصهای بومی و ملی برای سنجش وضعیت خود، هماهنگی همه مؤسسات پژوهشی در راستی ارائه آمارهای موثق و قابل اتکا و تعریف یکپارچه از استاندارهای ملی در همه بخشها است.