آفتابنیوز : آفتاب: ابراهیم رزمپا، متخصص گوش و حلق و بینی در گفتوگو با فارس درباره پارگی پرده گوش گفت: پارگی پرده گوش عبارت است از پاره شدن پرده نازک گوش که قسمتهای داخلیتر گوش را از گوش خارجی جدا میکند .
رزم پا درباره علایم شایع پارگی پرده گوش تصریح کرد: درد ناگهانی در گوش، ناشنوایی نسبی، وزوز گوش، سرگیجه و خونریزی یا خروج ترشح از گوش از علائم شایع پارگی پرده گوش است که ترشح گوش ممکن است در عرض یک تا دو روز پس از پارگی به چرک تبدیل شود.
وی درباره علل پاره شدن پرده گوش خاطرنشان کرد: پرده گوش میتواند به دنبال وارد کردن یک شیء مثل گوش پاککن یا گیره کاغذ برای تمیز کردن یا رفع خارش گوش، وارد آمدن فشار ناگهانی به پرده گوش به سمت داخل، برای مثال سیلی خوردن، شنا یا شیرجه، یا وقوع انفجار در نزدیکی فرد، وارد آمدن فشار ناگهانی به پرده گوش به سمت خارج، عفونت شدید گوش میانی پاره شود.
این متخصص گوش و حلق و بینی عوامل افزایشدهنده خطر را عفونت گوش میانی، صدمه به سر دانست.
رزم پا درباره پیشگیری از بروز این عارضه نیز گفت: برای پیشگیری باید از ورود هر شیئی به مجرای گوش، بروز ضربه به سر خودداری کرده و در صورت بروز عفونت در گوش میانی به سرعت آن را درمان کنیم.
وی افزود: اگر پرده گوش پاره شده عفونی نشود، معمولاً خود به خود در عرض 2 ماه ترمیم میشود اما در صورت عفونی شدن پرده عفونت درمان میشود و شنوایی نیز معمولاً مشکل دایمی پیدا نمیکند؛ ولی اگر پارگی خود به خود ترمیم نشود نیاز به جراحی وجود دارد.
این متخصص گوش و حلق و بینی عوارض احتمالی عفونت گوش را تب، استفراغ و اسهال، در موارد نادر خونریزی زیاد، عفونت ماستوئید ناحیه استخوانی پشت گوش و در موارد نادر امکان ناشنوایی وجود دارد.
رزم پا درمان پارگی پرده گوش را دارو درمانی برای پیشگیری از عفونت و مراقبت حمایتی برای کاهش درد دانست و توصیه کرد در این موارد حتیالمقدور بینی را با فشار هوا پاک نکنید و در صورت لزوم با ملایمت این کار انجام شود
وی افزود: باید مجرای گوش خشک نگاه داشته شود، شنا صورت نگیرد، استحمام نکرد و در باران بدون چتر راه نرفت.