آفتابنیوز : آفتاب: طرح توسعه حرم شاهچراغ (ع) که در جهت دسترسی بهتر و بهره مندی بیشتر زائرین از این مکان متبرک در حال اجراست؛ موجب شده تا برخی از خانه های بافت تاریخی شهر شیراز تخریب شوند، در حالی که مسئولان میراث فرهنگی و کارشناسان معتقدند با انجام کارشناسی های بیشتر می توان به راهی دست یافت که بدون تخریب آثار تاریخی، صحن این حرم مطهر را توسعه داد. خانه پور نواب متعلق به دوران زندیه از آثار بارز این بافت بود که چندی پیش تخریب شد، اکنون نیز مسئولان میراث فرهنگی استان فارس خبر از تخریب یکی از آثار ملی ثبت شده در این منطقه می دهند.
خانه «علی اکبر اصغر زاده» در شیراز، متعلق به دوران قاجار، بنایی دو طبقه، دارای حیاط مرکزی همراه با تزیینات آجرکاری درنمای حیاط، گِره چینی در دَرَک های چوبی، پنجره های فرنگی، روزنه های (مشبک) تراشیده شده درنورگیر زیر زمین ها و تراشکاری های زیبا بود. این خانه تاریخی در خرداد ماه 1382 درفهرست آثار ملی ثبت و در مهرماه سال 1393 تخریب شد.در پروندۀ ثبتی این بنا در بخش توضیحات ضروری چنین آمده است: «حفاظت و نگهداری از بنا».
«عبدالرضا نصیری» معاون حفظ و احیای اداره میراث فرهنگی استان فارس در گفت و گو با خبرنگار ایلنا ضمن تایید خبر تخریب خانه تاریخی و ثبت شده «اصغرزاده» در بافت تاریخی شهر شیراز، گفت: این اتفاق در ادامه اجرای طرح گسترش حرم شاهچراغ رخ داده است، اجرای این طرح پیش از این نیز موجب تخریب خانه پورنواب شده بود.
وی افزود: اعتقاد شخصی من بر این است که باید فعالیت های خود را بیشتر در جهت حفظ دیگر خانه های نزدیک به حرم قرار دهیم و در کنار آن پیگیر مسائل حقوقی خانه های تخریب شده باشیم.
معاون حفظ و احیای اداره میراث فرهنگی استان فارس با تاکید بر اینکه اعتقاد ما نیز بر توسعه سهم حرم شاهچراغ(ع) است، ادامه داد: مشکل ما در شکل اجرایی شدن این طرح است اگر هماهنگی و اعتماد متقابل وجود داشته باشد می توانیم به طرحی برسیم که بدون تخریب این خانه ها، حرم حضرت شاهچراغ(ع) را توسعه دهیم.
نصیری در مورد متولی اجرای طرح توسعه حرم شاهچراغ(ع) اظهار کرد: متولی اصلی این طرح اداره مسکن و شهرسازی و شهرداری است، همچنین بخشی از طرح توسعه را بنیاد مسکن بر عهده گرفته است.
وی در پایان هشدار داد: تمام خانه های سمت شرق مسجد جامع وکیل تا آستانه حرم و همچنین خانه های سمت شمالی حرم در معرض مداخله قرار دارند.