آفتابنیوز : 
سخنگوی فراکسیون وفاق( جناح میانه) اعلام کرده که وزیر نفت پیشنهادی نفت نتوانسته است در دیدار با اعضای این فراکسیون، ابهامات آنها را بر طرف کرده و پاسخ کافی به سوالات آنها بدهد. به اعتقاد طلایی نیک در چنین فضایی معلوم نیست که مجلس به تسلطی رای اعتماد خواهد داد یا نه.
این در حالی است که فراکسیون اقلیت ( جناح منتقد) نیز اگر چه موضع فراکسیونی خود را اعلام نکرده ولی اگر احساس کند که رای منفی می تواند بازتاب دهنده انتقادات این فراکسیون به دولت احمدی نژاد باشد، در رای عدم اعتماد به تسلطی تردید نخواهد کرد به ویژه آن که اگر سومین وزیر پیشنهادی احمدی نژاد برای وزارت نفت، رای اعتماد نیاورد، اجرای سیاست های دولت در حوزه وزارت نفت دچار مشکل خواهد شد و این مساله می تواند حقانیت فراکسیون اقلیت در عملکرد مناسب زنگنه و دولت خاتمی در این وزارتخانه را بیشتر تایید کند.
از سوی دیگر رئیس کمیته سیاسی فراکسیون اکثریت ( جناح حاکم) نیز گفته است که فضای عمومی مجلس برای رای اعتماد به محسن تسلطی چندان مناسب نیست و به همین دلیل قرار شد آقایان حداد عادل، با هنر، توکلی وفاکر به دیدار احمدی نژاد بروند و با وی مذاکره کنند و نتایج مذاکرات را به نمایندگان فراکسیون اکثریت منتقل کنند. آن گونه که حسن سید آبادی گفته است دغدغه اصلی نمایندگان، کفایت وزیر پیشنهادی برای تصدی این سمت است.
مجموع تحولات فوق و حساسیت موضوع به خاطر تاثیرات منفی گسترده رد سومین گزینه رئیس جمهور و القای وجود شکاف جدی بین رئیس جمهور و دولت، سران جناح اکثریت را بر آن داشته است تا به مذاکرات فشرده ای با رئیس جمهور بپردازند و به احتمال بسیار همین مذاکرات فشرده ای با رئیس جمهور بپردازند و به احتمال بسیار همین مذاکرات حساس باعث لغو سفر احمدی نژاد به ایلام شده است.
احمدی نژاد آن گونه که دانشیار رئیس کمیسیون از رای مجلس گلایه کرده در معرفی این گزینه نیز با مجلس و کمیسیون مشورت نکرده است و اگر تعامل روز چهارشنبه احمدی نژاد و تسلطی با مجلسیان در برنامه ای سازمان یافته، کارگردانی و کنترل و مدیریت نشود، این احتمال وجود دارد که همانند هفته گذشته، مجلسی ها رفتار وی را حمل بر بی اعتنایی به شان و جایگاه مجلس کنند و وزیر پیشنهادی وی را به لبه پرتگاه ببرند.
اکنون می شود حدس زد که ساعات گذشته در اردوگاه اصولگرایان آماده باش حکمفرما بوده تا اختلافات و چالش های داخلی آنان بر سر وزارت نفت، دولت را در آستانه یک بحران قرار ندهد. بدون تردید اگر تسلطی رای لازم را کسب نکند و احمدی نژاد ساعاتی بعد به ایلام می رفت، امکان کمتری برای کنترل و مدیریت« موج تبلیغاتی ـ روانی» چالش های دولت و مجلس به وجود می آمد.
حتی اگر احمدی نژاد مصر به رفتن به این سفر بوده باشد، بزرگان اصولگرایان صلاح و مصلحت را در تمرکز بر پرونده تسلطی می دانند و نه سفر بی هنگام به ایلام در بین 4 گرایش مذکور، اکنون با جدایی جناح کروبی، به نظر می رسد وزن و جایگاه جناح دوم بسیار سنگین تر شده و کنترل و مدیریت مجمع در اختیار این جناح است و با توجه به جایگاه فردی و شخصیتی خاتمی و موسوی خوئینی بعید به نظر می رسد، سایر گرایشات کوچکتر که بیشتر در شکل افکار فردی و منفرد مطرح می گردند، در تعیین راهبردهای مجمع نفوذ چندانی داشته باشند. به ویژه آن که امثال آیت الله موسوی بجنوردی نیز حمایت لازم را از خاتمی و موسوی خوئینی نشان داده اند.