آفتابنیوز : آفتاب- سرویس فرهنگی: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز اولین نشست خبری خود را بعد از انتخاب سخنگو برگزار کرد. حسین نوش آبادی معاونت حقوقی ارشاد هفته گذشته در حکمی از سوی علی جنتی با حفظ سمت بعنوان سخنگوی وزارت ارشاد نیز تعیین شد.
به گزارش آفتاب، نشست خبری امروز که با پرسشهای فراوان و چالشی خبرنگاران رسانهها همراه بود؛ بار دیگر نام این وزارتخانه حساس دولت یازدهم را به دنیای رسانهها آورد. مسئولان وزارتخانهای که از یک سو باید پاسخگوی دغدغههای اهالی هنر باشند و از سوی دیگر باید حملات گروههای تندرو را در نهادهای گوناگون پاسخگو باشند، از امروز قرار شد تا این وزارتخانه سهشنبهها پاسخگویی به رسانهها را نیز به برنامه کاری خود بیفزایند.
روشی که کمتر در وزراتخانه فرهنگی کشور سابقه داشته است. در این جلسه حسن نوش آبادی، سخنگوی وزارت ارشاد به سوالات خبرنگاران که علیرغم تفاوت بر محور چند موضوع خاص دور میزد، پاسخ گفت. خارج شدن فیلم "عصبانی نیستم " درمیشیان از اکران، استیضاح وزیر ارشاد و مجوز نگرفتن زوال کلنل محمود دولت آبادی نویسنده رمان معروف کلیدر، دغدغه و پرسشهای اصلی خبرنگاران را تشکیل میداد.
اگرچه پرسش خبرنگاران بخش اصلی نشست خبری را تشکیل میداد، حسین نوش آبادی گزارش کوتاهی از فعالیتهای یک سال و چند این وزراتخانه را نیز ارائه داد و به ضرورت نشست خبری نیز اشاره و تاکید کرد "بسیاری از سیاهنماییها علیه ارشاد به دلیل نبود اطلاعرسانی صحیح انجام میگیرد."
لغو اکران عصبانی نیستم دائمی نیست
سوالات خبرنگاران با شروع جلسه درباره لغو اکران فیلم "عصبانی نیستم" آغاز شد. فیلمی که خبر اکرانش در روزهای اخیر به نقطه تقابل وزارت ارشاد با کمیسیون فرهنگی مجلس مبدل شده است. بعد از اینکه با وجود تعامل دولت و مجلس این فیلم از لیست اکران خارج شد، برخی خبرها از توقیف این فیلم توسط قوه قضاییه خبر میداد. حسن نوشآبادی اما در پاسخ به خبرنگار «آفتاب» این موضوع را تکذیب کرد و گفت: «نقطهنظرات مختلفی در خصوص این فیلمها در چند ماه اخیر مطرح شده است، اما دستور خروج "عصبانی نیستم"از لیست اکران توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفته است.
این پاسخ حسن نوش آبادی برای خبرنگاران قانعکننده نبود و سوالات درباره عصبانی نیستم و حمایت از مجوزهای وزارت ارشاد ادامه پیدا کرد. نوشآبادی در ادامه جلسه باز به موضوع عصبانی نیستم پراخت و گفت: «مجوز ساخت این فیلم توسط وزارت ارشاد دولت سابق صادر شده است و ما تصمیم داشتیم در صورت انجام اصلاحات موردنظر با اکران این فیلم موافقت کنیم، اما اصلاحات تاکنون انجام نشده و این خروج از لیست اکران دائمی نیست، شاید در وقتی دیگر و با تایید وزارت ارشاد این فیلم اکران شود. اگر تولید این فیلم بر اساس فیلمنامه مصوب باشد، در صورت عدم اکران به کارگردان خسارتی وارد شده باشد، وزارت ارشاد این خسارت را پرداخت خواهد کرد.»
نوشآبادی در ادامه به بررسی لیست هشت فیلمی که کمیسیون فرهنگی مجلس خواستار تعطیلی آن شده بود پرداخت و گفت: «فیلم خیابانهای آرام که اصلاً قرار نبوده اکران شود و توافقی در این زمینه صورت نگرفته است. فیلم خانه پدری هم که پروانه نمایش ندارد و در حال مذاکره با کارگردان آن هستیم. فیلم قصهها هم که هنوز درخواستی برای اکران آن به دست ما نرسیده و فیلم آشغالهای دوستداشتنی هم که وضعیت اکرانش متوقف شده است. بنابراین خیلی از این فیلمها اصلاً برای دریافت مجوز اکران اقدامی نکردهاند.
وی در ادامه تاکید کرد کسی با اشخاص مخالفت ندارد و زوال کنل دولت آبادی با انجام اصلاحات چاپ میشود.
اکثریت مجلس با استیضاح وزیر مخالفند
نوش آبادی همچنین به استیضاح وزیر ارشاد اشاره کرد و تاکید کرد: «وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بارها برای سوالات و تذکر به مجلس رفتهاند و با طیبخاطر به مسائل پاسخ دادهاند. من فکر میکنم اکثریت مجلس با استیضاح وزیر ارشاد موافق نیستند.»
حاشیههای اولین نشست خبری وزارت ارشاد
حاشیههای اولین جلسه نشست خبری وزارت ارشاد هم کم نبود. در میانه جلسه یکی از خبرنگاران به خوانده شدن سرود ملی جمهوری اسلامی ایران در ابتدای برنامه انتقاد کرد و گفت: نباید در هر جلسهای سرود ملی کشور خوانده شود که این اظهارنظر عجیب با اعتراض خبرنگاران مواجه شد. حسین نوش آبادی نیز در پاسخ به این خبرنگار گفت: «منع قانونی برای خواندن سرود دلنواز جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد مگر در جاییکه که خدای نکرده هتکی صورت بپذیرد.»
این خبرنگار در ادامه جلسه با مسئول برگزاری جلسه درگیری لفظی پیدا کرد.