آفتابنیوز : آفتاب- سرویس فرهنگی: رضا درستکار منتقد سینما برلزوم تغییرات بنیادی در بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر تاکید کرد.
به گزارش آفتاب، درستکار تاکید کرد: در چند سال گذشته بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر عملا کارایی خود را از دست داده است و آثاری درجهچندم بعضا ویدئویی که تاثیر چندانی ندارند به این قسمت راه پیدا کردهاند.
تفکیک بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر و برگزاری مستقل آن در اردیبهشت ماه از اتفاقات مهم دوره پیشرو است که برای اولین بار اجرایی میشود. پس از نقدهای وارد شده به عملکرد بخش بینالملل سینمای ایران و جشنواره فیلم فجر، امیر اسفندیاری که سالهای متمادی است، مدیریت بخش بینالملل فارابی است و همچنین مدیریت بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر را در ادوار پیاپی بر عهده داشته، رسماً از این دو حوزه کنار گذاشته شد. با این وجود اما واگرهایی زیادی درباره تفکیک این بخش همچنان مطرح میشود.
رضا درستکار منتقد سینما تغییر و جابهجایی مدیریتی و بازبینی مجدد بخش بینالملل سینمای ایران را امری مناسب و بهجا خوانده و به خبرنگار «آفتاب» گفت: «در چند سال گذشته به دلیل محوریت برخی از موضوعات سیاسی، مناسبات فرهنگی کشورها با جهان نیز تحت تاثیر قرار گرفت به همین جهت بخش بینالملل جشنواره فجر نتوانست با لحاظکردن استانداردهای لازم آثاری موفق و حرفهای را در این بخش جای دهد. بنابراین این بخش فقط نام بینالملل را یدک میکشید.»
این منتقد سینما تاکید کرد: «در شرایط فعلی و با توجه به فضای سیاسی مناسبی که ایجاد شده است میتوان تحول و بازبینی جدی در بخش بینالملل جشنواره فجر لحاظ کرد تا رابطه سینمای ایران با سینمای جهان روند بهتری به خود بگیرد.»
این منتقد سینما ضمن انتقاد از ادعاهای برخی مدیران قبلی در ارتباط با سینمای جهان، تاکید کرد: «در دوره قبلی عدهای با دیدگاههای غلط موفق نشدند رابطه مناسبی بین سینمای ایران و سینمای جهان وبالعکس به وجود آورند و دائما ادعای عجیبی را مطرح میکردند. حملات بیپایه و منطق اساس به آکادمی اسکارو جایزه آن نمونه نگاه اشتباه و غیرواقعبینانه مدیران قبلی بود. من فکر میکنم راه درست این است که ما تغییرات مدیریتی و ساختاری در عرصه فرهنگ را کارشناسانه و با سرعت عمل بیشتری دنبال کنیم تا راه برای تغییرات بنیادی فراهم شود.»
به گزارش آفتاب، برگزاری بازار فروش فیلم یکی از مهمترین قسمتهای بخش بینالملل جشنواره فجر است. علیرضا رضا داد دبیر جشنواره فجر اخیرا به روند برگزاری بازار فیلم بخش بینالملل جشنواره فجر نیز انتقاد کرده و گفته است: «معتقدم با توجه به تغییر شرایط در نوع زندگی و با درنظر گرفتن تامین نیاز مخاطب در این حوزه، بازار فیلم را باید به گونهای متفاوت برگزار کنیم. در غیر این صورت اگر نتوانیم دستاوردهای مناسب برای بازار فیلم تدارک ببینیم، کلا از برگزاری این بازار فیلم در جشنواره سی و سوم صرف نظر خواهیم کرد. چراکه برگزاری بازار فیلم به شکل فعلی به معنای دور ریختن منابع مالی است.»