کد خبر: ۲۷۱۶۷۹
تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۸
رئیس کمیته ارتباطات مجلس:

شورای عالی فناوری اطلاعات و شورای فضای مجازی ادغام نخواهند شد

طرح این ادغام را محمد سلیمانی، وزیر ارتباطات احمدی نژاد و عضو جبهه پایداری تهیه کرده و با کمک و حمایت برخی دیگر از همفکران سیاسی خود آن را در مجلس به جریان انداخت.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: زمزمه ادغام شورای عالی فناوری اطلاعات با شورای عالی فضای مجازی مدتی بود که از سوی مجلسیان شنیده می‌شد اما اینکه آیا این طرح واقعا به اجرا گذاشته می‌شود یا خیر در ‌هاله‌ای از ابهام قرار داشت. تا اینکه در آخرین روزهای مهر ماه عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از تصویب طرح ادغام شورای عالی فناوری اطلاعات در شورای عالی فضای مجازی در این کمیسیون خبر داد. براساس این طرح، شورای عالی فضای مجازی تصمیم‌گیر و سیاست‌گذار خواهد بود و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مجری این سیاست‌ها می‌شود. به نوعی به نظر می‌رسد هدف طرح نه ادغام بلکه حذف شورای عالی فناوری اطلاعات است و به همین دلیل از زمان مطرح شدن این طرح  انتقادها و اعتراض‌های زیادی مطرح شده است.
 
به گزارش آفتاب، پایگاه خبری خرداد در ادامه نوشته است: منتقدان اجرای این طرح بر این باورند که وظایف متفاوت هر دو شورا باعث تداخل در کارها و بروز چالش‌های اساسی در حوزه ICT کشور خواهد شد. همچنین به باور این گروه  نمی‌توان یک‌شبه دست به ادغام دو شورا زد و انجام این تصمیم نیاز  به  طی شدن مسیرهای قانونی خود دارد.  در همین باره رمضانعلی سبحانی فر، رئیس کمیته ارتباطات مجلس نیز معتقد است که چنین ادغامی نه تنها امکان پذیر نیست بلکه مغایر قانون اساسی می باشد.
 
طرح این ادغام را محمد سلیمانی، وزیر ارتباطات احمدی نژاد و عضو جبهه پایداری تهیه کرده و با کمک و حمایت برخی دیگر از همفکران سیاسی خود آن را در مجلس به جریان انداخت. 
 
رمضانعلی سبحانی فر در ابتدای سخنانش در گفت و گو با خرداد درباره این ادغام می گوید: «این دو شورا دو مجموعه متفاوت هستند، هر چند ماهیت کاری آنها یکی است اما در اجرا تفاوت دارند.» وی ادامه می دهد: «اولا اینکه شورای عالی فضای مجازی با حکم مقام معظم رهبری در سال 90 ایجاد شد و این شورا وظیفه اش سیاست گذاری کلان و تصمیم گیری درباره موضوعات کشوری است و همینطور هماهنگی بین سه قوه و نهادهای بالا دستی در زمینه فناوری اطلاعات بر عهده این شورا است. در حقیقت ریل گذاری و طراحی و سیاست گذاری فضای مجازی کشور بر عهده این مجموعه گذاشته شده است.»
 
وی می گوید: «در مقابل اما شورای عالی فناوری اطلاعات که در سال 82به تصویب مجلس رسیده بود، این شورا اولا وظیفه دارد برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت ارتباطات و فناوری اطلاعات را پیگیری کند. همینطور توسعه و گسترش این حوزه را بر عهده دارد و باید برنامه های اجرایی و فنی را هم طراحی کند. ترکیب اعضا هم کسانی هستند که از مجموعه درون دولت انتخاب می شوند. اما در شورای عالی فضای مجازی هم شخصیت های حقیقی و هم حقوقی حضور دارند.»
 
وی با تاکید بر اینکه این دو مجموعه همپوشانی با هم ندارند، ادامه می دهد: «این دو شورا با هم تداخل ندارند، بلکه تفاوت دارند. ضمن اینکه بر اساس حکم مقام معظم رهبری آنچه که در شورای عالی فضای مجازی مصوب می شود، ترتیب اثرش قانونی است. یعنی خود آن قانونی است که زیر مجموعه باید انجامش دهد. لذا جای نگرانی برای تداخل نیست. ضمن اینکه شورای عالی فضای مجازی یک مجموعه فرادستی است که بقیه شوراها به تبعیت آن کار می کنند.»
 
وی در پایان با این توضیح که هیچ شانسی برای چنین ادغامی وجود ندارد، می افزاید: «ادغام این دو مجموعه هیچگاه میسر نخواهد بود، چون مغایر با قانون اساسی است. شورای عالی فناوری اطلاعات مصوب مجلس است و شورای عالی فضای مجازی اذن رهبری. اگر نظر مقام معظم رهبری بر این ادغام بود، یا آن شورا را منحل می کردند و یا وظایفی از آن شورا را به این یکی اضافه می نمودند و لزومی نداشت که ما بخواهیم در مجلس برای آن تصمیم بگیریم. بنابراین نمایندگان مجلس نمی توانند وظیفه ای را بر آنچه که مقام معظم رهبری تعیین کرده اند، اضافه کنند. بنابراین این کار نه توجیه دارد و نه قانونی است.»
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین