آفتابنیوز : آفتاب: رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با قرائت پیام روحانی، پیام اعتدال را در عرصه سیاست توجه به عالم مردم و قرار دادن فعالیت دولتمردان در چارچوب دانایی، راستی، اخلاق و دوری از غرور و خودمحوری دانست.
به گزارش فارس، سیدرضا صالحیامیری رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در همایش ملی اعتدال که صبح امروز 28 آبان ماه در کتابخانه ملی برگزار شد، ضمن تشریح چگونگی برگزاری همایش ملی اعتدال پیام حجتالاسلام روحانی رئیسجمهور کشورمان را به همایش ملی اعتدال قرائت کرد.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران در قرائت پیام روحانی، گفت: برگزاری همایش ملی اعتدال را به مسئولان و دستاندرکاران محترم و شرکتکنندگان فرهیخته و ارجمند این نشست علمی تبریک میگویم.
وی ادامه داد: امروز بیش از هر زمانی در جامعه ایران دنیای اسلام و جامعه جهانی، ضرورت درک اعتدال در روی آوردن به آن در همه جوانان به ابعاد زندگی احساس میشود. انسان و جامعه معاصر آزرده و خسته از افراط و افراطگری است و برای کاستن از مخاطرات در هم تنیده تندروی در اندیشه و گفتار و رفتار رویکردی روشنتر از اعتدال در زمینههای نظری و علمی نیست.
صالحیامیری با بیان اینکه روحانی وظیفه اندیشمندان، دانشمندان و محققان را تبیین مبانی و مفاهیم و آثار معرفتی و اجتماعی و فرهنگی سیاسی اعتدال میداند، تصریح کرد: باید در چنین نشستهایی اعتدال تبیین شود تا راه بر سیاستگذاران و مسئولان اجرایی و عموم مردم و شهروندان در ترویج و تعمیق فرهنگ اعتدال گشودهتر شود.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ادامه داد: از خرداد ماه 1392 که اکثریت مردم ایران در انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری، به گفتمان اعتدال و خط مشی تدبیر و امید رأی دادند چیستی و چگونگی اعتدال به عنوان یک منظومه فکری و موضوعی جدی در افکار عمومی تبدیل گردید و برخی از اندیشمندان به پاس وظیفه خود در گسترش دانایی در جهت روشن ساختن این مفهوم و رابطه آن با شرایط اجتماعی و سیاسی جامعه ما و همچنین فرهنگ اسلامی و ایرانی تلاشهای ارزشمندی را آغاز کردند.
صالحیامیری با بیان اینکه روحانی اعتدال را به طور ذاتی با فعالیتهای دانشمحور و مبتنی بر عقلانیت و همهجانبهگری در پیوند میداند، تصریح کرد: شما دانشگاهیان و صاحبنظران برای سخن گفتن در این عرصه سزاوارترید. عرصه سیاست هر گاه از تأمین عدالت، معنویت و همبستگی انسانی به قدرتجویی و قدرتمداری تمایل پیدا کند مستعد به دچار شدن به تندروی و افراطگرایی میگردد و این پدیدهای است که در منطقه ما و در جهان امروز به تهدیدی واقعی تبدیل شده است و وظیفه اندیشمندان ما تلاش فکری برای تقویت سرمایههای اعتدال در عرصههای اجتماعی و سیاسی است.
وی ادامه داد: پیام اصلی اعتدال در عرصه کشورداری این است که اداره جامعه ما با علایق و سلایق گوناگون بدون دانش،گفتوگو و سعه صدر امکانپذیر نیست به این دلیل همواره علاقمندان به کشور و انقلاب اسلامی را دعوت کردند که بیایید با سعه صدر با مسائل برخورد کنید. بگذاریم افراد حرفهایشان را بزنند و به خاطر اشکالهای کوچک قدمهای بزرگ را کنار نگذاریم.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه روحانی اعتدال در عرصه سیاست را توجه به عالم مردم و قرار دادن فعالیت دولتمردان در چارچوب دانایی، راستی، اخلاق و دوری از غرور و خودمحوری میداند، خاطرنشان کرد: اعتدال در عرصه علم یعنی پیوند بین شالودههای علمی و نظری و تجربیات برآمده از حیات اجتماعی و سیاسی جامعه است.