آفتابنیوز : آفتاب: روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» روز جمعه گزارش داد «موشه یعلون» وزیر جنگ این رژیم احتمالا تا چند روز دیگر ژنرال «گادی ایزنکوت» را به عنوان رئیس جدید ستاد مشترک ارتش معرفی میکند.
بنا بر این گزارش، اگر در لحظات آخر اتفاقی نیفتد و تصمیم یعلون و «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیمصهیونیستی تغییری نکند، ایزنکوت به عنوان بیست و یکمین رئیس ستاد مشترک، جایگزین ژنرال «بنی گانتز» میشود.
پیش از این نامهای دیگری چون ژنرال «یوعاو گالانت»، ژنرال «یعیر گولان»، ژنرال «یعیر ناوه» و ژنرال «اویو کوخاوی» هم به عنوان گزینههای تصدی این سمت کلیدی مطرح شده بود، اما به نوشته هاآرتص، به نظر میرسد نتانیاهو و یعلون بر سر معرفی ایزنکوت به توافق رسیدهاند. وی پس از معرفی و در صورت تائید صلاحت از سوی کابینه، دو ماه و نیم دیگر رسما این سمت را بر عهده میگیرد.
ایزنکوت پس از پیوستن به ارتش رژیمصهیونیستی در تیپ «گولانی» شروع به خدمت کرد و نهایتا در سال 1997 به فرماندهی این تیپ رسید. وی در سال 1999 به عنوان مشاور نظامی نتانیاهو منصوب شد.
ایزنکوت که در حال حاضر معاون رئیس ستاد مشترک ارتش رژیمصهیونیستی، به عنوان بنیانگذار دکترین «ضاحیه» شناخته میشود. بر اساس این راهبرد که اولین بار در جریان جنگ 33 روزه رژیمصهیونیستی و حزبالله لبنان در سال 2006 در حمله به منطقه ضاحیه واقع در جنوب بیروت مطرح شد، ارتش مهاجم عمدا زیرساختها و اماکن مسکونی را با تمام قدرت هدف قرار میدهد تا «بازدارندگی» ایجاد کند. صهیونیستها در جریان حملات سال 2008 و 2009 و همچنین جنگ 51 روزه اخیر در نوار غزه هم مشابه این تاکتیک را به کار بردند.
وی در رابطه با این پروتکل غیرانسانی که بر خلاف تمام قوانین جنگی است، گفته بود: «ما 160 روستایی را که به پایگاه ارتش شیعی بدل شدهاند، با خاک یکسان میکنیم و در هدف قرار دادن زیرساختهای ملی کشوری که در عمل توسط حزبالله اداره میشود، رحم نخواهیم کرد. این راهبرد، تصمیم احساسی یک فرمانده نیست، بلکه یک طرح مصوب (از سوی ارتش) است... ما لبنان را نابود میکنیم و از اعتراضات جهانی هم ما را بازنخواهد داشت.»
ایزنکوت در بخش دیگری از مصاحبه با «یدیعوت آحارونوت» گفته است: «ما با وجود تلاشهای گسترده نتوانستهایم بین افراد بیگناه و رهبران گناهکار آنها را از هم جدا کنیم... ما به این جمعبندی رسیدهایم که ملتها در برابر اقدامات رهبرانشان مسئول هستند. در عمل، همه فلسطینیها در غزه خالد مشعل، همه لبنانیها نصرالله و تمام ایرانیها احمدینژاد هستند.»
به نوشته هاآرتص، معرفی ایزنکوت قرار بوده است که دو هفته قبل صورت گیرد، اما نتانیاهو شخصا این روند را متوقف کرده و شخصا جلساتی را با وی، ناوه و گولان داشته است.
بنا بر این گزارش، موضع ایزنکوت در قبال اقدام نظامی علیه ایران، یکی از مواردی است که احتمالا از دلایل تردید نتانیاهو نسبت به انتصاب وی به ریاست ستاد مشترک ارتش بوده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، هاآرتص در این مورد نوشته است: «نتانیاهو بدون شک یک چیز را به یاد دارد؛ بیش از چهار سال قبل، در اوج بحثها در مورد حمله به تأسیسات هستهای ایران، ایزنکوت که در آن زمان فرمانده واحد شمالی بود، شخصا نامهای به نتانیاهو ارسال کرد. ایزنکوت در آن نامه نوشت که کاملا مخالف حمله اسرائیل است، چراکه این کار میتواند اسرائیل را به یک جنگ طولانی با ایران و حزبالله وارد کند و در عین حال روابط با ایالات متحده را تخریب کند.»
«گابی اشکنازی» رئیس ستاد مشترک وقت ارتش رژیمصهیونیستی به ایزنکوت هشدار داده بود که ارسال نامه برای نتانیاهو میتواند در ارتقا شغلی وی در آینده تأثیر بگذارد. با این حال وی در سال 2011 نیز یکی از گزینههای تصدی ریاست ستاد مشترک بود، اما این پیشنهاد را رد کرده و گانتز را پیشنهاد داد.