آفتابنیوز : 
در حالي که عراق به وضعيت خود سر و سامان مي دهد، به بازار اصلي براي همسايگان خود به ويژه ايران مبدل شده است. اکثر تجار عراقي مي گويند که به دليل هدف قرار گرفتن راننده کاميون ها توسط شورشيان، دسترسي به کالا و مواد غذايي مانند سبزيجات از ايران راحت تر است.
يک تاجر عراقي مي گويد: از ايران ميوه و سبزي وارد مي کنيم، چون به امنيت جاده هايي که کاميون هاي ما در آن تردد مي کنند، اطمينان داريم. تجار عراقي مي گويند که ترجيح مي دهند کالاهاي خود را از ايران وارد کنند، چرا که واردات کالا از ايران به مراتب امن تر از واردات از سوريه و اردن است که به نواحي ناآرام عراق نزديک هستند.
ارزيابي هاي وزارت بازرگاني ايران نشان مي دهد که ارزش تجاري داد و ستد ايران با عراق تا ماه مارس ۲۰۰۶ به ۱ ميليارد دلار خواهد رسيد. آمار و ارقام رسمي حاکي از آن است که در ده ماه اول سال ۲۰۰۵ کالاهايي به ارزش ۶۵۰ ميليون دلار به عراق صادر شده اند.
اتاق بازرگاني عراق اعلام کرده است که صادرات ايران به عراق شامل اقلامي مانند مواد غذايي، لوازم خانگي، سيستم هاي تهويه هوا، يخچال، پودر لباسشويي و مصالح ساختماني است. اين در حالي است که ايران يک ميليارد دلار اعتبار به صادرات کالا به عراق اختصاص داده است.
ايران پس از خاتمه جنگ براي اولين بار در ماه اوت دفتر تجاري خود را در بغداد بازگشايي کرد. پس از برکناري صدام، روابط تجاري عراق با ايران به مراتب آسان تر شده است. ايران مدت هاي مديدي خواستار همکاري با عراق در زمينه تبادل نفت خام و توسعه ميادين نفتي مشترک بوده است.
هدايت الله رضايي، مدير امور بين المللي اتاق بازرگاني ايران، به خبرگزاري رويترز گفت: "امنيت بزرگ ترين مشکل شرکت هاي ايراني است که مايلند در عراق سرمايه گذاري کنند. در عين حال، مشکلات گمرکي، مشکلات ويزا و مشکلات حمل و نقل نيز وجود دارند."
ابراهيم تهراني، معاون مدير کل اتاق بازرگاني ايران، در نشست اخير به همتاي عراقي خود گفت: "علي رغم خاطرات تلخ جنگ تحميلي هشت ساله، اکنون که دولت مردمي در عراق بر سر کار آمده است، همکاري هاي تجاري گسترش خواهند يافت."