آفتابنیوز : آفتاب: تا پایان سال استیضاحی در کار نخواهد بود؛ این تصمیمی است که هیات رئیسه مجلس بعد از برکناری وزیر سابق علوم و همینطور رای عدم اعتماد به دو گزینه پیشنهادی رئیس جمهوری گرفته است. تصمیمی که علی ایرانپور، یکی از نمایندگان پیگیر استیضاح وزرای نیرو و کشور درباره آن به خرداد می گوید: «هیات رئیسه مجلس به این نتیجه رسیده که استیضاح بیشتر می تواند وجهه مجلس را در بین رای دهندگان خراب کند.»
به گزارش آفتاب، پایگاه خبری خرداد در ادامه نوشته است: سه ماه کشمکش دولت و مجلس بر سر مسایل وزارت علوم برای بهارستان چندان هم کم هزینه نبود. حالا با توقف اعلام وصول طرح های استیضاح در هیات رئیسه مجلس مشخص می شود که روسای بهارستان در پی ایجاد تصویری متفاوت از کلیت مجلس در افکار عمومی هستند. تصویری که در آن کشمکش سه ماهه ضربه جدی دیده است. حالا هیات رئیسه مجلس در تلاش است تا حداقل تا پایان سال جاری استیضاح دیگری در بهارستان به جریان نیفتد.
در فاصله کمی بعد از اعلام وصل استیضاح رضا فرجی داناٰ دو طرح استیضاح دیگر هم تحویل هیات رئیسه و نهایتا وارد فرآیند رایزنی های معمول بهارستان شد؛ استیضاح وزرای نیرو و کشور. اما تقریبا 5 ماه است که دیگر خبر چندانی از این دو طرح نیست. طرح هایی که علی ایرانپور درباره آنها می گوید: «نمایندگان استیضاح کننده هنوز نه با وزیر نیرو و نه وزیر کشور به تفاهم و توافق 100 درصد نرسیده اند و همچنان بسیاری از انتقادات و اعتراض های ما به قوت خود باقی مانده است. اما امیدی هم برای پیگیری آن وجود ندارد.»
علی ایرانپور توضیح می دهد که «هیات رئیسه مجلس تصمیم گرفته که حداقل تا پایان سال جاری هیچ استیضاحی در دستور کار مجلس قرار نگیرد و طرح های استیضاح فعلا به حالت تعلیق در بیایند.»
در جلسه علنی روز شنبه مجلس، نادر قاضی پور نیز به عنوان طراح اصلی استیضاح وزیر نیرو در نطق میان دستور خود از هیات رئیسه مجلس درباره عدم اعلام وصول طرح استیضاح چیت چیان سوال کرده بود. ایرانپور بعد از این جلسه به خرداد توضیح می دهد: «خود آقای قاضی پور هم می داند که قطعا تا 4-5 ماه آینده هیچ امیدی برای اعلام وصول هیچ طرح استیضاحی وجود ندارد، اما ایشان هم تمایل دارد تا با طرح موضوع نگذارد مساله این استیضاح ها از یاد برود.»
در همین حال عبدالکریم حسین زاده، دیگر نماینده مجلس هم معتقد است «ظرفیت مجلس برای استیضاح وزرا تا مدت زیادی پر شده است و حتی امکان دارد تا پایان مجلس نهم هم فرصت استیضاح تازه ای روی ندهد.» وی نیز با اشاره به تصمیم هیات رئیسه برای مسکوت نگاه داشتن طرح های استیضاح در ماه های آینده به خرداد می گوید: «در سال آخر مجلس امکان اینکه استیضاحی انجام شود چندان زیاد نیست، چون عملا از تابستان به بعد نمایندگان درگیر کارهای انتخاباتی می شوند و از سویی استیضاح وزرا هم وجهه چندان مثبتی در افکار عمومی ندارد و کلیت مجلس ترجیح می دهند که مجلس نهم سال آخر کارش را با آرامش بیشتری سپرس کند.»
وی ادامه می دهد: «هر چند فعلا چنین تصمیمی برای مسکوت گذاشتن استیضاح ها، تصمیم هیات رئیسه است اما قطعا بعد از سال جدید اکثریت مجلس هم با این تصمیم همراه می شوند تا حداقل تصویر مثبتی از مجلس نهم در ذهن رای دهندگان ایجاد گردد.»
بعد از جریان استیضاح وزیر سابق علوم، استیضاح وزرایی چون نیرو، کشور، آموزش و پرورش، جهاد کشاوری ارشاد در مجلس مطرح شد. درباره برخی از این طرح های استیضاح حتی گفته می شد که تعداد امضاها از عدد 60 هم گذشته است. علی ایرانپور که خود از طرراحان استیضاح وزرای نیرو و کشور بود در رابطه با طرح هایی که نمایندگان برای کشاندن وزرا به مجلس در دست دارند توضیح می دهد: «برخی از استیضاح های اخیر سیاسی و در حد مانور بود که استیضاح وزیر ارشاد و حتی وزیر آموزش و پرورش از این دست بودند. اما برخی از طرح ها مثل استیضاح آقای چیت چیان یا رحمانی فضلی خیلی جدی تر از یک مانور سیاسی بودند و امضا کنندگان قطعا می خواستند تا وزیر را به مجلس بکشانند. اما بعد از جوی که به دنبال برکناری آقای فرجی دانا ایجاد شد این امکان عملا از مجلس گرفته شد.»
وی ادامه می دهد: «در این رابطه هیات رئیسه رسما چیزی به نمایندگان اعلام نکرده است، اما به هر شکل نوعی به ما پیغام دادند که حداقل تا پایان سال هیچ طرح استیضاحی اعلام وصول نمی شود و به همین دلیل هم ما برای رفع بسیاری از مشکلات خود باید به جلسات هماهنگی و تبادل نظر با وزرا بسنده کنیم.» وی نیز چون حسین زاده معتقد است که بعد از آغاز سال آینده هم چندان امیدی برای اعلام وصول و به جرای افتادن طرح های استیضاح نیست و با این ترتیب دولت می تواند با خیالی راحت تر کار کند.