آفتابنیوز : 
خبرگزاری نووستی روسیه در تحلیلی در این رابطه به نقش روسیه در پیشرفت برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی ایران پرداخت. در این تحلیل که در ساعات پایانی شامگاه دیشب بر روی سایت این خبرگزاری منتشر شده پیشاپیش به خبر اعطای فرصت جدید به جمهوری اسلامی ایران از سوی ترویکای اروپایی می پردازد .
در بخشی از تحلیل آمده است: یک فرصت دیگر برای دستیابی به یک راه حل میانه در مورد برنامه های هسته ای ایران فراهم شده است تا مذاکرات ورایزنی ها بین کشورهای اروپایی (فرانسه ، آلمان ، انگلیس) با تهران ادامه پیدا کند.
اما ظاهرا اینبار تهران مجبور خواهد بود تا در این زمینه از مسکو کمک بگیرد بخصوص که ظاهرا این مذاکرات اینبار در خاک روسیه برگزار خواهد شد.
به گفته تدوین کنندگان این تحلیل اتحادیه اروپا وآمریکا با در نظر گرفتن موضع روسیه وبا توجه به همراه چین در مخالفت با ارجاع پرونده به شورای امنیت ، تصمیم به تعویق ارجاع آن گرفتند .
زیرا به هر شکل با توجه به اینکه مسکو وپکن از حق وتو در این شورا برخوردار هستند به طور حتم مانع از اعمال تحریم علیه ایران خواهند شد. اینگونه بود که فرصت دیگری به مسکو داده شد تا با تهران در مورد دستیابی به راه حلی در مورد مسئله ای اتمی اش به مذاکره بپردازد.
به نوشته تحلیلگر نووستی روسیه از فاکتورهای خاصی برای انجام این مهم برخوردار است از جمله این موارد می توان به مسایلی چند اشاره کرد:
روسیه تجربه گسترده ای در تعامل با ایران در زمینه هسته ای دارد، ایران در ژانویه 1995 توافقنامه ساخت نیروگاه هسته ای تولید برق در بوشهر را با توان 1000 مگاوات را با روسها به امضا رساند و قرار است کار آن در سال 2007 به پایان برسد.
روسیه یکی از مهمترین شرکای ایران در زمینه فن آوری نظامی وبزرگترین صادر کننده سلاح های سنتی به ایران است.
ودست آخر اینکه روسیه وایران توافقنامه الحاقی مربوط به ساخت نیروگاه بوشهر را به امضا رسانده اند که در چارچوب آن روسیه متعهد به فراهم کردن سوخت هسته ای این نیروگاه هسته وایران هم در مقابل متعهد شد سوخت های مورد استفاده قرار گرفته را به روسیه بازگرداند.
این فاکتورها باعث می شود تا شانس تاثیر گذاری مسکو بر تهران در مورد دستیابی به راه حلی در مورد مشکل اتمی اش بیشتر شود.
پیشنهاد حضور روسیه در این مناقشه ها از حدود یک سال پیش مطرح گردیده بود اما تهران تا لحظات آخر هم بر انجام تمامی مراحل غنی سازی اورانیوم در خاک خود تاکید کرد.
در این چارچوب تهران پیشنهاد می کند که یک سازمان بین المللی مشترک برای غنی سازی اورانیوم در ایران تاسیس شود اما با توجه به اینکه مرکز هسته ای نطنز یکی از مهمترین مراکزی است که نگرانی های اروپا وآمریکا را باعث شده است هرگز آنها حاضر به پذیرش طرح های تهران نخواهند شد ودر مقابل از روسیه می خواهند تا بعنوان یکی از دوستان تهران با کمک ترویکای اروپایی به حل وفصل این معضل کمک کند.
پیش بینی می شود که شورای حکام آژانس بین الملی انرزی اتمی در جلسه خود تنها به صدور یک بیانیه مشترک که از ایران خواستار همکاری شود بسنده کند.
مسکو همچنان به دیدی خوشبینانه به آینده همکاری خود با ایران ودستیابی به راه حلی میانی برای این مشکل می نگرد.
سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه پیش تر اعلام کرده بود که احتمال ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت بسیار زیاد است اما این مهم زمانی انجام می شود که خطر انتشار تسلیحات کشتار جمعی نمایان گردد که مسکو اکنون خطری در این رابطه را احساس نمی کند.