کد خبر: ۲۷۴۰۱
تاریخ انتشار : ۰۳ آذر ۱۳۸۴ - ۱۶:۲۳
پیش از آغاز اجلاس صورت گرفت

توافق ایران وترویکا در مورد پرونده هسته ای

آفتاب‌‌نیوز : به گزارش رویتر از وین برخی از اعضای آژانس از سخنان مسئولین ایرانی که پیش بینی کردند گفتگوها بین تهران واتحادیه اروپا به زودی از بن بست خارج خواهد شد را به فال نیک گرفتند وآنرا یکی از نشانه های نرمش ایران پس از چند ماه سرسختی توصیف کردند.

بر اساس همین گزارش سه سال است که آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد برخی اتهامات غرب به ایران در مورد تلاش مخفیانه این کشور جهت دستیابی به تسلیحات اتمی تحقیق می کند.

این در حالی است که ایران ضمن رد این اتهامات تلاش خود را تنها در چارچوب فن آوری صلح آمیز هسته ای می داند ولی با این وجود اعتراف می کند که برخی از فن آوری ها را که می توانست با تسلیحات هسته ای هم در ارتباط باشد طی 18 سال گذشته از چشم بازرسان بین المللی دور نگه داشته بود.

دیپلمات های حاضر در وین خبر دادند فرستادگان انگلیس ، فرانسه وآلمان با مسئولین ایرانی به طور اصولی در مورد برگزاری نشست مشترکی در روز ششم دسامبر اینده به توافق رسیده اند وقرار است پس از چهار ماه وقفه ارتباط بین ایران وترویکای اروپایی که در اعتراض به از سرگیری فراوری اورانیوم توسط ایران به وجود آمد ، این جلسات از سر گرفته شود.

به گفته منابع آگاه قرار است در این مذاکرات پیشنهاد انتقال فعالیت فراوری اورانیوم از ایران به روسیه وغنی سازی آن در این کشور را با توجه به نگرانی های موجود در مورد احتمال به کارگیری این فن آوری در ساخت تسلیحات هسته مورد بحث وبررسی قرار گیرد.

یک دیپلمات عالیرتبه در شورای حکام هم گفت : " ما باید تمامی تلاش خود را برای یافتن زمینه وفرصتی که روسها درخواست کرده اند به کار بندیم وبه دیپلماسی وقت بیشتری را در این چارچوب بدهیم ، زیرا احساس غالب این است که رای دادن علیه ایران اکنون می تواند بسیار زود هنگام باشد".

به گفته این دیپلمات " اما اگر ایرانی ها به این پیشنهاد جواب منفی بدهند آنگاه حماقت بزرگی را مرتکب شده اند ، هدف ما تنها این است که ایران با شفافیت بیشتری در مورد آنچه که در اختیار دارد عمل کند.".

پیشنهاد روسیه توانست تا اطلاع ثانوی مسئله بررسی ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت وبه تبع آن اعمال تحریم علیه ایران را به حالت تعلیق در اورد.

زمانیکه چند هفته پیش مسکو این ابتکار عمل خود را مطرح کرد " ابیدول مینتی" نماینده دائم آفریقا در شورای حکام به رویتر گفت که در صورت موافقت ایران با این پیشنهاد تمامی 35 عضو این شورا با بررسی آن موافقت خواهند کرد.

با عقب نشینی اتحادیه اروپا از خواست خود در مورد توقف فعالیت نیروگاه اصفهان که اقدام به تولید گازی می کند که در صورت غنی سازی شدن در نیروگاه های هسته ای مورد استفاده قرار گرفته یا می تواند در ساخت سلاح هم به کار رود ، عملا گام بزرگی بسوی از سر گیری مذاکرات برداشته شد.

گریگوری شولت نماینده آمریکا در شورای حکام آژانس هم دراین زمینه خاطر نشان کرد پاسخ ایران به سه خواسته شورای حکام در سپتامبر گذشته یعنی همکاری بهتر با بازرسان آژانس ،تعلیق دوباره فراوری اورانیوم وآغاز مذاکره با اتحادیه اروپا نه تنها ناقص بوده بلکه آن مقدار صورت گرفته هم با فشار جامعه جهانی انجام شد.

وی در عین حال اعتراف کرد که حمایت کشورهای هسته ای همانند هند ، چین وبخصوص روسیه که با ایران روابط گسترده ای دارند ، از تلاش های اروپا وآمریکا در جلوگیری از دستیابی ایران به فن آوری هسته ای که می تواند در تولید سلاح هسته ای به کار رود ، در موفقیت این تلاش ها بسیار حائز اهمیت است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین