آفتابنیوز : آفتاب: بر اساس این گزارش، بزرگترین کشورها از نظر مصرف مواد غذایی حلال بر اساس آمارهای سال ۲۰۱۳، به ترتیب کشورهای اندونزی (۱۹۰ میلیارد دلار)، ترکیه (۱۶۸ میلیارد دلار)، پاکستان (۱۰۸ میلیارد دلار) و ایران (۹۷ میلیارد دلار) هستند.
به گزارش تسنیم، مرکز توسعه اقتصاد اسلامی دوبی با همکاری موسسه تامسون رویترز و با هماهنگی استاندارد دینار، برای دومین سال متوالی گزارشی را در مورد شاخص اقتصاد اسلامی در جهان منتشر کرد.
در این گزارش وضعیت اقتصاد اسلامی در بخش های مختلف در ۷۰ کشور مورد بررسی قرار گرفته است.
در این گزارش که نشان دهنده ادامه حرکت رو به رشد اقتصاد اسلامی است، برآورد شده است که میزان هزینه کرد مصرف کنندگان مسلمان در بخش های مواد غذایی و سبک زندگی امسال نسبت به برآوردهای سال ۲۰۱۳ یعنی ۲ تریلیون دلار، رشدی ۹.۵ درصدی را تجربه کند و تا سال ۲۰۱۹ به ۳.۷ تریلیون دلار برسد. همچنین نرخ رشد متوسط سالیانه در این بخش تا سال ۲۰۱۹ به ۱۰.۸ درصد خواهد رسید. این موضوع نشان دهنده پتانسیل بالا در بخش غذای حلال و بخش سبک زندگی است.
همچنین این گزارش حجم دارایی های مالی اسلامی را در سال ۲۰۱۳، ۱.۶۶ تریلیون دلار برآورد کرده است. صندوق های اسلامی و صکوک به ترتیب رشدی ۱۴ و ۱۱ درصدی را نسبت به سال قبل شاهد بوده اند، در حالی که بانکداری اسلامی افت ۵ درصدی را در حجم دارایی ها تجربه کرده است. این گزارش کل حجم دارایی های مالی اسلامی را در بازارهای مرکزی اش در سال ۲۰۱۴، ۴.۲ تریلیون دلار ارزیابی کرده است.
بر اساس این گزارش، بزرگترین کشورها از نظر مصرف مواد غذایی حلال بر اساس آمارهای سال ۲۰۱۳، به ترتیب کشورهای اندونزی (۱۹۰ میلیارد دلار)، ترکیه (۱۶۸ میلیارد دلار)، پاکستان (۱۰۸ میلیارد دلار) و ایران (۹۷ میلیارد دلار) هستند.
همچنین مهمترین کشورها از نظر مصرف کنندگان دارو، ترکیه (۸.۹ میلیارد دلار)، عربستان (۵.۹ میلیارد دلار)، اندونزی (۴.۹ میلیارد دلار) و ایران (۳.۷ میلیارد دلار) هستند. مصرف لوازم آرایشی در بین کشورهای مسلمان در سال ۲۰۱۳ با یک درصد رشد به ۴۶ میلیارد دلار رسیده است.