آفتابنیوز : 
صدوقي، رييس دبيرخانه كميسيون سياسي و دفاعي هيات دولت با اشاره به بررسي نشست نوامبر شوراي حكام از مساله هسته ای ايران و عقبنشيني آمريكا و اروپا از موانع قبليشان در ارجاع موضوع ايران به شوراي امنيت سازمان ملل گفت: تصور ميكنم اروپا و آمريكا در مقطع فعلي نخواستند تصميمگيري قطعي درباره ايران صورت دهند. همچنين پيشنهادي كه در رابطه با غنيسازي اورانيوم از سوي ايران در خاك روسيه وجود دارد هنوز به جمعبندي قطعي از سوي اروپا و آمريكا دست نيافته است كه آيا اين پيشنهاد ميتواند خواست آنها را تامين كند يا نه.
وي اضافه كرد: در اين نشست از همكاريهاي ايران اعلام رضايت شده است؛ در عين حال كه مواردي براي همكاريهاي بيشتر و لازم از سوي ايران در بيانيهي رييس شوراي حكام وجود دارد.
صدوقي درباره اين كه به نظر ميآيد بيانيه و شرايط حاكم بر نشست فعلي شوراي حكام نوعي اولتيماتوم به ايران براي پذيرفتن پيشنهاد روسيه به عنوان آخرين فرصت مطرح شده است با تاييد اين موضوع ابراز داشت: معتقدم مسوولان و مذاكرهكنندگان ايراني نبايد نسبت به رد و يا قبول پيشنهاد روسيه عجله و تصميمگيري كنند.
رييس دبيرخانه كميسيون سياسي و دفاعي هيات دولت با بيان اين كه پيشنهاد روسيه با رويكرد غنيسازي خارج از خاك ايران در نهايت تامين كننده نظر ايران نيست ادامه داد: علاوه بر آن فعاليت صلحآميز هسته ای براي ايران را تا حد زيادي غير اقتصادي خواهد كرد؛ چرا كه براساس اين پيشنهاد، مراحلي از پروسه در ايران انجام ميشود و سپس براي غنيسازي به روسيه ارسال خواهد شد و سپس بازميگردد، لذا اين مراحل هزينهي بسياري را بر ايران تحميل ميكند، در عين حال كه فضا و فرصت براي به توافق رسيدن بر سر اين مسايل در جريان مذاكرات آينده امكانپذير است و بايد ديد تا چه اندازه ميتوان به حداقلهاي مورد نظر ايران از مسير اين پيشنهاد دست يافت.
صدوقي تاكيد كرد: رد ايده روسيه در مقطع فعلي به مصلحت نيست، بلكه بايد با بررسي و تمركز بيشتر و عميقتري با طرف روسي به مذاكره پرداخت.
وي با اشاره به اين كه پذيرفتن حق ايران در داشتن انرژي صلحآميز هسته ای و سپس فرآيند غنيسازي اورانيوم هر چند در خاك كشور ديگري، گامي مثبت براي ايران و به نوعي عقبنشيني غرب و اروپا از مدافع قبليشان است، گفت: لذا ضرورت دارد در اين مقطع، طرف ايراني و اروپا به تقابل كشيده نشوند.
وي گفت: درباره اين كه اروپا و آمريكا در نشست فعلي از مواضع قبليشان در ارجاع مساله هسته ای ايران به شوراي امنيت عقبنشيني كردهاند معتقدم كه آنها به اين جمعبندي رسيده اند كه با توجه به شرايط حاكم بر جامعه بينالمللي به هر حال ايران در زمينهي رسيدن به فناوري صلحآميز هسته ای كار خود را ادامه خواهد داد و از آن قطعا عقبنشيني نخواهد كرد و بردن اين مساله به شوراي امنيت در چنين فضايي شايد آنچه را كه مد نظرشان است فراهم كنند و حتي گرفتاري نهايي را به وجود آورد. همچنين تصور ميكنم اروپا و آمريكا نسبت به رسيدن به يك راهحل منطقي و مسالمتآميز اميدوارند؛ گرچه هنوز از خواست خود مبني بر اينكه ايران نبايد چرخه سوخت را در اختيار داشته باشد به طور جدي عقبنشيني نكردهاند.
صدوقي با اشاره به همكاريهاي چشمگير ايران از نشست قبلي شوراي حكام تاكنون گفت: همكاريها فراتر از چارچوب NPT و پروتكل الحاقي افزايش يافت و در راستاي جلب اعتماد بيشتر كشورهاي غير متعهد حركت كرد همچنين مصوبه مجلس شوراي اسلامي در لغو اقدامات داوطلبانه در صورت هر گونه ارجاع به شوراي امنيت از ديگر اقداماتي بود كه اروپا و آمريكا را به اين نتيجه رساند كه اگر رفتاري در اين زمينه انجام دهند ايران به سمت لغو تعليق اقدامات د اوطلبانهاش (راهاندازي نطنز) خواهد رفت.
رييس دبيرخانه كميسيون سياسي و دفاعي هيات دولت با اشاره به رويكرد و نقش روسيه در همراهي اروپا و آمريكا در اين پروسه از بررسيها گفت: در بازي بين سه كشور اروپايي و ايران و آمريكا، روسيه ميتواند برندهي مناقصهي اقتصادي خوبي شود چرا كه آنها به عنوان يك ارايه دهنده خدمات منافع و درآمدهايي را به دست خواهند آورد.
وي همچنين گفت: روسيه سعي دارد به ايران نشان دهد كه اگر ايران به پيشنهاد مطرح از سوي روسيه راي ندهد توجيهي خواهند داشت كه در صورت ارجاع مساله هسته ایايران شوراي امنيت راهي جز اين كه عليه ايران راي دهند نخواهند داشت و معتقدم پيام دبير شوراي امنيت ملي روسيه به ايران دراين خصوص بوده است.
وي با اشاره به درخواست آژانس براي همكاريهاي بيشتر و خارج از چارچوب NPT از ايران در آينده گفت: جمهوري اسلامي ايران معتقد است از طريق تعليق فعاليتهاي صلحآميز هستهيي ديگر نميتواند اعتمادسازي كند؛ در حالي كه اروپا اعتمادسازي در فعاليتهاي هسته ای ايران را تعليق كامل فعاليتها ميداند. بنابراين اگر اروپا پايان دادن تعليقها در ايران را بپذيرد تصور ميكنم ايران حاضر خواهد بود در مقابل بر روي چارچوبهاي تضميني كه آنها از جمله بازرسي از مناطق مورد نياز آژانس تاكيد دارند مذاكره و همكاري كند.
صدوقي اظهار داشت: با توجه به نگرانيهايي كه اروپا و آمريكا نسبت به فعاليتهاي صلحآميز هسته ای ايران اعلام ميكنند به نفع آنها است كه غنيسازي در خاك ايران صورت گيرد؛ چرا كه تصور نميكنم روسيه شريك مطمئنتري از ايران براي اروپاييها باشد. غنيسازي در ايران ميتواند تحت نظارت بيشتري نسبت به روسيه صورت گيرد.
در توضيح دلايل مطلب فوق وي افزود: در بررسي روابط قدرتهاي بزرگ يكي از استراتژيهاي اين قدرتها جلوگيري از ظهور قدرتي در منطقه (خاورميانه) است كه بتواند پوياييهاي سياسي را تحت تاثير قرار دهد؛ بنابراين از اين منظر روسيه، اروپا و آمريكا در يك منفعت شريك هستند.
صدوقي گفت: شايد اگر غنيسازي در داخل كشور صورت گيرد جمهوري اسلامي حاضر است امتيازات بيشتري را به كشورهاي اروپايي و غرب دهد و اين مساله در صورت قبول بايد به طرف مقابل از سوي مذاكرهكنندگان منتقل شود.
وي خاطرنشان كرد: منفعت كليدي ايران غنيسازي اورانيوم در خاك خودش است و از سوي منفعت كليدي غرب و اروپا اين است كه ايران يك متحد براي آنها باشد؛ در اين صورت منافع دو طرف تحقق مييابد.